به گزارش شهرآرانیوز، موسی جوینده، با اعلام برنامههای گسترده استان خراسان جنوبی برای خدمترسانی به زائران اربعین حسینی، گفت: مواکب خراسان جنوبی در شهر مقدس کاظمین، کربلا و مسیر نجف به کربلا مستقر بوده و خدماتی جامع و با کیفیت به زائران ارائه میکنند.
وی با اشاره به ایجاد یک «شهر خدماتی» در کاظمین افزود: در مدت زمان کوتاهی شهری با ظرفیت کامل و امکانات متنوع برای زائران اربعین برپا شده است که خدمات آن از ریزترین نیازهای زائران مانند خیاطی، شستوشوی لباس، تعمیر عینک، تعمیر کالسکه بچه و تعمیر و شارژ تلفن همراه تا خدمات اسکان، تغذیه و بهداشت را شامل میشود. تمام این خدمات با کیفیت عالی و تحت پوشش کامل موکبها به زائران ارائه میشود.
جوینده با تأکید بر خدمات تغذیه اظهار کرد: مواکب ما انواع غذاهای اصیل خراسان جنوبی مانند قورمه، گوشت ماچلو، مرغ زعفرانی و قیمه را با رعایت کامل نکات بهداشتی و کیفیت عالی ارائه میدهند. همچنین انواع شربتها و دمنوشهای متنوع، از جمله شربت زرشک، زعفرانی، آبلیمو و شربت خیار، به خصوص در هوای گرم سال، در دسترس زائران است. علاقه خاص خراسانیها به چای و دمنوش در این مواکب همیشه تأمین میشود.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی ادامه داد: در ایام اربعین، ۶۰ موکب از خراسان جنوبی مستقر خواهند بود؛ ۳۸ موکب در کاظمین، ۲ موکب در کربلا و مابقی در مسیر نجف به کربلا. همچنین ۸ موکب ویژه زائران پاکستانی در شهرهای بیرجند، خضری، قاین و نهبندان فعال هستند.
جوینده درباره زمانبندی اعزام خدام گفت: خدام از پنجم ماه صفر به عراق اعزام شده و از نهم صفر به طور کامل در کاظمین مستقر خواهند بود. مأموریت اصلی ما در کاظمین، اسکان ۵۰ هزار نفر و پخت روزانه ۳۰۰ هزار وعده غذا برای زائران است.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی به نقش پررنگ مردم در بازسازی و توسعه اعتاب مقدسه اشاره و خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با بهکارگیری ظرفیت مردمی، هنر بازسازی عتبات را به نمایش گذاشته است. امروز مردم سهم بسزایی در بازسازی اماکن مقدس دارند و پس از مرحله بازسازی، توسعه و گسترش این اماکن در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به پروژههای عمرانی مهم گفت: طرح صحن حضرت فاطمه زهرا (س) در نجف با زیربنای ۲۳۰ هزار متر مربع، بزرگترین پروژه عمرانی جهان اسلام است که ۳ هزار نفر به صورت ۲۴ ساعته روی آن کار میکنند. همچنین طرحهای تل زینبیه، بینالحرمین و صحن امام باقر علیه السلام نیز در دست اجرا هستند.
جوینده درباره مشارکت مردمی در این پروژهها افزود: هر فرد میتواند با خرید سهم یک کاشی به مبلغ ۲۰۰ هزار تومان در کار خیر بزرگی شریک شود و نام خود را پشت کاشی ثبت کند.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی از همکاری و مشارکت ادارات و نهادهای مختلف استان در حمایت مالی از عتبات عالیات تقدیر کرد و گفت: طبق گزارشها، کمیته امداد استان با مشارکت بیش از ۱۷۱ میلیون تومان، سپاه پاسداران و تیپ مردم پایه انصارالرضا (ع) با ۱۵۹ میلیون تومان، دادگستری با بیش از ۶۴ میلیون تومان و نیروی انتظامی با ۶۳ میلیون تومان از فعالترین نهادها در جمعآوری کمکها بودند.
جوینده ضمن قدردانی ویژه از صدا و سیمای خراسان جنوبی برای پخش زنده خدمات مواکب بر اهمیت اطلاعرسانی دقیق و شفاف تأکید کرد و گفت: پوشش رسانهای خدمات مواکب موجب افزایش اعتماد مردم و تشویق به مشارکت بیشتر در سالهای آینده خواهد شد.
منبع: تسنیم