به گزارش شهرآرانیوز، جلسه هماندیشی برخط اعضای انجمن اقتصاد و کشاورزی از دانشگاههای سراسر کشور با رییس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
در این کنفرانس برخط، عیسی کلانتری، معاون رئیسجمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، وظایف این سازمان را حفظ محیط زیست برای نسل آتی و کنونی یاد کرد و گفت: در کشور هیچ ارگانی به اندازه این سازمان، وظیفه حفظ حقوق نسل های آتی را ندارد.
در این دیدار که به صورت برخط برگزار شد، کلانتری در خصوص اهمیت حفظ محیط زیست تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب بارها در سخنانشان مساله محیط زیست و حفاظت از آن را یک مساله ملی دانستند و تاکید کردند حفظ آن وظیفه آحاد جامعه است.
کلانتری در ادامه با بیان این که یکی از مصادیق توسعه پایدار حفظ محیط زیست است، ادامه داد: فقر، یکی از عوامل مخرب محیط زیست است و در کشور با رعایت ضوابط محیط زیستی باید تولید صورت گیرد و چرخ زندگی مردم هم بچرخد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با انتقاد از برخی از سیاستهای ضدتوسعهای در کشور ادامه داد: برخی از سیاستگزاران ارزش ذاتی آب را صفر در نظر میگیرند و همین سیاستها به بهانه خودکفایی باعث نابودی منابع کشور شده است.
معاون رئیسجمهور در ادامه تاکید کرد: سازمان در حال بهروزرسانی تجهیزات زمینی برای اطفای حریق است اما با مشکلات زیادی مواجه است. برخی انتقاد میکنند که چرا در آتشسوزیها از امداد هوایی استفاده نشد؛ باید بگویم که با تجهیزات قدیمی که وجود دارد به ازای هر بیست پرواز، حتما یک نفر تلفات خواهیم داشت و از طرف دیگر برای خرید تجهیزات هوایی نیاز به سرمایهگذاری بالایی داریم که از توان اقتصادی دولت خارج است و باید شما استادان اقتصاد بگویید در این مورد باید چقدر سرمایهگذاری کرد.
وی در ادامه از جوانانی که برای مهار آتش به طبیعت رفتند، یاد کرد و گفت: این جوانان سرمایههای کشور بودند و دولت در حال رایزنی است تا برای خانواده آنها تسهیلاتی در نظر گرفته شود.
در ادامه معاون رئیسجمهور ضمن تاکید بر محدودیتهای استخدامی، خاطر نشان کرد: با ۳۵۰۰ محیطبان حفاظت و صیانت از منابع ژنتیک کشور امکانپذیر نیست و دانشگاه ها باید فرهنگ جامعه را تقویت کنند؛ کما این که تاکنون هم این کار توسط رسانهها انجام شده است.
کلانتری ضمن اشاره به موضوع وقف دماوند، گفت: دیروز در دفتر معاون اول رئیسجمهور در خصوص موضوع دماوند و جنگل آق مشهد جلسه داشتیم اما متاسفانه واقعیت آن چیزی نیست که در رسانهها مطرح میشود. مثلاً وقف دامنه کوه دماوند مربوط به ۴۰۰ سال پیش است و جمع آن به ۱۰۰ هکتار هم نمیرسد. واقعیت جنگل آق مشهد هم ۴۰۰ هکتار از مراتعش وقف شده که مربوط به ۸۰۰ سال پیش است؛ ضمن این که طبق فتوای مرحوم امام (ره) و رهبر معظم انقلاب، انفال قابل وقف نیست.
معاون رئیسجمهور تصریح کرد: محیط زیست فقط جنگل نیست. سوخت اضافی که به وسیله خودروها در ترافیک میسوزد و باعث آلودگی هوا میشود نیز محیط زیست است.
رییس سازمان محیط زیست در پایان با تاکید بر ضرورت آموزش محیط زیست در دانشگاهها گفت: درصد زیادی از مدیران اجرایی کشور، دانشآموخته رشتههای مهندسی هستند و باید با مسائل محیط زیستی آشنا باشند تا آینده نسل های آتی کشور به خطر نیفتد.
منبع: پایگاهاطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست