هشدار پلیس فتا در خصوص کلاهبرداری با شیوه رفع فیلترینگ اساس درمان بیماری‌های تنفسی چه می‌باشد؟ افزایش ۳۳ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در خراسان رضوی  (۹ دی ۱۴۰۳) افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی میزان مراجعه به اورژانس بیمارستان‌ها در مشهد  (۹ دی ۱۴۰۳) هشدار مهم در فصل سرد سال | از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک خودداری کنید سن مصرف واکسن ایرانی آنفلوانزا اعلام شد یک کافه‌قلیان زیرزمینی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) اعمال‌قانون بیش از ۵ هزار تخلف پلاک مخدوش در مشهد طی ۹ ماه نخست ۱۴۰۳ | افزایش ۵ درصدی جرائم پلاک‌مخدوش پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۹ دی ۱۴۰۳) | کاهش دما درپی نفوذ سامانه بارشی از سه‌شنبه درباره عوامل مؤثر بر بحران میان‌سالی و مدیریت این دوره خاص از زندگی | میان‌سالی بحران است؟ اختصاص حدود ۳۲ هزار دُز واکسن آنفلوانزا به علوم پزشکی مشهد مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان در دی ۱۴۰۳ اعلام شد پلمب ۹۸۱ واحد صنفی مشاور املاک غیرمجاز در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) سانحه هوایی، این بار در کانادا | فرود سخت هواپیمای کانادایی روی باند + فیلم رئیس پلیس راهور مشهد: افزایش جریمه‌ها در کاهش تصادفات اثربخش نبود قتل دلخراش زن معلول توسط دامادش! | داستان عجیب زندگی قاتل و مقتول باوجود تحریم‌ها، اقلام موردنیاز بیماران پروانه‌ای تا ۶ ماه تأمین و ذخیره شد سقط جنین و سندرمی که گریبان مادر را می‌گیرد! توضیح مهم حوزه سخنگوی قوه قضاییه درمورد جامعه نابینایان کشور نهضت سوادآموزی دیگر به آموزش خواندن و نوشتن محدود نمی‌شود | الفبای باسوادی با روش‌های جدید مجوز استخدام ۱۲ هزار پرستار در نظام سلامت صادر شد + جزئیات پرایدی که راز یک باند سرقت را برملا کرد پله‌نوردی برای چه کسانی ضرر دارد؟ قتل مرد جوان با ۴۴ ضربه چاقو به خاطر ۷۰۰ میلیون تومان بدهی مسئولیت آموزش و پرورش در قبال سلامت دندان دانش‌آموزان چیست؟ پشت پرده بازار سیاه دارو‌های شیمی‌درمانی پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور (۹ دی ۱۴۰۳) مرگ ۲ سرنشین موتورسیکلت در تصادف با خودرو در تربت جام خراسان رضوی ویدئو| تصاویری از محل وقوع حادثه تروریستی در بندرلنگه (۸ دی ۱۴۰۳) روند صعودی شیوع آنفلوانزا کودکان در مشهد | افزایش ۵ درصدی نسبت به هفته گذشته + فیلم محکومیت با پابند مهدی یراحی پایان یافت (۸ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

درمان ۲۸۳هزار معتاد در کمپ‌های ترک اعتیاد کشور

  • کد خبر: ۳۴۹۲۸
  • ۲۹ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۹
درمان ۲۸۳هزار معتاد در کمپ‌های ترک اعتیاد کشور
مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در سال گذشته(۱۳۹۸) بیش از ۲۸۳ هزار نفر در این مراکز پذیرش شده و تحت درمان قرار گرفتند.
به گزارش شهرآرانیوز، حمید جمعه پور با یادآوری اینکه بر اساس آیین نامه اجرایی مراکز مجاز درمان و کاهش آسیب اعتیاد موضوع تبصره یک ماده ۱۵ اصلاحیه قانون، هشت نوع مرکز درمان و کاهش آسیب اعتیاد وجود دارد، افزود: یکی از انواع مراکز، مرکز اقامتی میان مدت درمان وابستگی به مواد است که اصطلاحا به نام کمپ شناخته می‌شود.

