اکران مردمی فیلم «علت مرگ نامعلوم» در سینما هویزه مشهد حسین مسگرانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی شد + سوابق (۱۸ دی ۱۴۰۳) نگاهی به فیلم «زودپز» به کارگردانی رامبد جوان | خنده زیر موشک آموزش داستان نویسی | از سنگ و آب و شیاطین دیگر (بخش سوم) «گلزار معانی» از آثار بزرگان ایرانی | درباره کتابی از احمد گلچین‌معانی رامین حسین‌پور، کارگردان ایرانی برنده ۲ جایزه از جشنواره نیویورک شد راجر پرَت، فیلم‌بردار هری پاتر، درگذشت حضور فیلم‌سازان مشهدی در جشنواره فیلم کوتاه فجر | فرصتی برای دیده‌شدن زمان پخش فصل دوم سریال آخرین بازمانده از ما قطعه موسیقی دنیا دو روزه اثر ایرج خواجه‌امیری منتشر شد امیلیو اچواریا، بازیگر کهنه‌کار مکزیک درگذشت اکران آنلاین انیمیشن بچه زرنگ در نوروز ۱۴۰۴ حواشی شهرام ناظری در مراسم بزرگداشت خواجوی کرمانی | تصویربرداری نکنید! ماجرای درگیری خونین شهرام شکوهی با همسرش! + فیلم فیلم سینمایی برکه خاموش، روی پرده سینما فیلم کوتاه بایکوت راهی جشنواره منار صوفیه شد نقش‌آفرینی حسام منظور در سریال مهمان‌کشی زمان اکران بتمن ۲ به تأخیر افتاد
سرخط خبرها

شهر و عکس

  • کد خبر: ۳۵۳۹
  • ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۸
شهر و عکس

حمید سلطان‌آبادیان| هنری کارتیه‌برسون(Henri Cartier-Bresson)، عکاس فرانسوی و از پیش‌گامان عکاسی خیابانی (Street Photography) و از استادان فن در عکاسی صریح و ناگهانی (Candid Photography)، می‌گوید: «ما تماشاگران منفعل دنیایی هستیم که درحال حرکت دائمی است. تنها لحظات آفرینندگی ما، همان کسری از ثانیه است که در آن شاتر دوربینمان را به‌کار می‌اندازیم.»
گرفتار شدن به روزمرگی و درگیر شدن در دغدغه‌های زندگی شهری، گاهی باعث می‌شود جزئیات، تغییرات و اتفاقات تصویری در محیط زندگی آن‌چنان که باید به چشم نیاید و به ثبت نرسد. شهر تغییر می‌کند و دچار تحول می‌شود، ساختمان‌های کهنه جای خود را به سازه‌های جدید می‌دهند و اِلمان‌های تازه بر جای نماد‌های قدیمی می‌نشینند و تصویر این تغییرات در مسیر پرسرعت و بی‌وقفه گذشت زمان، اگر به ثبت نرسد و حفظ نشود، به‌سادگی از یادها و خاطرات پاک و به دست فراموشی سپرده می‌شود.
برگزاری مسابقات و جشنواره‌های عکس سالانه، بهانه‌ای است برای خوب‌تر دیدن، دقت در جزئیاتی که در اطراف ما قرار دارند و ثبت این تغییرات و تحولات بصری در قالب عکس‌هایی که به‌عنوان سند، ماندگار و حفظ می‌شوند.
حدود یک‌ ماه قبل فراخوان اولین جشنواره عکس «گلبهار؛ شهری که دوست می‌دارم» منتشر شد. این جشنواره در بخش‌های «چهره‌ شهر»، «زندگی شهری» و «عکاسی با موبایل» برای معرفی شهر گلبهار از نگاه عکاسان، برگزار و با استقبال تعداد زیادی از عکاسان استان روبه‌رو شد. منظور از چهره‌ شهر در یک فراخوان جشنواره عکاسی، هر منظره شهری متعلق و مرتبط با آن شهر مثل نماهای شهری، معماری، المان‌ها، سازه‌های عمرانی، ترافیک، فضای‌ سبز، مکان‌های زیارتی، علمی، تفریحی و از این قبیل است و در بخش «زندگی شهری» شامل زندگی روزمره مردم، مشاغل، خانواده، فرهنگ، رسوم، پرتره‌های محیطی و هر منظره‌ای که رویکرد تعاملات انسانی را دارد، می‌شود.
تورهایی یک‌روزه‌ برای عکاسان شهرهای مختلف در گلبهار برگزار شد که این اتفاق به ثبت عکس‌هایی با نگاه‌هایی متفاوت انجامید. طبق گزارش دبیرخانه جشنواره، از مجموع عکس‌های به‌ثبت‌رسیده در این تورها و در سایر ایام برگزاری جشنواره، حدود ۲2هزارو200عکس برای شرکت در این مسابقه به جشنواره ارسال شده است که تمامی آن‌ها حاصل نگاه و کنکاش 108عکاس در شهر گلبهار است. قرار است اختتامیه و نمایشگاه آثار منتخب عکس‌های این جشنواره، شهریور در گلبهار و شهر مشهد برگزار شود و پذیرای بازدیدکنندگان باشد.
عکس بالا از «امیر‌ عنایتی»، عکاس خوب تربت‌حیدریه، یکی از عکس‌های به‌ثبت‌رسیده در این جشنواره است که در بخش چهره‌ شهر دربین ۳۰عکس منتخب برای نمایشگاه قرار دارد. استفاده بجا و مناسب از تکنیک‌های عکاسی برای ثبت عکسی متفاوت از فضای شهری، انتخاب زمان مناسب و کادربندی خوب، از علل انتخاب این عکس برای حضور دربین عکس‌های منتخب جشنواره در بخش «چهره شهر» است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->