نروژ: اشغالگری اسرائیل باید متوقف شود امیر قطر: نشست شرم‌الشیخ باید سرآغازی برای توافقات آینده و حل عادلانه مساله فلسطین باشد دبیرکل سازمان ملل: در حال گسترش عملیات امدادرسانی در غزه هستیم هشدار عضو کمیسیون بهداشت مجلس درباره احتمال کمبود مواد شوینده در آذرماه ۱۴۰۴ انتقاد رسانه متحد نتانیاهو از آزادی ۲ هزار زندانی فلسطینی قیمت خرید تضمینی گندم اعلام شد + جزئیات جلیلی: قدرت موشکی کشور حاصل اراده و دانش جوانان ایرانی است چرا نتانیاهو به نشست شرم‌الشیخ مصر نرفت؟ یمن: عربستان به تجاوز، محاصره و اشغال یمن پایان دهد السیسی: آزادی و تعیین سرنوشت، حق ملت فلسطین است زلنسکی: موشک‌های تاماهاوک محور ملاقاتم با ترامپ خواهد بود توافقنامه صلح غزه امضا شد | ترامپ: توافق اسرائیل و حماس پابرجا می‌ماند | جنگ جهانی سوم نمی‌خواهیم + فیلم (۲۱ مهر ۱۴۰۴) ترامپ، عرف دیپلماتیک را برهم زد | صف سران کشورها برای دست‌دادن با رئیس جمهور آمریکا + فیلم روسیه، افغانستان و پاکستان را به خویشتن‌داری فراخواند اردوغان تهدید کرد، ترامپ دعوت نتانیاهو به مصر را پس گرفت ادعای ترامپ علیه ایران: اگر سلاح‌ هسته‌ای داشتند، توافق غزه اتفاق نمی‌افتاد ترامپ وارد شرم‌الشیخ شد | رئیس جمهور آمریکا: برای توافق با ایران آماده‌ام + فیلم (۲۱ مهر ۱۴۰۴) چراغ سبز رئیس جمهور لبنان برای مذاکره با اسرائیل ارسال ۲۳۱ گزارش هشداری برای دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی از سوی سازمان بازرسی افزایش تعداد خبرنگاران شهید در جنگ غزه به ۲۵۵ نفر (۲۱ مهر ۱۴۰۴) انفجار مهیبی قاهره مصر را لرزاند + فیلم (۲۱ مهر ۱۴۰۴) سرلشکر حاتمی: جنگ ۱۲ روزه به اندازه ۱۲ سال برای ما درس آموخته داشت رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: مردم مؤمن و شریف مشهد، شایسته دریافت بهترین خدمات کریمانه هستند پزشکیان در مراسم روز جهانی استاندارد: شاخص‌های استاندارد در زمینه مصرف بهینه انرژی رعایت شود ترامپ: به ایران می‌گویم، هر زمان که شما آماده توافق باشید، ما آماده‌ایم | دلیل قطع سخنرانی ترامپ در کنست چه بود؟ + فیلم نیکزاد: در صورت همکاری وزارت نفت، ناترازی انرژی نخواهیم داشت وزیر کشور: برگزاری انتخابات تناسبی، پایه‌های سیستم حزبی را تقویت می‌کند
سرخط خبرها

یک دادگاه در آمریکا تعرفه‌های ترامپ را غیرقانونی دانست

  • کد خبر: ۳۵۵۱۳۱
  • ۰۸ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰
یک دادگاه در آمریکا تعرفه‌های ترامپ را غیرقانونی دانست
یک دادگاه فدرال در آمریکا روز جمعه اعلام کرد که رئیس‌جمهور این کشور برای وضع کردن تعرفه‌های گمرکی بر کالا‌های اکثر کشور‌های دیگر از اختیارات قانونی‌اش فراتر رفته است.

به گزارش شهرآرانیوز: دادگاه تجدیدنظر فدرال در شهر واشنگتن دی‌سی، پایتخت آمریکا در رأی خود با اکثریت ۷ به ۴ اعلام کرد که قانون ایالات متحده به رئیس‌جمهور اجازه می‌دهد در شرایط اضطراری ملی اقداماتی انجام دهد، اما این اقدامات به‌طور مشخص شامل اعمال تعرفه‌های گمرکی یا مالیات بر کالا‌ها نیست.

تعرفه‌های گمرکی مالیات‌هایی هستند که بر کالا‌های وارداتی از کشور‌های دیگر به آمریکا وضع می‌شوند.

به گفته دادگاه، تعرفه‌های سنگین ترامپ از نظر گستردگی، مقدار و مدت زمان بدون محدودیت هستند و از حدود قانونی که قانون به رئیس‌جمهور داده فراتر می‌روند.

این تصمیم بزرگ‌ترین ضربه به سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ محسوب می‌شود و احتمالاً پرونده به دیوان عالی آمریکا ارجاع خواهد شد تا درباره قانونی بودن این تعرفه‌ها تصمیم‌گیری کند.

دیوان عالی بالاترین مرجع قضایی در آمریکا است. با این حال، دادگاه اعلام کرد که این تعرفه‌ها تا ۱۴ اکتبر (۲۳ مهر ۱۴۰۴) به اجرا ادامه خواهند داد تا دولت ترامپ فرصت داشته باشد درخواست تجدیدنظر به دیوان عالی ارائه کند.

ترامپ بلافاصله پس از اعلام این رأی در شبکه اجتماعی خود تروث سوشال به آن واکنش نشان داد و نوشت: «همه تعرفه‌ها همچنان برقرار هستند!»

او دادگاه را به «جانبداری سیاسی» متهم کرد و مدعی شد که اگر این تصمیم اجرا شود، «به معنای نابودی کامل ایالات متحده خواهد بود.»

این رأی، تعرفه‌های موسوم به «روز آزادی» را که شامل ۱۰ درصد مالیات بر کالا‌های وارداتی از تقریباً همه کشور‌های شریک تجاری آمریکا بود را باطل می‌کند.

علاوه بر این، تعرفه‌های «متقابل» علیه کشور‌هایی که به ادعای ترامپ با آمریکا رفتار ناعادلانه‌ای داشتند نیز با این حکم باطل می‌شوند.

ترامپ ادعا کرده بود که بر اساس قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بین‌المللی (IEEPA) مصوب سال ۱۹۷۷ حق دارد این تعرفه‌ها را اعمال کند.

این قانون به رئیس‌جمهور اجازه می‌دهد در شرایط اضطراری ملی مانند تهدیدات اقتصادی یا امنیتی، برخی معاملات بین‌المللی را تنظیم یا ممنوع کند.

دولت ترامپ دلایلی مانند کسری تجاری با کشور‌های دیگر، قاچاق مواد مخدر و مسائل مهاجرتی را به عنوان شرایط اضطراری برای توجیه این تعرفه‌ها مطرح کرده بود.

اما گروهی از کسب‌وکار‌های کوچک آمریکایی این استدلال‌ها را به چالش کشیدند و اعلام کردند که این تعرفه‌ها به کسب‌وکارهایشان آسیب جدی وارد می‌کند.

دادگاه تجدیدنظر نیز در رأی خود اعلام کرد: «به نظر نمی‌رسد که کنگره، هنگام تصویب قانون IEEPA قصد داشته از رویه‌های قبلی خود فاصله بگیرد و به رئیس‌جمهور اجازه دهد بدون محدودیت تعرفه وضع کند.»

تعرفه‌های ترامپ باعث ایجاد نااطمینانی اقتصادی و سیاسی در سراسر جهان شده و نگرانی‌هایی درباره افزایش تورم ایجاد کرده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->