به گزارش شهرآرانیوز، معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقهای خراسان گفت: هم اکنون روی خط ۱۳۲ کیلو ولت و ۲۰ کیلو ولت استان خراسان رضوی برق به افغانستان صادر میشود و سقف صادرات برق به آن کشور ۱۲۰ مگاوات است اما به طور میانگین از این استان ۸۰ مگاوات برق به افغانستان صادر میشود.
مهدی علومی در نشست شورای مشورتی روابط اقتصادی خراسان رضوی در محل استانداری خراسان رضوی افزود: پارسال ۶۸۵ میلیون کیلووات ساعت برق به افغانستان صادر شد.
وی اضافه کرد: از سال گذشته پیگیری برای افزایش ظرفیت صادرات برق به افغانستان آغاز و مجوزهایی برای ایجاد خط انتقال و پست برق در داخل ایران و داخل افغانستان گرفته شد که شامل ۲ پست ۴۰۰ کیلوولت در ایران و یک خط انتقال بود.
علومی گفت: با اینکه مجوزهای لازم از شرکت توانیر و شورای اقتصاد برای احداث پست و خط انتقال به منظور افزایش صادرات برق به افغانستان گرفته شده است اما با وجود پیگیریهای متعدد هنوز موفق به گرفتن ارتباط با شرکت "برشنا" در افغانستان نشدیم تا بتوان میزان برق صادراتی به آن کشور را تعیین کرد.
این مسئول در شرکت برق منطقهای خراسان رضوی گفت: در صورتی که خط انتقال و نیروگاه داخل کشور افغانستان توسط بخش خصوصی ساخته و این امکان فراهم شود که نیروگاههای بخش خصوصی مستقیما با دولت افغانستان ارتباط برقرار کرده و به صورت مستقیم برق را به افغانستان ترانزیت کنند میتوان احداث پست و خط انتقال را در داخل ایران به سرعت انجام داد و افزایش صادرات برق به افغانستان را محقق کرد.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: پارسال ۱۵۰ میلیون لیتر نفت گاز از مشهد و استانهای دیگر به افغانستان صادر شد که امسال با هدف تسریع در انتقال سوخت به افغانستان، فرآوردههای نفتی از بندرعباس و پالایشگاهها از طریق خطوط ریلی به افغانستان صادر میشود.
علی اصغر اصغری افزود: با پیگیری استانداری خراسان رضوی، وزیر نفت نامهای به وزیر کشور مبنی بر تسریع در احداث خط انتقال فرآوردههای نفتی به کشور افغانستان و گرفتن موافقت طرف افغانستانی در این خصوص نوشت تا بتوان از طریق ایجاد مخازن در افغانستان و حذف تردد کامیونی، صادرات گستردهای از فرآوردههای نفتی به هرات داشت.
منبع: جماران