تشخیص سرطان با نانوداروی "تیلمانوسپت" ایرانی فراخوان وزارت علوم برای جذب امریه در دانشگاه‌ها (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف ساختگی برای زورگیری پویش کافی نیست؛ راه‌ها را  ایمن کنید مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: در آخرین روز سال نشان دادیم تأمین اجتماعی ورشکسته و بدعهد نیست پیگیری وضعیت نوبت دهی بیمارستان تأمین اجتماعی مشهد | التیام درد‌های بیمارستان فارابی عدم پرداخت به‌موقع حق بیمه مشکلات جدی برای بحث درمانی بازنشستگان ایجاد کرده است + فیلم ریزش معدن مهاباد به دلیل بارش باران | یک معدن کار جان باخت (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در سامانه ثبت نام وام بازنشستگان | توضیحات صندوق بازنشستگی: بازنشستگان طی روز‌های آتی به سایت مراجعه کنند هدیه نوروزی بازنشستگان بانک تجارت واریز شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین توربین بادی سیمانی کشور در زابل نصب شد اورژانس کشور در نوروز بیش از ۲۰۰ هزار ماموریت انجام داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دمای روزانه در روز سه‌شنبه شبکه زیرزمینی مخازن سوخت قاچاق در ساحل جزیره قشم کشف و منهدم شد + فیلم افزایش چشمگیر استقبال فرهنگیان از اسکان نوروزی در سال ۱۴۰۴ ویتامین‌ها چطور ما را قوی می‌کنند؟ درد در نواحی مختلف سر ناشی از چیست؟ قاچاقچی حرفه‌ای با ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد دستگیر شد پبش بینی ۵ روز رگبار باران و ورزش باد شدید از امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ میزان داروی تولیدی در کشور پاسخگوی نیاز داخلی نیست فوتی‌های حوادث جاده‌ای در خراسان رضوی ۱۹ درصد کاهش یافت ۳۸۷ هزار مسافر نوروزی از سیاه چادرهای عشایری خراسان رضوی بازدید کردند آغاز ثبت نام وام ۵۰ میلیونی بازنشستگان کشوری از امروز (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چالش‌های تأمین دارو در مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | در جست وجوی دارو توانبخشی سالمندان در منزل، گامی برای بازگرداندن شور زندگی احتمال افسردگی در شب‌زنده‌دار‌ها بیشتر است سهم ۵ درصدی خراسان رضوی از ۵ هزار کشته تصادفات نوروزی در ۵ سال گذشته | مرگ یک تن هم زیاد است نقش خانواده‌ها در افزایش هزینه‌های ازدواج اهدای عضو در شمال‌شرق کشور ۱۲ درصد افزایش یافت
سرخط خبرها

درمان ۲۸۳هزار معتاد در کمپ‌های ترک اعتیاد کشور

  • کد خبر: ۳۴۹۲۸
  • ۲۹ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۹
درمان ۲۸۳هزار معتاد در کمپ‌های ترک اعتیاد کشور
مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در سال گذشته(۱۳۹۸) بیش از ۲۸۳ هزار نفر در این مراکز پذیرش شده و تحت درمان قرار گرفتند.
به گزارش شهرآرانیوز، حمید جمعه پور با یادآوری اینکه بر اساس آیین نامه اجرایی مراکز مجاز درمان و کاهش آسیب اعتیاد موضوع تبصره یک ماده ۱۵ اصلاحیه قانون، هشت نوع مرکز درمان و کاهش آسیب اعتیاد وجود دارد، افزود: یکی از انواع مراکز، مرکز اقامتی میان مدت درمان وابستگی به مواد است که اصطلاحا به نام کمپ شناخته می‌شود.

وی ادامه داد: این‌ها مراکزی هستند که کاملا داوطلبانه و خودمعرف فعالیت می‌کنند و بر اساس پروتکل، درمان، طول مدت درمان و نگهداری افراد در این مراکز هم بین یک تا سه ماه است.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره رویکرد این مراکز هم خاطرنشان کرد: سم زدایی و بازگیری افراد از موادی که به آن وابسته هستند از رویکرد‌های اصلی این مراکز است ضمن اینکه درمان‌های غیردارویی در این مراکز پررنگ است. این رویکرد‌ها با مشارکت گروه‌های همتا یا خودیار صورت می‌گیرد.

وی در مورد این گروه‌ها توضیح داد: منظور از گروه‌های خودیار افرادی است که پیش از این اعتیاد داشتند و تحت درمان قرار گرفته و بهبودی حاصل کرده اند. سپس در دوره‌های آموزشی مشخصی از طریق ادارات کل بهزیستی شرکت کرده و مورد تایید هستند. در واقع این افراد در این مراکز به همنوع خود برای بهبودی کمک می‌کنند.

۸ نوع مرکز ترک اعتیاد در کشور وجود دارد

جمعه پور در بخشی دیگر از این گفتگو، با تاکید بر اینکه یک نوع از هشت نوع مرکز، مرکز اقامتی میان مدت درمان وابستگی به مواد یا کمپ است، یادآور شد: در حال حاضر ۱۲۷۰ مرکز اقامتی در کشور وجود دارد که در سال ۹۸ بیشتر از ۲۸۳ هزار نفر در این مراکز پذیرش شده و تحت درمان قرار گرفته اند.

وی ادامه داد: مجوز این مراکز توسط سازمان بهزیستی و در استان‌ها هم ادارات کل بهزیستی در کمیسیون‌های مربوط به خود صادر می‌شود. این مراکز توسط بخش خصوصی اداره می‌شود، اما مجوز فعالیت آنان توسط بخش دولتی صادر می‌شود به این معنا که موسسات و افراد حقیقی و حقوقی که صاحب صلاحیت باشند شرایط سازمان بهزیستی مجوز اخذ می‌کنند و طبق تعرفه‌های تعیین شده این سازمان، از مراجعه کنندگان هزینه دریافت می‌کنند.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره نحوه نظارت بر عملکرد و فعالیت این کمپ‌ها هم خاطرنشان کرد: در سطح کشور، کمیته‌ای با عنوان کمیته نظارت کشوری وجود دارد که بر اساس دستورالعمل نظارت، ارزیابی و نحوه برخورد با تخلفات مراکز مجاز درمان و کاهش آسیب فعالیت می‌کنند.

وی افزود: متناظر این کمیته کشوری در همه استان ها، کمیته نظارت استانی بر مراکز درمان مجاز وجود دارد که اعضای آن را تمامی دستگاه‌های متولی حوزه درمان و کاهش آسیب اعتیاد تشکیل می‌دهند و رئیس این کمیته در استان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی منطقه یا معاون درمان رئیس دانشگاه است.

جمعه پور تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل نظارت، این کمیته فعالیت می‌کند و هدف آن هم برنامه ریزی سالانه و نظارت و ارزیابی بر مراکز و جمع بندی نتایج ارزیابی است که توسط تیم‌های نظارتی انجام شده است. تصمیم گیری در رابطه با مراکز متخلف هم از دیگر وظایف این کمیته برشمرده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: پس در سطح کلان در کشور، کمیته نظارت کشوری و در استان ها، کمیته نظارت استانی مسئولیت جمع بندی و برنامه ریزی نظارت بر هشت نوع مرکز و مرکز اقامتی کوتاه مدت یا کمپ هستند.
 
منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->