کشف ۱۲ کیلوگرم حشیش از قاچاقچی حرفه‌ای در تهران بازداشت ۳ شرور درپی حمله به مأموران در طرح جمع‌آوری اتباع تزریق ۸.۳ میلیون مترمکعب پساب به بخش صنعت خراسان رضوی تهران تشنه است | ناترازی آبی نتیجه تمرکزگرایی و توسعه غلط برقراری پرواز‌های فرودگاه سبزوار پس از آغاز مجدد پرواز‌های داخلی (۴ مرداد ۱۴۰۴) پوشش بیش از ۱۲۴ هزار کلاس‌اولی در طرح سنجش سلامت نوآموزان خراسان رضوی اطلاعات مجرمان برای ایام اربعین به‌روزرسانی شد مرگ بیش از ۴۲ هزار موتورسوار در تصادفات دهه ۹۰ پیش‌ثبت‌نام پایه دهم مدارس شاهد آغاز شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) تعیین تکلیف دانشگاه آزاد برای امتحانات باقی مانده ترم بهمن ۱۴۰۳ اتمام بخش‌هایی از مرمت بازار وکیل شیراز (۴ مرداد ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی وقوع گردوخاک و افزایش وزش باد در خراسان رضوی (۴ مرداد ۱۴۰۴) آماده‌باش ۱۵ هزار نیروی هلال احمر برای پیاده‌روی اربعین ۱۴۰۴ مشمولان فاقد معافیت تحصیلی امکان شرکت در مراسم اربعین را ندارند آتش قسمت عراقی تالاب هورالعظیم با هواپیمای آب‌پاش ایرانی مهار شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ مرداد ۱۴۰۴) | گرما، همچنان وضعیت جوی غالب استان ثبت احوال: بیش از ۲۱۴ هزار ولادت در ۳ ماهه اول ۱۴۰۴ ثبت شد نشانه های تنبلی معده چیست؟ اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۴ مرداد ۱۴۰۴) ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع خارجی در مدارس فقط با ارائه کارت اقامت و اشتغال دانشجویان جدیدالورود از نیمه دوم مهر ۱۴۰۴ به دانشگاه می‌روند + زمان اعلام نتایج کنکور تمدید ۵ ساله همکاری آموزش و پرورش و حوزه علمیه مرگ عجیب و مرموز راننده مشهدی بعد از آتش زدن مامور پلیس راه کسب پنج نشان نقره در المپیاد جهانی فیزیک توسط تیم ایرانی قتل پدر به خاطر طلاهای مادر برای جلوگیری از غرق شدگی کاری انجام دهید هشدار درباره گرمازدگی | مراقب سالمندان و کودکان در پیاده‌روی اربعین باشید چطور از تجمع باکتری‌ها در غذا و نوشیدنی جلوگیری کنیم؟ پیش‌بینی هواشناسی امروز (۴ مرداد ۱۴۰۴) | باد و خاک در خراسان رضوی و ۶ استان دیگر + فیلم
سرخط خبرها

چگونه لباس آب رفته را به حالت اولیه برگردانیم؟

  • کد خبر: ۳۷۴۰۳
  • ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۱
چگونه لباس آب رفته را به حالت اولیه برگردانیم؟
حتما برای شما هم پیش آمده است که لباس را می‌خرید و بسیار برازنده خود می‌دانید و دوستش دارید اما بعد از اولین شستشو متوجه تغییر سایز آن می‌شود. این اتفاق بسیار ناراحت کننده معروف به آب رفت لباس است. اما برای رفع این مشکل باید چه کار کرد؟ به این سوال پاسخ داده‌ایم.

به گزارش شهرآرانیوز، اگر شما لباس هایتان را به تکرار و به اندازه کافی می شویید حتما با آب رفتن آنها مشکل دارید که اصلا خوشایند نیست. خوشبختانه در این مقاله راه هایی برای به حداقل رساندن یا حتی از بین بردن این مشکل وجود دارد و خبر خوش اینکه راهکارهایی برای اینکه وقتی لباستان آب رفت چگونه آن را به حالت اولیه برگردانید هم وجود دارد.

چرا لباس های ما آب می روند؟

مقدار و نوع الیافی که در پارچه به کار رفته است میزان آب رفتگی را تعیین می کند، بعضی از پارچه ها از الیاف طبیعی ساخته اند بعضی از الیاف حیوانی و بعضی هم از الیاف مصنوعی که در همه آنها امکان آب رفتگی به میزان های مختلف وجود دارد.

