حمله هوایی رژیم اسرائیل به استان حمص سوریه + فیلم رایزنی غریب‌آبادی با سفرای کره جنوبی و نوردیک درباره اسنپ‌بک دو صندوق بازنشستگی کشوری و فولاد رسماً ادغام شدند ناوگان جهانی برای شکستن محاصره غزه با ۴۵ ملیت گفت‌وگوی تلفنی بن فرحان و لاوروف (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) تخلیه بخشی از بزرگترین فرودگاه انگلیس در پی کشف ماده خطرناک (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) اظهارات تازه نخست وزیر عراق درباره ایران (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) پژمانفر: گسستگی سامانه‌های مسکن تا پایان مهر پایان می‌یابد| صدور برخط مجوز ساخت در مشهد و ۷ کلانشهر دیگر دولت فرانسه سقوط کرد + جزئیات (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) فرمانده مرزبانی: مرزبانان در حفظ و کنترل نوار مرزی سیستان و بلوچستان از توان بالایی برخوردارند ارتش رژیم صهیونیستی به هلاکت ۴ نظامی در غزه اعتراف کرد واکنش قوه قضائیه به شایعه عدم تخصیص مرخصی به مصطفی تاج‌زاده زمینه چینی ترامپ برای اعزام نیرو‌های فدرال به شیکاگو ادعای خبرنگار وال‌استریت ژورنال: عراقچی و گروسی احتمالا سه‌شنبه (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) دیدار کنند حملات هوایی اسرائیل به لبنان ۵ شهید و ۵ زخمی برجای گذاشت (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) محبوبیت ترامپ در سراشیبی سقوط | مخالفت ۵۵ درصدی مردم آمریکا با اقدامات دونالد واکنش حزب الله لبنان به عملیات ضداسرائیلی در قدس اشغالی (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) واکنش روسیه به اعمال تحریم‌های احتمالی اتحادیه اروپا و آمریکا حمله ارتش یمن به فرودگاه بن‌گوریون، رامون و یک نقطه حساس در دیمونا (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) روسیه، فنلاند را به «آمادگی برای جنگ» متهم کرد انتقاد شدید نخست وزیر اسپانیا از اسرائیل | جنایت جنگی را با امنیت توجیه نکنید جمهوری آذربایجان: قصدی برای جانبداری میان ایران و اسرائیل نداریم رحیم صفوی: هندسه نظم جدید جهانی با محوریت قدرت جهان اسلام شکل خواهد گرفت نادره رضایی، معاون وزیر ارشاد برکنار شد (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) عراقچی: اکنون شدیدا به وحدت جهان اسلام نیاز است ترامپ خواستار دعای شهروندان برای آمریکا شد مهاجرانی: تاکید دولت بر استفاده از ظرفیت اجماع‌سازی برای حل مسائل کشور با همکاری سایر قواست
سرخط خبرها

پشت پرده استعفای برایان هوک و شکست ترامپ در راهبرد فشار حداکثری علیه ایران

  • کد خبر: ۳۷۹۰۷
  • ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۷
پشت پرده استعفای برایان هوک و شکست ترامپ در راهبرد فشار حداکثری علیه ایران
خبر استعفای ناگهانی رئیس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا پرسش‌هایی را درباره علت کناره‌گیری او به وجود می‌آورد. شب گذشته، برایان هوکِ ۵۲ ساله پس از ۷۲۰ روز فعالیت به عنوان نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران از قصد خود برای استعفا خبر داد و پمپئو وزیر خارجه نیز آن را تایید کرد.
به گزارش شهرآرانیوز، ۲۵ مرداد ۹۷ بود که خبر رسید دولت ترامپ در راستای راهبرد فشار حداکثری خود علیه ایران، قصد دارد پست جدیدی تحت عنوان «گروه اقدام ایران» را به ریاست «برایان هوک» در داخل وزارت خارجه تشکیل دهد.

نیویورک‌تایمز در آن زمان در مقاله‌ای هدف نهایی از این اقدام دولت آمریکا را هماهنگ‌سازی تلاش‌ها برای مجبور کردن ایران به مذاکره با آمریکا و تن دادن به یک توافق هسته‌ای جدید عنوان کرد.

شب گذشته، اما برایان هوکِ ۵۲ ساله پس از ۷۲۰ روز فعالیت به عنوان نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران از قصد خود برای استعفا خبر داد و پمپئو وزیر خارجه نیز آن را تایید کرد.

هوک در این دو سال، با تکرار لفاظی‌ها و اتهامات مختلف، نقش سخنگوی کمپین فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران را بازی کرد، اما در عمل نتوانست در سیاست خارجی واشنگتن در قبال تهران به موفقیت خاصی که برای ترامپ بهره انتخاباتی داشته باشد، دست یابد.

علاوه بر شکست در متقاعد کردن ایران به مذاکره با آمریکا برای امضای یک توافق هسته‌ای جدید، سفر اخیر او به اروپا و خاورمیانه نیز نتوانست آنگونه که دولت ترامپ انتظار داشت حمایت‌ها از تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر را افزایش دهد.

بر همین اساس، در خصوص تصمیم اخیر هوک، «برکناری یا اجبار به استعفا» فرضیه قوی‌تری نسبت به «استعفای داوطلبانه و اختیاری» به شمار می‌رود؛ به ویژه آنکه فرصت چندانی تا انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا باقی نمانده و ترامپ با توجه به برتری جو بایدن در نظرسنجی‌های انتخاباتی و انتقاداتی که در خصوص مدیریت بحران کرونا در آمریکا متوجه اوست، بیش از هر زمان دیگری به یک دستاورد دیپلماتیک ملموس برای فرار از تک‌دوره‌ای شدن نیاز دارد.

با این حال، استعفای برایان هوک چه از روی اختیار بوده باشد چه از روی اجبار، یک معنا بیشتر ندارد و آن اینکه دولت ترامپ در راهبرد فشار حداکثری خود علیه ایران شکست خورده است؛ این حقیقتی است که رسانه‌ها و کارشناسان آمریکایی نیز بار‌ها به آن اذعان کرده‌اند.

دولت ترامپ اکنون امیدوار است با جایگزین کردن هوک با یک سیاستمدار قدیمی و کارکشته بتواند لااقل در شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه خود برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را به تصویب برساند، اما با توجه به مخالفت صریح روسیه و چین که هر دو از حق وتو برخوردارند، بعید است الیوت آبرامزِ ۷۲ ساله نیز بتواند به موفقیتی در این باره دست یابد.

منبع: باشگاه خبرنگاران
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->