امیری | به گزارش شهرآرانیوز - امیرمسعود سهیلی که هر روز خبر تازهای از درخشش آخرین فیلم کوتاه او بهنام «فیلمرغ» در جشنوارههای مختف دنیا به گوش میرسد، امروز، اول مردادماه، نیز با خبر دیگری مطرح شد، سهیلی بهعنوان یکی از ۳ عضو هیئت داوری جشنواره بینالمللی Dhaka International Youth Film Festival 2020 انتخاب شده است.
امیرمسعود سهیلی، برادرزاده سعید سهیلی، سینماگر نامدار مشهدی، و برادر امیراطهر سهیلی، فیلمساز مشهدی، است. آنگونه که خودش میگوید، از اوایل نوجوانی بهصورت حرفهای فیلمسازی را پیش میگیرد و کارش را از دستیار کارگردانی آغاز میکند و پس از آن فیلمهای کوتاه میسازد.
او که دانشآموخته مدرسه فیلم بوسان در کره جنوبی است، در فیلمسازی روش خاص خود را دارد و آنطور که خودش میگوید بهدنبال قصهگویی در فیلمهایش است، ویژگیای که در آخرین اثر او بهنام «فیلمرغ» کامل مشهود است و این فیلم را متفاوت کرده است.
«فیلمرغ» ششمین فیلم کوتاه این فیلمساز جوان مشهدی است که آن را پس از «بچههای بهشت» و «چشم آبی» ساخته است. این فیلم که در افغانستان ساخته شده، پس از یک سال همچنان در جشنوارههای مختلف فیلم مورد توجه قرار گرفته است. آخرین خبر آن هم مربوط میشود به روز گذشته که مطلع شدیم این فیلم تندیس بهترین گروه بازیگری نخستین جشنواره بینالمللی فیلم Big bear film summit آمریکا را دریافت کرده است.
سهیلی درباره این فیلم میگوید: «فیلمرغ» داستان سادهای دارد. قصه این فیلم در افغانستان میگذرد و داستان پیرمردی را روایت میکند که یک فیلمرغ یا همان بوقلمون دارد و میخواهد آن را به دست نوهاش برساند. این چیز ساده تنها آرزوی این پیرمرد قبل از مرگش است.
آنگونه که سهیلی میگوید، این قصه در مینیبوسی اتفاق میافتد که پیرمرد در آن قرار دارد و قرار است به سمت نوهاش برود. میگوید: «فیلمرغ» فیلمی جادهای است که فضای ساده و دوستانهای دارد و اگر بخواهم درباره تفاوتش حرف بزنم، میتوانم از فضای شاد و طنز موجود در آن بگویم که کمتر در فیلمهای مربوط به جنگ افغانستان دیده میشود.
او معتقد است اگرچه «فیلمرغ» در جشنوارههای زیادی شرکت و جوایز زیادی دریافت کرده است، باتوجهبه ظرفیت فیلم، آنطور که باید موفق نبوده است. سهیلی توضیح میدهد: به دلایلی که مهمترین آنها به خودم برمیگردد، چه در فرایند ساخت یا قبل و بعد از آن نتوانستم از ظرفیت قصه و فیلم استفاده کنم. درست است که فیلم موفق بوده، اما انتظار خودم را کامل برآورده نکرده است.
با این حال فکر میکنم اگر موفقیتی بوده، اول بهعلت فضای متفاوت کار بوده است و دوم قصهای که فیلم را از آن اقتباس کردهام. بهنظرم اینها دلایل موفقیت کار به شمار میرود.
ششمین اثر فیلمساز جوان مشهدی قرار است در جشنوارههای کشورهای دیگری از جمله تایلند، بنگلادش و غنا نیز به نمایش درآید.