حضور فیلم کوتاه «سوور» در ۴ جشنواره جهانی فیلم صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۴ همه چیز درباره «تیلی نورود»، نخستین بازیگر هوش مصنوعی سینما | آیا بازار کار بازیگران هالیوود کساد خواهد شد؟ ساخت «رستاخیز مسیح» مل گیبسون با بازیگران جدید مرمت فیلم و انیمیشن‌های قدیمی جشنواره فیلم کوتاه تهران چقدر زمان برده است؟ جشنواره فیلم‌های کمدی؛ بستری برای کشف استعدادهای جوان نمایش موزیکال «الیور توئیست» روی صحنه می‌رود آثار منتخب تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در مشهد به صحنه می‌روند + اسامی راه یافتگان نویسنده سوئیسی جایزه کتاب آلمان ۲۰۲۵ را از آن خود کرد «سعید مظفری» دوبلور پیشکسوت درگذشت + علت فوت سریال «شیش‌ماهه» مهران مدیری در مرحله تدوین قرار گرفت + تصاویر یادبود سینمای تقوایی در شبکه نمایش سینماگران سنتی در خطر! | صنعت سینما دیجیتالیزه می‌شود مهرجویی و تقوایی، هنرمندان فقید سینمای ایران در یک‌ قاب + عکس چرا گاهی آهنگ‌ها رهایمان نمی‌کنند؟ رسانه‌های هوشمند، روایت‌سازان تولید ملی زمان تشیع پیکر ناصر تقوایی مشخص شد صوت | آهنگ جدید علیرضا طلیسچی با نام «دریغ» منتشر شد + لینک دانلود و متن تئاتر پاییز در تماشاخانه هیلاج با پنج اثر از اشکان درویشی عکاسی که قلب غزه را به تصویر کشید
سرخط خبرها

عاقبت‌به‌خیری در رکاب امام‌رضا(ع) | برای محمد کاسبی، هنرمند دوست‌داشتنی تلویزیون و سینما

  • کد خبر: ۳۶۵۲۳۷
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۱
عاقبت‌به‌خیری در رکاب امام‌رضا(ع) | برای محمد کاسبی، هنرمند دوست‌داشتنی تلویزیون و سینما
محمد کاسبی که چهل سال پیش وقتی پزشکانش از او قطع امید کرده بودند شفایش را از امام رضا (ع) گرفت و همیشه می‌گفت به خود می‌بالد از اینکه در آثار امام رضایی نقش‌آفرینی کرده، سرانجام پس تحمل یک دوره طولانی بیماری، به دیار حق شتافت.

به گزارش شهرآرانیوز، او با سریال «خوش رکاب» برای مردم به چهره‌ای دوست‌داشتنی و فراموش‌نشدنی در میان نقش‌های تلویزیونی تبدیل شده بود. درخشش کاسبی در این سریال دوست‌داشتنی شاید برای این بود که برای نخستین بار یک سریال طنز با محوریت دفاع مقدس، در ایام عید نوروز از تلویزیون پخش می‌شد.

تقیِ سریال «خوش رکاب» و عاشقانه هایش با کامیون قرمز خوش رنگ و لعابش، میلیون‌ها مخاطب ایرانی را در جاده‌ها به دنبال خود کشاند و دو سال بعد با سریال «خوش غیرت» به جبهه‌های جنگ بُرد. محمد کاسبی، اما چیزی نزدیک به چهل سال قبل‌تر از این سریال، به حوزه بازیگری وارد شده بود و از سیزده سالگی، با گروه تئاتری در میدان راه آهن تهران به صورت نیمه حرفه‌ای مشغول بود.

سال‌۱۳۵۰ هم درحالی‌که آزمون کنکور دانشگاه شرکت کرد که در اداره تئاتر تهران مشغول به فعالیت بود و عشق بی اندازه اش به بازیگری موجب شد از قبولی در رشته پزشکی صرف نظر کند. یک سال بعد با تحصیل در رشته بازیگری و کارگردانی تئاتر، به دانشکده هنر‌های دراماتیک وارد شد. اواخر دوران دانشجویی او مقارن با پیروزی انقلاب اسلامی بود و می‌توان گفت نخستین نمایش صحنه‌ای پس از انقلاب نمایش  «نهضت حروفیه» محصول دانشجویان دانشکده هنر‌های دراماتیک بود که محمد کاسبی در آن به‌مدت چهل شب به روی صحنه رفت.

اما سال‌های نخست پس از انقلاب اسلامی، آغاز تجربیات کاری او در رادیو نیز بود و پس از آنکه دوسال مسئولیت واحد نمایش رادیو را عهده دار شد و در زمینه گویندگی نیز فعالیت کرد، در سال‌۱۳۵۸ با کمک تعدادی از دوستانش، حوزه اندیشه و هنر (حوزه هنری فعلی) را تأسیس و مرکز هنر‌های نمایشی وزارت ارشاد را نیز در همان سال راه اندازی کرد.  مسئولیت‌های اجرایی و مدیریتی در حوزه هنر هرگز او را از بازیگری دور نکرد و در سال ۱۳۶۱ با بازی در فیلم «مرگ دیگری» به کارگردانی محمدرضا هنرمند نخستین فیلم سینمایی خود را تجربه کرد.

سیر پیشرفت محمد کاسبی در مسیر بازیگری ۹سال بعد او را صاحب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد فیلم فجر برای فیلم «دروک» مجید مجیدی کرد. در ادامه همکاری موفقیت آمیز او با مجید مجیدی، چهارسال بعد نیز با فیلم «پدر»، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد جشنواره فجر را به دست آورد. پس از این سلسله درخشش ها، با سریال «مریم مقدس» به قاب تلویزیون آمد. دقیقا همان جایی که با مخاطب ارتباط بهتری می‌گرفت و کار برای میلیون‌ها تماشاگر را به صندلی‌های معدود سینما ترجیح می‌داد.

سریال «خوش رکاب» و به دنبال آن سریال «خوش غیرت»، جای او را در قلب مخاطبانش محکم کرد و پس از آن با سریال‌هایی نظیر «صاحبدلان»، «سه‌درچهار» و «سه دنگ سه دنگ»، محبوبیت خود را بار‌ها تکرار کرد.  اما آنچه او را در زمینه بازیگری مفتخر و سربلند کرد، توفیق حضور در سه اثر با محوریت امام هشتم (ع) است. اولین بار با فیلم سینمایی «دو چشم بی سو» در مشهد برابر دوربین قرار گرفت. پس از آن بود که از محضر امام رئوف (ع) مزد خدمتش را با شفای کامل خود دریافت کرد و از عارضه‌ای ناگهانی که به آن مبتلا شده بود، فارغ شد.

سریال «همسفر خورشید» به کارگردانی علی شاه‌حاتمی دومین اثر او در حوزه امام رضا (ع) است و در فیلم «آسمان هشتم» نیز در نقش خادم امام رضا (ع)، عاشقانه به ایفای نقشی پرداخت که عمیقا به آن ارادت و علاقه قلبی داشت. محمد کاسبی، هنرمند متعهد، مردمی و انقلابی که بار‌ها از سوی رهبرمعظم انقلاب نیز مورد تحسین قرار گرفته است، پس از سال‌ها تحمل بیماری در نهایت روز گذشته برای همیشه در آغوش خاک آرام گرفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->