گفتگوی تلفنی آنکارا و پاریس پیرامون اوکراین و غزه نماینده ترامپ به خاورمیانه می‌آید جزئیات ترور یکی از نیرو‌های فراجا در خاش (۵ اسفند ۱۴۰۳) تصمیم نتانیاهو برای تمدید مرحله نخست توافق تبادل اسرا با حماس قالیباف: موضع جمهوری اسلامی حمایت از دولت، مردم و مقاومت لبنان است توئیت عبری صفحه رهبر انقلاب به مناسبت مراسم تشییع شهید حسن نصرالله (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرط حماس برای مذاکره با رژیم صهیونیستی اوکراین ادعا کرد: تامین نیمی از مهمات روسیه توسط کره شمالی علت محبوبیت سیدحسن نصرالله به گزارش فرانس ۲۴ تجلی وحدت و همدلی ملی در مراسم تشییع شهدای مقاومت پزشکیان:حزب‌الله قوی‌تر مسیر پرافتخار خود را ادامه خواهد داد سرکنسول عربستان در مشهد: روابط عربستان سعودی و ایران تاریخی و مستحکم است سردار سلامی: امروز صهیونیست‌ها افسرده‌اند و حرفی برای گفتن ندارند عراقچی از لبنان عازم ژنو شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رقابت آمریکا و روسیه برای فروش جنگنده‌های نسل جدید بالا گرفت نتانیاهو دوباره علیه ایران لفاظی کرد دستور استاندار خراسان رضوی به دستگاه‌های امدادی برای آمادگی مواجهه با موج سرما اعلام آمادگی زلنسکی برای استعفا تاکید رئیس جمهور لبنان بر برقراری بهترین روابط با ایران عراقچی: جمعیتی که در تشییع شهید نصرالله می‌بینیم بیشتر به یک سیل شبیه است مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شیخ نعیم قاسم: ما اجازه حکومت آمریکا بر لبنان را نمی‌دهیم مراسم بزرگداشت شهدای مقاومت در مشهد برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳)+ویدئو صدور کیفرخواست متهمان قتل دانشجوی دانشگاه تهران (۵ اسفند ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی: جامعه مهندسی باید پیشران توسعه و مطالبه‌گر زیرساخت‌ها باشد ویدئو | امیر دریادار ایرانی: هاورکرافت پیروزان به زودی به سازمان رزم نداجا می‌پیوندد محل دفن پیکر شهید سید حسن نصرالله کجاست؟ + تصویر و ویدئو از محل آرام‌گرفتن شهید مقاومت آیت‌الله علم‌الهدی: موعظه حسنه، کلید گرایش دل‌ها به‌سوی خداوند است
سرخط خبرها

پشت پرده استعفای برایان هوک و شکست ترامپ در راهبرد فشار حداکثری علیه ایران

  • کد خبر: ۳۷۹۰۷
  • ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۷
پشت پرده استعفای برایان هوک و شکست ترامپ در راهبرد فشار حداکثری علیه ایران
خبر استعفای ناگهانی رئیس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا پرسش‌هایی را درباره علت کناره‌گیری او به وجود می‌آورد. شب گذشته، برایان هوکِ ۵۲ ساله پس از ۷۲۰ روز فعالیت به عنوان نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران از قصد خود برای استعفا خبر داد و پمپئو وزیر خارجه نیز آن را تایید کرد.
به گزارش شهرآرانیوز، ۲۵ مرداد ۹۷ بود که خبر رسید دولت ترامپ در راستای راهبرد فشار حداکثری خود علیه ایران، قصد دارد پست جدیدی تحت عنوان «گروه اقدام ایران» را به ریاست «برایان هوک» در داخل وزارت خارجه تشکیل دهد.

نیویورک‌تایمز در آن زمان در مقاله‌ای هدف نهایی از این اقدام دولت آمریکا را هماهنگ‌سازی تلاش‌ها برای مجبور کردن ایران به مذاکره با آمریکا و تن دادن به یک توافق هسته‌ای جدید عنوان کرد.

شب گذشته، اما برایان هوکِ ۵۲ ساله پس از ۷۲۰ روز فعالیت به عنوان نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران از قصد خود برای استعفا خبر داد و پمپئو وزیر خارجه نیز آن را تایید کرد.

هوک در این دو سال، با تکرار لفاظی‌ها و اتهامات مختلف، نقش سخنگوی کمپین فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران را بازی کرد، اما در عمل نتوانست در سیاست خارجی واشنگتن در قبال تهران به موفقیت خاصی که برای ترامپ بهره انتخاباتی داشته باشد، دست یابد.

علاوه بر شکست در متقاعد کردن ایران به مذاکره با آمریکا برای امضای یک توافق هسته‌ای جدید، سفر اخیر او به اروپا و خاورمیانه نیز نتوانست آنگونه که دولت ترامپ انتظار داشت حمایت‌ها از تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر را افزایش دهد.

بر همین اساس، در خصوص تصمیم اخیر هوک، «برکناری یا اجبار به استعفا» فرضیه قوی‌تری نسبت به «استعفای داوطلبانه و اختیاری» به شمار می‌رود؛ به ویژه آنکه فرصت چندانی تا انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا باقی نمانده و ترامپ با توجه به برتری جو بایدن در نظرسنجی‌های انتخاباتی و انتقاداتی که در خصوص مدیریت بحران کرونا در آمریکا متوجه اوست، بیش از هر زمان دیگری به یک دستاورد دیپلماتیک ملموس برای فرار از تک‌دوره‌ای شدن نیاز دارد.

با این حال، استعفای برایان هوک چه از روی اختیار بوده باشد چه از روی اجبار، یک معنا بیشتر ندارد و آن اینکه دولت ترامپ در راهبرد فشار حداکثری خود علیه ایران شکست خورده است؛ این حقیقتی است که رسانه‌ها و کارشناسان آمریکایی نیز بار‌ها به آن اذعان کرده‌اند.

دولت ترامپ اکنون امیدوار است با جایگزین کردن هوک با یک سیاستمدار قدیمی و کارکشته بتواند لااقل در شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه خود برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را به تصویب برساند، اما با توجه به مخالفت صریح روسیه و چین که هر دو از حق وتو برخوردارند، بعید است الیوت آبرامزِ ۷۲ ساله نیز بتواند به موفقیتی در این باره دست یابد.

منبع: باشگاه خبرنگاران
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->