رهایی نوجوانی ۱۶ ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی تولید ۶ میلیون قوطی شیرخشک در فروردین ۱۴۰۴ گوسفندها، سارقان بدسابقه را  لو دادند | دستگیری سارقانی با ۲۰ سال سابقه زندان توضیحات پلیس درباره پرونده عامل تعرض به کودکان + فیلم نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول فرماندهی انتظامی مشهد اقدامات خود در حوزه زائران نوروز ۱۴۰۴ را تشریح کرد آیا شام دیرهنگام باعث افزایش وزن می‌شود؟ دیه در قصور پزشکی بر عهده خود پزشک است؛ نه خانواده‌اش پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور از امروز تا یکشنبه آینده (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارائه ۸ میلیون خدمت بهداشتی‌درمانی توسط سپاه پاسداران در مناطق محروم آیا ویتامین‌ها انرژی‌ساز هستند؟
سرخط خبرها

ما خطرناک‌تریم یا پراید؟

  • کد خبر: ۳۵۴۵۸
  • ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷
ما خطرناک‌تریم یا پراید؟
آمار‌های منتشرشده نشان می‌دهد در سال‌های گذشته سقط‌ جنین و فوتی‌های حوادث رانندگی رو به افزایش بوده است.
محبوبه عظیم زاده | شهرآرانیوز؛ اطلاعاتی که به‌تازگی در خبرگزاری‌های مختلف و شبکه‌های مجازی دست‌ به‌ دست می‌شود، نشان می‌دهد که میزان سقط‌ جنین در کشور به‌طور سالانه ۲۰ برابر بیشتر از فوتی‌ها در تصادفات رانندگی است. یعنی آماری که همیشه، چه به‌لحاظ مصدوم‌ها و چه به‌لحاظ فوتی‌ها محل حرف‌وحدیث‌های زیادی بوده، حالا خودش یک پله عقب نشسته و جایش را داده است به سقط‌جنین. البته که اعداد و ارقام دقیقی از سقط‌ جنین ‌های قانونی و غیرقانونی چندان در دسترس نیست. با این حال اطلاعاتی که وزارت بهداشت منتشر کرده است، بهانه‌ای دستمان داد تا نیم‌نگاهی هم به آمار تصادفات در دوسه سال گذشته بیندازیم.
این اتفاق حتی دوباره پای پیرشدن جمعیت را به میان آورد، اینکه کشورمان در ۳۰ سال گذشته، بالاترین رکورد سرعت کاهش نرخ موالید در دنیا را از آن خودش کرده است و اینکه اگر همه‌چیز بخواهد با همین روال ادامه پیدا کند، در آینده برای تأمین نیروی انسانی با چالشی اساسی روبه‌رو خواهیم بود.


در جاده‌ها چه خبر است؟

به‌طور میانگین کشور ما سالانه با ۱۸هزار فوتی ناشی از تصادفات روبه‌رو می‌شود. آمار‌ها همچنین می‌گوید در یک سال حدود ۸۰۰ هزار تصادف رانندگی در کشورمان رخ می‌دهد که منجر به کشته‌شدن روزانه ۴۳ نفر می‌شود و در این بین ایران همیشه جزو کشور‌هایی است که بالاترین تلفات جاده‌ای را در بین کشور‌های دنیا دارد. مطابق اطلاعات مراکز پزشکی قانونی کشور، فوت‌شدگان ناشی از حوادث رانندگی که به این سازمان ارجاع داده شده‌اند، این گونه است:
 

ما خطرناک تریم یا پراید؟

در کشور‌های دیگر چه خبر است؟

بنا بر اطلاعات سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۰، تخمین زده می‌شود که هر سال در دنیا ۴۰ تا ۵۰ میلیون سقط جنین اتفاق می‌افتد. به عبارت دیگر ۱۲۵ هزار سقط جنین در یک روز. بد نیست نگاهی هم بیندازید به کشور‌هایی که باتوجه به میزان توسعه یافتگی و مقدار جمعیت، بیشترین و کمترین میزان نرخ سقط جنین را دارند.

ما خطرناک تریم یا پراید؟

ما خطرناک تریم یا پراید؟

 

بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت:

سال ۹۲ اعلام شد سالانه ۲۵۰ هزار سقط جنین اتفاق می‌افتد، یعنی ۷۰۰ جنین در هر روز.
 
سال۹۶ اعلام شد سالانه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار سقط جنین غیرقانونی اتفاق می‌افتد، یعنی ۱۰۰۰ جنین در هر روز که از این تعداد فقط ۱۰ سقط جنین آن قانونی بوده است.

سال ۷۴ اعلام شد که سالانه ۸۰ هزار سقط جنین اتفاق می‌افتد، یعنی ۲۲۰ جنین در هر روز.

 
نکته:
بد نیست بدانید که عوارض سقط غیرقانونی تا ۵ درصد مرگ مادران و تا ۲۰ درصد معلولیت مادران را به همراه دارد. این عوارض جدای از پیامد‌های روحی و روانی و برداشتن کامل رحم است.
در کشور‌های درحال توسعه بیش از ۲۰۰ میلیون زن می‌خواهند از بارداری پیشگیری کنند، ولی به راه‌های جلوگیری از بارداری دسترسی ندارند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->