وی ادامه داد: این‌ها مراکزی هستند که کاملا داوطلبانه و خودمعرف فعالیت می‌کنند و بر اساس پروتکل، درمان، طول مدت درمان و نگهداری افراد در این مراکز هم بین یک تا سه ماه است.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره رویکرد این مراکز هم خاطرنشان کرد: سم زدایی و بازگیری افراد از موادی که به آن وابسته هستند از رویکرد‌های اصلی این مراکز است ضمن اینکه درمان‌های غیردارویی در این مراکز پررنگ است. این رویکرد‌ها با مشارکت گروه‌های همتا یا خودیار صورت می‌گیرد.

وی در مورد این گروه‌ها توضیح داد: منظور از گروه‌های خودیار افرادی است که پیش از این اعتیاد داشتند و تحت درمان قرار گرفته و بهبودی حاصل کرده اند. سپس در دوره‌های آموزشی مشخصی از طریق ادارات کل بهزیستی شرکت کرده و مورد تایید هستند. در واقع این افراد در این مراکز به همنوع خود برای بهبودی کمک می‌کنند.

۸ نوع مرکز ترک اعتیاد در کشور وجود دارد

جمعه پور در بخشی دیگر از این گفتگو، با تاکید بر اینکه یک نوع از هشت نوع مرکز، مرکز اقامتی میان مدت درمان وابستگی به مواد یا کمپ است، یادآور شد: در حال حاضر ۱۲۷۰ مرکز اقامتی در کشور وجود دارد که در سال ۹۸ بیشتر از ۲۸۳ هزار نفر در این مراکز پذیرش شده و تحت درمان قرار گرفته اند.

وی ادامه داد: مجوز این مراکز توسط سازمان بهزیستی و در استان‌ها هم ادارات کل بهزیستی در کمیسیون‌های مربوط به خود صادر می‌شود. این مراکز توسط بخش خصوصی اداره می‌شود، اما مجوز فعالیت آنان توسط بخش دولتی صادر می‌شود به این معنا که موسسات و افراد حقیقی و حقوقی که صاحب صلاحیت باشند شرایط سازمان بهزیستی مجوز اخذ می‌کنند و طبق تعرفه‌های تعیین شده این سازمان، از مراجعه کنندگان هزینه دریافت می‌کنند.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره نحوه نظارت بر عملکرد و فعالیت این کمپ‌ها هم خاطرنشان کرد: در سطح کشور، کمیته‌ای با عنوان کمیته نظارت کشوری وجود دارد که بر اساس دستورالعمل نظارت، ارزیابی و نحوه برخورد با تخلفات مراکز مجاز درمان و کاهش آسیب فعالیت می‌کنند.

وی افزود: متناظر این کمیته کشوری در همه استان ها، کمیته نظارت استانی بر مراکز درمان مجاز وجود دارد که اعضای آن را تمامی دستگاه‌های متولی حوزه درمان و کاهش آسیب اعتیاد تشکیل می‌دهند و رئیس این کمیته در استان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی منطقه یا معاون درمان رئیس دانشگاه است.

جمعه پور تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل نظارت، این کمیته فعالیت می‌کند و هدف آن هم برنامه ریزی سالانه و نظارت و ارزیابی بر مراکز و جمع بندی نتایج ارزیابی است که توسط تیم‌های نظارتی انجام شده است. تصمیم گیری در رابطه با مراکز متخلف هم از دیگر وظایف این کمیته برشمرده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: پس در سطح کلان در کشور، کمیته نظارت کشوری و در استان ها، کمیته نظارت استانی مسئولیت جمع بندی و برنامه ریزی نظارت بر هشت نوع مرکز و مرکز اقامتی کوتاه مدت یا کمپ هستند.
 
منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->