ارز اربعین به صورت دینار به زائران پرداخت می‌شود مشترکان برق خانگی خراسان رضوی ۲۷ میلیارد ریال پاداش گرفتند افزایش ۴۰ درصدی صادرات به افغانستان در ۲ ماه نخست سال ۱۴۰۳ طرح «از مزرعه تا سفره» با هدف تامین کالا‌های پر مصرف مردم در مشهد اجرا می‌شود قیمت موبایل یک روز پیش از انتخابات به چقدر رسید؟ (۱۴ تیر ۱۴۰۳) طلا و سکه در مشهد چند؟ (۱۴ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، دلار، ارز دیجیتال (۱۴ تیر ۱۴۰۳) | دلار در کانال ۶۰ هزار تومان یک روز قبل از انتخابات برخورد با مشاوران املاک قانون‌گریز در مشهد (۱۴ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۴ تیر ۱۴۰۳) | تویوتا لوین ۳.۳ میلیارد تومان تعیین سقف اجاره‌بهای مسکن به کمک مستأجران آمد قیمت امروز خودرو‌های ایرانی (۱۴ تیر ۱۴۰۳) طلای جهانی خیز برداشت (۱۴ تیر ۱۴۰۳) سقف اجاره بها در مشهد؛ ۲۵ درصد | میزان افزایش قانونی اجاره بها در مشهد معادل ۷۰ درصد تورم خرداد خراسان رضوی است گزارشی از نمایشگاه تخصصی معدن و زمین شناسی در مشهد ایران خودرو تعدادی از خودرو‌های خود را به روش مزایده به فروش می‌رساند + جزئیات متوسط قیمت مسکن در تهران اعلام شد میوه را امروز گرانتر از این قیمت‌ها نخرید (۱۴ تیر ۱۴۰۳) ماجرای حذف متقاضیان مسکن ملی چه بود؟ هفته آینده، آخرین مهلت انتخاب خودرو‌های وارداتی (۱۴ تیر ۱۴۰۳) جریمه شرکت مشهدی به‌علت اجرا‌نکردن تعهدات ارزی اظهارنظر‌های بورسی جلیلی و پزشکیان در آخرین مناظره چه بود؟ دولت سیزدهم ساخت بیش‌از ۱۸۰ هزار واحد مسکونی در خراسان‌رضوی را عملیاتی کرد قیمت گوشت مرغ در بازار مشهد کاهشی است (۱۳ تیر ۱۴۰۳) بورس، سبزپوش به استقبال انتخابات رفت | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۳ تیر ۱۴۰۳) طلا و سکه در مشهد ارزان شد (۱۳ تیر ۱۴۰۳) | کاهش ۷۰۰ هزار تومانی سکه امامی با مبلغ ۷ تا ۱۰ میلیون تومان، از کدام موبایل‌ها می‌توان خرید؟ (۱۳ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

افزایش نقدینگی در جامعه چه تأثیری بر اقتصاد دارد؟

  • کد خبر: ۳۶۳۳۳
  • ۰۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۸
افزایش نقدینگی در جامعه چه تأثیری بر اقتصاد دارد؟
بانک مرکزی با انتشار گزیده آمار‌های اقتصادی در پایان خرداد ۹۹، حجم نقدینگی را ۲۶ هزار و ۵۷۱/۷ هزار میلیارد ریال اعلام کرد که نسبت به خرداد سال ۹۸ معادل ۳۴/۲ درصد افزایش نشان می‌دهد. این موضوع سبب شده است تا نگرانی‌ها درباره تأثیر منفی نقدینگی بر اقتصاد افزایش بیابد.
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ بانک مرکزی با انتشار گزیده آمار‌های اقتصادی در پایان خرداد ۹۹، حجم نقدینگی را ۲۶ هزار و ۵۷۱/۷ هزار میلیارد ریال اعلام کرد که نسبت به خرداد سال ۹۸ معادل ۳۴/۲ درصد افزایش نشان می‌دهد. این در حالی است که این افزایش در دوره مشابه سال گذشته ۲۵/۱ درصد بوده است. این موضوع سبب شده است تا نگرانی‌ها درباره تأثیر منفی نقدینگی بر اقتصاد افزایش بیابد.
 
«فساد اصلی‌ترین مشکل اقتصاد ایران است و هر مشکل دیگری که بیان می‌شود، در زمره مشکلات فرعی قرار دارد. تا زمانی که فساد داشته باشیم، حتی قادر به ارزیابی درست یا غلط بودن سیاست‌های اقتصادی نیستیم.» این برشی از اظهارات دکتر حسن تحصیلی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد، در گفتگو با شهرآرانیوز درباره رشد نقدینگی و تأثیر آن بر اقتصاد است.
 
او با تأکید بر اینکه فساد معنی فراتر از اختلاس و دزدی دارد، می‌گوید: فساد باعث کندی و رکود بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی می‌شود. بسیاری از درآمد‌هایی که می‌تواند برای جامعه وجود داشته باشد، از بین می‌رود و هزینه‌ها افزایش پیدا می‌کند؛ بنابراین اصلی‌ترین مشکل اقتصاد ایران فساد است.
 
این استاد اقتصاد با بیان اینکه افزایش حجم پول اصلا کمکی به اقتصاد نمی‌کند، ادامه می‌دهد: با وجود این، بر اساس سیاست‌های نادرست و فساد در گذشته، اکنون برای افزایش حجم پول در یک اجبار قرار گرفته‌ایم، اما آنچه که باید جلو آن را گرفت، بحث فساد است. زیرا در وضعیت کنونی جامعه با وجود تنگنا‌هایی که کشور در آن قرار دارد، بدتر نیز خواهد شد و عده بیشتری در فکر دزدیدن و خارج کردن ثروت از مملکت هستند.
 
تحصیلی با تأکید بر اینکه در هیچ شرایطی در چند دهه اخیر اصلا افزایش پول به نفع کشور نبوده است، اضافه می‌کند: در هر زمان که این اقدام انجام شده، از روی اجبار بوده است. به‌عنوان مثال کسری بودجه دولت، عاملی خیلی مهم برای افزایش حجم پول بوده است. حالا نیز در چندماه اخیر درآمد‌های کشور ازجمله درآمد‌های صادراتی، چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی، درآمد‌های دولت از فعالیت‌های داخلی و تولید به‌شدت کاهش یافته و از طرف دیگر بیکاری و هزینه‌ها بالا رفته است. در وضعیت کنونی و با شیوع بیماری کرونا هم نمی‌توان هزینه‌ها را کاهش داد. از این رو در بن‌بستی گرفتار شده‌ایم که فقط تزریق پول در جامعه به ذهنمان می‌رسد که این موضوع هم اقتصاد را نابود می‌کند.
 
او در توضیح این موضوع می‌گوید: محصولاتی در کشور تولید می‌کنیم که شامل خدمات و کالاست و برای مبادله آن نیاز به پول داریم. اگر تولید ثابت باشد، اما پول افزایش پیدا کند، این پول به سراغ همان مقدار تولید می‌رود که باعث افزایش قیمت خواهد شد. از طرفی وقتی می‌گوییم که تولید بیشتر شود، به معنی این نیست که همه انواع تولید برای اقتصاد و توسعه کشور مفید است. حتی تولید نیز باید به اندازه معینی افزایش یابد. در غیر این صورت مضر خواهد بود و باعث از دست رفتن سرمایه می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->