علاوه بر جنس، نحوه بافت الیاف هم موثراست، مثلا پارچه ای با بافت جناغی را در نظر بگیرید، میزان آبرفت پارچه ای که در هر دو سمت از الیاف نخی استفاده شده بسیار بیشتر است از پارچه ای که در یک سمت پارچه نخی و در سمت دیگر از پارچه نایلونی استفاده شده و هم چنین پارچه با بافت گشاد میزان آبرفت بیشتری نسبت به پارچه ای که تنگ بافته شده است دارد.

چطور آب رفتن را متوقف کنیم؟

معمولا برای جلوگیری از آب رفتن لباس، تمرکز ما روی درجه حرارت آب برای شستشو می باشد، در حالی که عوامل دیگری هم دخیل هستند، مثل نحوه خشک کردن پارچه یا دور چرخش ماشین لباسشویی.برای جلوگیری از آبرفت باید تنظیمات را روی شستشوی سرد و چرخش کم تنظیم کنید و بهتر است که قبل از خشک شدن و تمام شدن دور کامل ماشین لباسشویی در حالی که هنوز لباس خیس است آن را خارج کنید و در هوای آزاد و سطح صاف پهن کنید.

اگر یک محصول تهیه شده از الیاف نخی را می شویید مخصوصا اگر اولین بار است، ابتدا آن را مرطوب کنید و بگذارید تا استراحت کند و الیاف با آب به تعادل برسند، این عمل بستگی زیادی به مقدار جذب آب توسط پارچه دارد ولی در کل این روش کم ترین شدت از نوع آب رفتگی است که خیلی به ندرت متوجه تغییر آن خواهید شد.

 

راه کارهایی برای برگرداندن به حالت اولیه

لباس هایی که آب میروند معمولا خیلی سخت به حالت اولیه برمیگردند ولی بعضی از اجناس ممکن است که بعد از دوباره شستن برعکس عمل کنند و به حالت اولیه برگردند ولی کافیست تا یک حرکت نادرست انجام دهید تا لباستان را از دست بدهید. اگر مراقب نباشید ممکن است که کار را خراب تر کنید.

الیاف نخی و پنبه

 آب رفتن الیاف نخی شاید متداول ترین نوع آبرفت لباس است که با توجه به ویژگی‌هایی که دارد به راحتی قابل حل است. شما فقط یک شامپو بچه یا نرم کننده، آب ولرم، یک حوله و یک تشت نیاز دارید. تشت را پر از آب کنید و دو قاشق شامپو بچه درون آن بریزید و لباستان دردون آن بگذارید تا 30 دقیقه خیس بخورد. مرحله بعدی این است که لباس خود را تا حد ممکن خشک کنید. راه آسان این است که لباس را روی حوله قرار دهید و  هر دو را باهم رول کنید، به طوری که حوله آب اضافی را بگیرد و آب از آن چکه نکند. سپس لباس خود را با دقت باز کنید و آن را صاف پهن کنید تا خشک شود. حتما باید لبه‌ها را بکشید یا از اجسام سنگین برای لبه‌ها استفاده کنید تا در طول فرایندخشک شدن، مواد پارچه جمع نشود.

جین

در مورد شلوارهای جین داستان کاملا متفاوت است. جین معمولا کمتر آب می‌رود اما زمانی که با سایر مواد مخلوط شود، این موضوع امکان پذیر است. دو راه برای این مشکل وجود دارد. راه اول این این است که شما وان را پر از آب کنید و به مدت 15 دقیقه در حالی که شلوار جین را پوشیده‌اید در وان بنشینید، سپس راه بروید و بنشینید به طور مرتب برای یک ساعت این کار را انجام دهید تا شکل خودش را بگیرد. اگر چنین روشی برای شما خوشایند نیست پس همان روش باز کردن پارچه‌های پنبه‌ای را انجام دهید و سپس آویزان کنید تا خشک شود.

الیاف مصنوعی

الیاف مصنوعی مثل پلی استر و ریون می باشد که باز هم مراحل باز کردن پارچه شبیه مرحله رفع آب رفتن لباس با الیاف پنبه است. تشت را از آب ولرم پر کنید به ازای هر 1 لیتر آب یک قاشق غذاخوری شامپو یا نرم کننده بریزید. الیاف مصنوعی فقط نیاز به 15 تا 20 دقیقه خیساندن دارند. پس از آن با توجه به حساسیت مواد، حواستان باشد که آن را با چلاندن خشک نکنید. در حالی که هنوز مرطوب است فرایند کشش ملایم را شروع کنید. مجددا با استفاده از قلابها یا اجسام سنگین وزن لباس را به هنگامی که در حال خشک شدن است، کاهش دهید. هنگام خشک کامل، مطمئن شوید که لباس‌های ظریف خود را به درستی نگه دارید تا کیفیت آن حفظ شود.

منبع: بیست مگ

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->