تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پایان رفاقت بیست‌ساله با قتل ناموسی در مشهد تداوم بارش باران در برخی استان‌ها (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تزریق واکسن «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده در سراسر کشور آخرین آمار بازماندگان از تحصیل در خراسان رضوی چقدر است؟ رسیدگی به اعتراضات پرونده‌های کد «۱۹» و «۵» آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش تا پایان آذرماه مردمی‌سازی، هدف اصلی در امر مبارزه با مواد مخدر در خراسان رضوی آزمون دکتری ۱۴۰۴ وزارت بهداشت چه زمانی برگزار می‌شود؟ با ترک سیگار طول عمر خود را افزایش دهید ۵۶ درصد زایمان‌های کشور سزارین است سقوط مرگبار کوهنورد شاهرودی از کوه دختر جوان برای انتقام از مرد تبهکار اراذل و اوباش اجیر کرد واژگونی خودرو پراید در نزدیکی مشهد با یک کشته و سه مصدوم (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ما خطرناک‌تریم یا پراید؟

  • کد خبر: ۳۵۴۵۸
  • ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷
ما خطرناک‌تریم یا پراید؟
آمار‌های منتشرشده نشان می‌دهد در سال‌های گذشته سقط‌ جنین و فوتی‌های حوادث رانندگی رو به افزایش بوده است.
محبوبه عظیم زاده | شهرآرانیوز؛ اطلاعاتی که به‌تازگی در خبرگزاری‌های مختلف و شبکه‌های مجازی دست‌ به‌ دست می‌شود، نشان می‌دهد که میزان سقط‌ جنین در کشور به‌طور سالانه ۲۰ برابر بیشتر از فوتی‌ها در تصادفات رانندگی است. یعنی آماری که همیشه، چه به‌لحاظ مصدوم‌ها و چه به‌لحاظ فوتی‌ها محل حرف‌وحدیث‌های زیادی بوده، حالا خودش یک پله عقب نشسته و جایش را داده است به سقط‌جنین. البته که اعداد و ارقام دقیقی از سقط‌ جنین ‌های قانونی و غیرقانونی چندان در دسترس نیست. با این حال اطلاعاتی که وزارت بهداشت منتشر کرده است، بهانه‌ای دستمان داد تا نیم‌نگاهی هم به آمار تصادفات در دوسه سال گذشته بیندازیم.
این اتفاق حتی دوباره پای پیرشدن جمعیت را به میان آورد، اینکه کشورمان در ۳۰ سال گذشته، بالاترین رکورد سرعت کاهش نرخ موالید در دنیا را از آن خودش کرده است و اینکه اگر همه‌چیز بخواهد با همین روال ادامه پیدا کند، در آینده برای تأمین نیروی انسانی با چالشی اساسی روبه‌رو خواهیم بود.


در جاده‌ها چه خبر است؟

به‌طور میانگین کشور ما سالانه با ۱۸هزار فوتی ناشی از تصادفات روبه‌رو می‌شود. آمار‌ها همچنین می‌گوید در یک سال حدود ۸۰۰ هزار تصادف رانندگی در کشورمان رخ می‌دهد که منجر به کشته‌شدن روزانه ۴۳ نفر می‌شود و در این بین ایران همیشه جزو کشور‌هایی است که بالاترین تلفات جاده‌ای را در بین کشور‌های دنیا دارد. مطابق اطلاعات مراکز پزشکی قانونی کشور، فوت‌شدگان ناشی از حوادث رانندگی که به این سازمان ارجاع داده شده‌اند، این گونه است:
 

ما خطرناک تریم یا پراید؟

در کشور‌های دیگر چه خبر است؟

بنا بر اطلاعات سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۰، تخمین زده می‌شود که هر سال در دنیا ۴۰ تا ۵۰ میلیون سقط جنین اتفاق می‌افتد. به عبارت دیگر ۱۲۵ هزار سقط جنین در یک روز. بد نیست نگاهی هم بیندازید به کشور‌هایی که باتوجه به میزان توسعه یافتگی و مقدار جمعیت، بیشترین و کمترین میزان نرخ سقط جنین را دارند.

ما خطرناک تریم یا پراید؟

ما خطرناک تریم یا پراید؟

 

بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت:

سال ۹۲ اعلام شد سالانه ۲۵۰ هزار سقط جنین اتفاق می‌افتد، یعنی ۷۰۰ جنین در هر روز.
 
سال۹۶ اعلام شد سالانه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار سقط جنین غیرقانونی اتفاق می‌افتد، یعنی ۱۰۰۰ جنین در هر روز که از این تعداد فقط ۱۰ سقط جنین آن قانونی بوده است.

سال ۷۴ اعلام شد که سالانه ۸۰ هزار سقط جنین اتفاق می‌افتد، یعنی ۲۲۰ جنین در هر روز.

 
نکته:
بد نیست بدانید که عوارض سقط غیرقانونی تا ۵ درصد مرگ مادران و تا ۲۰ درصد معلولیت مادران را به همراه دارد. این عوارض جدای از پیامد‌های روحی و روانی و برداشتن کامل رحم است.
در کشور‌های درحال توسعه بیش از ۲۰۰ میلیون زن می‌خواهند از بارداری پیشگیری کنند، ولی به راه‌های جلوگیری از بارداری دسترسی ندارند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->