فاصله طبقاتی ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳ کم شد پاسخ به ادعای طالبان علیه زعفران ایرانی| دبیر شورای زعفران: کیفیت زعفران افغانستان مشابه زعفران ایرانی است| خراسان رضوی و جنوبی ۹۰ درصد زعفران کشور را تولید می‌کنند پیش‌بینی بورس برای فردا شنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه شنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۴ پلمب نانوایی متخلف در مشهد | آغاز دور جدید نظارت‌ها بر واحد‌های صنفی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حواشی چای دبش ادامه دارد | دریافت ۱۴۳ وام فقط از یک بانک دولتی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) گزارش جدید از بحران قطعه‌سازی | بدهی ۱۱ میلیاردی سایپا روی میز ۵ سال بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس | ۳ بار رفت و برگشت یک طرح بین مجلس و شورای نگهبان در ۲ سال جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد
سرخط خبرها

افزایش نقدینگی در جامعه چه تأثیری بر اقتصاد دارد؟

  • کد خبر: ۳۶۳۳۳
  • ۰۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۸
افزایش نقدینگی در جامعه چه تأثیری بر اقتصاد دارد؟
بانک مرکزی با انتشار گزیده آمار‌های اقتصادی در پایان خرداد ۹۹، حجم نقدینگی را ۲۶ هزار و ۵۷۱/۷ هزار میلیارد ریال اعلام کرد که نسبت به خرداد سال ۹۸ معادل ۳۴/۲ درصد افزایش نشان می‌دهد. این موضوع سبب شده است تا نگرانی‌ها درباره تأثیر منفی نقدینگی بر اقتصاد افزایش بیابد.
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ بانک مرکزی با انتشار گزیده آمار‌های اقتصادی در پایان خرداد ۹۹، حجم نقدینگی را ۲۶ هزار و ۵۷۱/۷ هزار میلیارد ریال اعلام کرد که نسبت به خرداد سال ۹۸ معادل ۳۴/۲ درصد افزایش نشان می‌دهد. این در حالی است که این افزایش در دوره مشابه سال گذشته ۲۵/۱ درصد بوده است. این موضوع سبب شده است تا نگرانی‌ها درباره تأثیر منفی نقدینگی بر اقتصاد افزایش بیابد.
 
«فساد اصلی‌ترین مشکل اقتصاد ایران است و هر مشکل دیگری که بیان می‌شود، در زمره مشکلات فرعی قرار دارد. تا زمانی که فساد داشته باشیم، حتی قادر به ارزیابی درست یا غلط بودن سیاست‌های اقتصادی نیستیم.» این برشی از اظهارات دکتر حسن تحصیلی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد، در گفتگو با شهرآرانیوز درباره رشد نقدینگی و تأثیر آن بر اقتصاد است.
 
او با تأکید بر اینکه فساد معنی فراتر از اختلاس و دزدی دارد، می‌گوید: فساد باعث کندی و رکود بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی می‌شود. بسیاری از درآمد‌هایی که می‌تواند برای جامعه وجود داشته باشد، از بین می‌رود و هزینه‌ها افزایش پیدا می‌کند؛ بنابراین اصلی‌ترین مشکل اقتصاد ایران فساد است.
 
این استاد اقتصاد با بیان اینکه افزایش حجم پول اصلا کمکی به اقتصاد نمی‌کند، ادامه می‌دهد: با وجود این، بر اساس سیاست‌های نادرست و فساد در گذشته، اکنون برای افزایش حجم پول در یک اجبار قرار گرفته‌ایم، اما آنچه که باید جلو آن را گرفت، بحث فساد است. زیرا در وضعیت کنونی جامعه با وجود تنگنا‌هایی که کشور در آن قرار دارد، بدتر نیز خواهد شد و عده بیشتری در فکر دزدیدن و خارج کردن ثروت از مملکت هستند.
 
تحصیلی با تأکید بر اینکه در هیچ شرایطی در چند دهه اخیر اصلا افزایش پول به نفع کشور نبوده است، اضافه می‌کند: در هر زمان که این اقدام انجام شده، از روی اجبار بوده است. به‌عنوان مثال کسری بودجه دولت، عاملی خیلی مهم برای افزایش حجم پول بوده است. حالا نیز در چندماه اخیر درآمد‌های کشور ازجمله درآمد‌های صادراتی، چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی، درآمد‌های دولت از فعالیت‌های داخلی و تولید به‌شدت کاهش یافته و از طرف دیگر بیکاری و هزینه‌ها بالا رفته است. در وضعیت کنونی و با شیوع بیماری کرونا هم نمی‌توان هزینه‌ها را کاهش داد. از این رو در بن‌بستی گرفتار شده‌ایم که فقط تزریق پول در جامعه به ذهنمان می‌رسد که این موضوع هم اقتصاد را نابود می‌کند.
 
او در توضیح این موضوع می‌گوید: محصولاتی در کشور تولید می‌کنیم که شامل خدمات و کالاست و برای مبادله آن نیاز به پول داریم. اگر تولید ثابت باشد، اما پول افزایش پیدا کند، این پول به سراغ همان مقدار تولید می‌رود که باعث افزایش قیمت خواهد شد. از طرفی وقتی می‌گوییم که تولید بیشتر شود، به معنی این نیست که همه انواع تولید برای اقتصاد و توسعه کشور مفید است. حتی تولید نیز باید به اندازه معینی افزایش یابد. در غیر این صورت مضر خواهد بود و باعث از دست رفتن سرمایه می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->