اپل احتمالا با افقی‌کردن دوربین آیفون ۱۷ ایر طراحی گوشی‌هایش را متحول می‌کند اپل برای رفع ممنوعیت فروش آیفون ۱۶، به اندونزی پیشنهاد ۱۰۰ میلیون دلاری داده است همه‌چیز درباره تورنومنت نات پیکسل + شرایط دریافت ایردراپ بازدید پزشکیان از پارک علم و فناوری زاهدان (یکم آذر ۱۴۰۳) دانشمندان ژاپنی قابلیت فتوسنتز گیاهان را به سلول‌های همستر منتقل کردند واکنش مدیرعامل آپارات به اظهارات جنجالی رسول جلیلی درباره فیلترینگ یوتیوب: آپارات را بهانه نکنید گلکسی S۲۵ اولترا احتمالا بسیار گران‌تر از نسل قبلی‌اش باشد اولین گمانه‌زنی‌ها درباره مشخصات و ویژگی‌های پلی استیشن ۶ «مایکروسافت تیمز» در جلسات به قابلیت ترجمه همزمان گفتار مجهز می‌شود سونی می‌خواهد شرکت Kadokawa، مالک بازی «الدن رینگ»، را بخرد قابلیت ریست‌کردن الگوریتم پیشنهادها به‌زودی به اینستاگرام اضافه می‌شود بهترین برنامه‌ها و بازی‌های گوگل پلی در سال ۲۰۲۴ + لینک دانلود گزارش اتاق بازرگانی از اثرات فیلترینگ بر کسب‌وکارهای اینترنتی اولین سیستم راداری شکار یوفوها در آمریکا راه‌اندازی می‌شود پنجمین دوره رویداد «هفته ایران دیجیتال» برگزار می‌شود | ۵G و هوشمندسازی از محور‌های رویداد مقدار توکن‌های میجر کاربران مشخص شد | فاجعه ایردراپ‌های پولی گروهی از هکر‌های چینی به اپراتور آمریکایی T-Mobile حمله کردند کاوشگر ناسا ممکن است ۵۰ سال پیش به طور تصادفی حیات در مریخ را از بین برده باشد پاسخ پازل امروز میجر (دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳) بر مدار دانش اطلاعاتی جدید از دوربین گوشی A۳۶ سامسونگ + عکس
سرخط خبرها

پدر متالورژی ایران درگذشت

  • کد خبر: ۳۶۱۱۴
  • ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۴
پدر متالورژی ایران درگذشت
استاد برجسته و چهره ماندگار و پیشکسوت دانشکده فنی دانشگاه تهران و پدر علم متالورژی ایران، دکتر «رامز وقار» بدرود حیات گفت و رخ در نقاب خاک کشید.
به گزارش شهرآرانیوز، رامز وقار، استاد برجسته دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۰ در تفلیس متولد شد و با تغییر رژیم شوروی سابق به آن‌ها اعلام شد یا باید به تابعیت آنجا در بیایند و یا این کشور را ترک کنند که خانواده وی راهی ایران شدند و رامز تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در تهران گذراند و دوره متوسطه را در دبیرستان البرز سپری کرد.

وی در دانشکده فنی دانشگاه تهران در رشته شیمی دانش آموخته شد و ایشان به عنوان شاگرد اول رشته مهندسی شیمی دانشگاه تهران با بورس دولتی به بلژیک رفت و در سال ۱۳۴۶ موفق به اخذ درجه دکتری شد.

وی پس از بازگشت به کشور به عنوان دانشیار و از سال ۱۳۴۶ با رتبه استادی در دانشکده فنی دانشگاه تهران فعالیت داشت و مدتی نیز رییس اداره ساختمان دانشگاه تهران بود.

استاد وقار از سال ۱۳۴۹ تا سال ۱۳۵۴ که بنا به درخواست شخصی از دانشگاه تهران بازنشسته شد، مدیریت گروه متالورژ این دانشگاه را برعهده داشت.

استاد تا سال ۱۳۵۸ به عنوان مشاور عالی شرکت ملی ذوب آهن ایران فعالیت داشت.

عضویت در مدیریت سازمان گسترش، مدیریت عامل کارخانه ماشین سازی اراک و مدیریت کارخانه آلومینیوم سازی اراک از جمله مسئولیت‌های ایشان تا سال ۱۳۶۰ بود.

تاسیس شرکت مهندسان مشاور معدنکاو در سال ۱۳۶۰، عضویت در کمیسیون صنعت شورای عالی پژوهش کشور در سال ۱۳۶۱، ارائه مشاوره به واحد‌های بزرگ صنعتی و تدریس بعضی از دروس گروه مهندسی متالورژی و مواد از سال ۱۳۶۲ از دیگر خدماتوی بود.

گواهینامه‌های تخصصی در متالورژی آهن، متالورژی فلزات غیر آهنی، شناسایی مواد فلزی، الکترو شیمی، الکترومتالورژی و فرآوری مواد معدنی از دانشگاه بروکسل (۱۹۵۷)، دیپلم علوم تجربی در رشته متالورژی از دانشگاه بروکسل (۱۹۶۰)، طی دوره کوتاه مدت شش ماهه عیار کردن مواد معدنی در دانشگاه پاریس (۱۹۶۷) و طی دوره کوتاه مدت شش ماهه متالورژی اورانیوم و مواد رادیواکتیو از مرکز انرژی اتمی فرانسه ۱۹۶۹ از دیگر مدارج علمی تخصصی استاد وی بوده است.

رامز، اولین کتاب خود را در سال ۱۳۴۷ در مورد تهیه مواد معدنی و فرآوری مواد معدنی منتشر کرد.

دانشکده فنی دانشگاه تهران نیز طی انتشار پیامی درگذشت این استان فرزانه را به جامعه علمی کشور تسلیت گفت. متن این پیام به این شرح است:

انا لله و انا الیه راجعون
روانشاد دکتر رامز وقار که نخستین استاد تحصیلکرده کشور در رشته متالورژی بود، در طول بیش از شصت سال تدریس و تحقیق در دانشگاه تهران، بنیانگذار بسیاری از کار‌های بزرگ انجام شده صنعت متالورژی در کشور و تربیت کننده نسل‌های متمادی از دانشجویان، پژوهشگران و استادان این رشته راهبردی در کشور بود و میراث باقیمانده از او در این زمینه، به حق کم نظیر و ستودنی است.

هیأت رئیسه دانشگاه تهران، ضمن اظهار تأسف عمیق از درگذشت این استاد برجسته، این ضایعه تلخ را به خانواده و بستگان ایشان، استادان و دانشجویان و بهره‌مندان از محضر وی و همه اعضای خانواده بزرگ دانشگاه تهران و جامعه دانشگاهی و صنعتی کشور تسلیت می‌گوید و برای روح آن استاد تلاشگر و فرهیخته، رحمت و رضوان الهی طلب می‌نماید.


منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->