تکمیل ۳۲۹ طرح آموزشی؛ ثمره سفر رییس جمهور به خوزستان معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی
سرخط خبرها

تازه‌واردان بورس این مطلب را بخوانند

  • کد خبر: ۳۷۳۴۹
  • ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۵
تازه‌واردان بورس این مطلب را بخوانند
نگاهی به تحولات بازار نشان می‌دهد که دولت مزد اعتماد به بازار سرمایه را گرفته و بازار سرمایه کمک‌های فوق العاده‌ای را به دولت انجام داده است.

به گزارش شهرآرانیور، همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه با بیان این مطلب گفت: نگاهی به تحولات بازار نشان می‌دهد که دولت مزد اعتماد به بازار سرمایه را گرفته و بازار سرمایه کمک‌های فوق العاده‌ای را به دولت انجام داده است.


 
به گفته دارابی، اگر حتی از سال ۹۱ و شروع بحران ارزی نگاه کنیم در همین مدت شاخص بورس ۶.۴ برابر بیشتر از دلار بازدهی داده است و کاملا مشخص است که سرمایه گذاری در بازار ارز چیزی جز زیان و تحمل ریسک بالا نیست و امیدواریم ارز برای همیشه از سبد سرمایه گذاری مردم عادی حذف شود.
بدون تردید بازار سرمایه در حال تجربه آرمانی‌ترین شرایط خود در طول نزدیک به ۵دهه فعالیت بورس در ایران است؛ تقریبا همه چیز در بازار، در وضعیت مطلوبی است.

 

وی افزود: ایفای نقش سپر تورمی و جلوگیری از سر ریز نقدینگی بیشتر به بازار‌های مخربی نظیر ارز و طلا، جبران بخشی از کسری بودجه، تقویت بنیه مالی بنگاه‌های اقتصادی در بازار سهام و بدهی، فراهم کردن زمینه جذب سهام عدالت و کمک به رفع مشکل فقر و رکود کرونایی گام‌هایی است که بازارسرمایه در این چند ماهه برای دولت برداشته است.

 

دارابی با اشاره به اینکه نمی‌توان پنهان کرد که بخشی از دولت هنوز با بازار سرمایه فاصله دارد، تصریح کرد: علی رغم همراهی بی سابقه وزارت اقتصاد و بانک مرکزی، گام‌های دیگری برای کمک به بازار نیاز است که هنوز برداشته نشده است؛ بخش عمده عدم همراهی هم به نظرات قدیمی در دولت و همچنین عدم همراهی با بازار سرمایه در عدم عرضه شرکت‌های دولتی برمی گردد که در شرایط کنونی برای متعادل نگه داشتن بازار ضروری است.

 

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: عرضه شرکت‌های نفتی و گازی و معدنی تضمین کننده رشد سالم بازار و تعادل بخشی به آن است و امیدواریم در هفته‌های آینده شاهد تسریع دولت باشیم؛ چیزی که می‌تواند به رشد بیشتر بازار کمک کند.

 

دارابی با بیان اینکه بازار معمولا در نیمه اول سال آرامتر و کم تحول‌تر از نیمه دوم سال است، افزود: فاکتور‌هایی مثل گزارش‌های شش ماهه، نرخ ارز و وضعیت نرخ بهره مهمترین فاکتور‌های تاثیر گذار بر بازار در نیمه دوم سال هستند.

 

وی در پاسخ به سوالی در خصوص مولفه‌هایی که در افزایش شدت عرضه‌ها موثر عمل می‌کنند، گفت: بازار رشد زیادی کرده است و شاخص به محدوده ۲میلیون واحد رسیده است؛ بحث‌های شناسایی سود و همچنین برخی تبلیغات در مورد وضعیت بازار که باعث نگرانی سهامداران تازه کار می‌شود نیز بر بازار موثر است.

 

دارابی توضیح داد: با این وجود طبیعی است بعد از یک رشد بیش از ۲۰۰ درصد در ۴ماه گذشته بازار شاهد یک دوره اصلاح و استراحت باشد و لازم است سهامداران به خصوص تازه واردان به اصول اولیه بازار از جمله صبوری و مطالعه دقیق در مورد شرکت‌های مورد سرمایه گذاری اقدام کنند.

 

این کارشناس بازار سرمایه همچنین در پاسخ به این سوال که کاهش و بازگشت قیمت دلار به قیمت‌های اولیه چه اثراتی بر بازار سرمایه خواهد داشت، گفت: این مساله تاثیر اندکی بر بازار دارد. به خصوص اینکه مبنای محاسبات در بازار نرخ نیما و حتی در مورد تسعیر بانک‌ها نرخ ۹هزار تومان برای هر دلار است از این رو بازار نسبت به نرخ دلار در زمان افزایش بی تفاوت و در زمان کاهش، ضربه گیر فاصله نرخ است.

 

وی افزود: در همین حال با توجه به برتری بازار سرمایه نسبت به بازار ارز، مدتهاست که مساله انتقال نقدینگی میان این دو بازار کاملا به نفع بازار سرمایه تغییر کرده است.

 

به گفته دارابی، اگر حتی از سال ۹۱ و شروع بحران ارزی نگاه کنیم در همین مدت شاخص بورس ۶.۴ برابر بیشتر از دلار بازدهی داده است و کاملا مشخص است که سرمایه گذاری در بازار ارز چیزی جز زیان و تحمل ریسک بالا نیست و امیدواریم ارز برای همیشه از سبد سرمایه گذاری مردم عادی حذف شود.

 

این کارشناس بازار سرمایه در پایان به سرمایه گذارانی که هنوز دانش کافی برای معامله حرفه‌ای در بورس را ندارند، توصیه کرد: از عجله و شتاب زدگی بپرهیزند و به دید بلند مدت، مطالعه و مشورت و نگهداری سهام به جای خرید و فروش مداوم توجه داشته باشند. چرا که بازار سرمایه بازار سود‌های یک شبه نیست و لازم است مردم واقعیت‌های بازار سرمایه را درک کنند و سهام را پس از مطالعه ومشورت برای دور نمای ۲تا ۳سال خریداری کنند و مطمن باشند اگر با دور نمای بلند مدت سبد سهام مبتی بر مزیت‌های اقتصادی ایران و توانمندی شرکت‌های ایرانی تشکیل دهند، موفق خواهند بود. 

منبع: نبض بورس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->