برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

ما خطرناک‌تریم یا پراید؟

  • کد خبر: ۳۵۴۵۸
  • ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷
ما خطرناک‌تریم یا پراید؟
آمار‌های منتشرشده نشان می‌دهد در سال‌های گذشته سقط‌ جنین و فوتی‌های حوادث رانندگی رو به افزایش بوده است.
محبوبه عظیم زاده | شهرآرانیوز؛ اطلاعاتی که به‌تازگی در خبرگزاری‌های مختلف و شبکه‌های مجازی دست‌ به‌ دست می‌شود، نشان می‌دهد که میزان سقط‌ جنین در کشور به‌طور سالانه ۲۰ برابر بیشتر از فوتی‌ها در تصادفات رانندگی است. یعنی آماری که همیشه، چه به‌لحاظ مصدوم‌ها و چه به‌لحاظ فوتی‌ها محل حرف‌وحدیث‌های زیادی بوده، حالا خودش یک پله عقب نشسته و جایش را داده است به سقط‌جنین. البته که اعداد و ارقام دقیقی از سقط‌ جنین ‌های قانونی و غیرقانونی چندان در دسترس نیست. با این حال اطلاعاتی که وزارت بهداشت منتشر کرده است، بهانه‌ای دستمان داد تا نیم‌نگاهی هم به آمار تصادفات در دوسه سال گذشته بیندازیم.
این اتفاق حتی دوباره پای پیرشدن جمعیت را به میان آورد، اینکه کشورمان در ۳۰ سال گذشته، بالاترین رکورد سرعت کاهش نرخ موالید در دنیا را از آن خودش کرده است و اینکه اگر همه‌چیز بخواهد با همین روال ادامه پیدا کند، در آینده برای تأمین نیروی انسانی با چالشی اساسی روبه‌رو خواهیم بود.


در جاده‌ها چه خبر است؟

به‌طور میانگین کشور ما سالانه با ۱۸هزار فوتی ناشی از تصادفات روبه‌رو می‌شود. آمار‌ها همچنین می‌گوید در یک سال حدود ۸۰۰ هزار تصادف رانندگی در کشورمان رخ می‌دهد که منجر به کشته‌شدن روزانه ۴۳ نفر می‌شود و در این بین ایران همیشه جزو کشور‌هایی است که بالاترین تلفات جاده‌ای را در بین کشور‌های دنیا دارد. مطابق اطلاعات مراکز پزشکی قانونی کشور، فوت‌شدگان ناشی از حوادث رانندگی که به این سازمان ارجاع داده شده‌اند، این گونه است:
 

ما خطرناک تریم یا پراید؟

در کشور‌های دیگر چه خبر است؟

بنا بر اطلاعات سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۰، تخمین زده می‌شود که هر سال در دنیا ۴۰ تا ۵۰ میلیون سقط جنین اتفاق می‌افتد. به عبارت دیگر ۱۲۵ هزار سقط جنین در یک روز. بد نیست نگاهی هم بیندازید به کشور‌هایی که باتوجه به میزان توسعه یافتگی و مقدار جمعیت، بیشترین و کمترین میزان نرخ سقط جنین را دارند.

ما خطرناک تریم یا پراید؟

ما خطرناک تریم یا پراید؟

 

بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت:

سال ۹۲ اعلام شد سالانه ۲۵۰ هزار سقط جنین اتفاق می‌افتد، یعنی ۷۰۰ جنین در هر روز.
 
سال۹۶ اعلام شد سالانه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار سقط جنین غیرقانونی اتفاق می‌افتد، یعنی ۱۰۰۰ جنین در هر روز که از این تعداد فقط ۱۰ سقط جنین آن قانونی بوده است.

سال ۷۴ اعلام شد که سالانه ۸۰ هزار سقط جنین اتفاق می‌افتد، یعنی ۲۲۰ جنین در هر روز.

 
نکته:
بد نیست بدانید که عوارض سقط غیرقانونی تا ۵ درصد مرگ مادران و تا ۲۰ درصد معلولیت مادران را به همراه دارد. این عوارض جدای از پیامد‌های روحی و روانی و برداشتن کامل رحم است.
در کشور‌های درحال توسعه بیش از ۲۰۰ میلیون زن می‌خواهند از بارداری پیشگیری کنند، ولی به راه‌های جلوگیری از بارداری دسترسی ندارند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->