بوشهر دوباره لرزید (۱۷ دی ۱۴۰۳) مدارس اراک فردا (سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد مدارس ابتدایی شهر و استان تهران فردا (سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳) هم غیرحضوری است قتل پدر توسط فرزند در خرم‌آباد (۱۷ دی ۱۴۰۳) زلزله ۴.۷ ریشتری دهرم در استان فارس را لرزاند (دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳) زلزله نسبتا شدید در جنوب استان بوشهر، فارس را هم لرزاند + تصاویر(۱۷ دی ۱۴۰۳) سرپرست دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی منصوب شد خط‌کشی جاده‌های خراسان رضوی با هزینه ۲ هزار میلیارد ریالی خطرات احتمالی درمان‌های غیر استاندارد| افزایش گرایش به سمت عمل‌های زیبایی دندان در نسل Z خبر خوش برای فرهنگیان فاقد مسکن (۱۷ دی ۱۴۰۳) ابهامات گروگان‌گیری رشت | چرا ترک تحصیل فرزندان جدی گرفته نشد؟ پدرم مدیر نفتی بود اختلافات بین دو رفیق منجر به قتل شد | قاتل جسد مقتول را مثله و به آتش کشید شیوع درد‌های قفسه سینه در سنین پایین‌ درباره آدم‌هایی که با اعتراض رانندگی می‌کنند | روی ترمز غر زدن بزن! آیا فرزندآوری در سن بالا خطرناک است؟ درمان تخصصی آسم مقاوم‌به‌درمان در بیمارستان امام‌رضا(ع) مشهد اژه‌ای: مقدمات آزادی زندانیان واجدشرایط هرچه زودتر فراهم شود جذب نیروی جدید در وزارت آموزش و پرورش ثبت آثار تاریخی و طبیعی خراسان رضوی در فهرست ملی، پنج برابر شاخص‌هاست آغاز عملیات خانه‌به‌خانه ایمن‌سازی فلج اطفال در مناطق پرخطر کشور (۱۷ دی ۱۴۰۳) تشدید نظارت کارشناسان بهداشت محیط برای مراسم معنوی اعتکاف ماه رجب  رصد دیدارهای مردمی برخی ادارات در گزارش میدانی شهرآرا | سربلند میان مردم ابلاغ مصوبه تثبیت ظرفیت پزشکی و دندان‌پزشکی توسط رئیس‌جمهور ۹ خودرو لوکس خارجی قاچاق در خراسان رضوی کشف شد + ویدئو پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳) | افزایش انباشت آلاینده‌ها تا روز چهارشنبه پاداش فرهنگیان بازنشسته به زودی واریز خواهد شد ماجراجویی تنهایی در جنوب ایران؛ از جزیره کیش تا قشم ارسال اقلام دارویی از طریق پست ممنوع است مبتلایان به SMA تحت پوشش صندوق بیماران صعب‌العلاج قرار می‌گیرند درباره همایش‌هایی در مشهد که بار مشکلات را کم نمی‌کنند | همایش‌هایی برای نمایش
سرخط خبرها

پلنگی که در هزارمسجد دفن شد، ارزش خبری نداشت!

  • کد خبر: ۳۸۳۶۵
  • ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۰
پلنگی که در هزارمسجد دفن شد، ارزش خبری نداشت!
پلنگی که سال پیش در طبیعت کوه‌های هزار مسجد مرده بود، حالا خبر ساز شده است. در این مدت هم محیط‌زیست خراسان‌رضوی از مرگ این پلنگ چیزی نگفته بود تا اینکه دیروز یکی از فعالان حقوق حیوانات در پستی اینستاگرامی از مرگ پلنگی خبر داده و شاکی شده که چرا محیط‌زیست استان دراین‌باره اطلاع‌رسانی دقیق و کامل نکرده است.
زهرا اسکندریان | شهرآرانیوز؛ پلنگی که سال پیش در طبیعت کوه‌های هزار مسجد مرده بود، حالا خبر ساز شده است. در این مدت هم محیط‌زیست خراسان‌رضوی از مرگ این پلنگ چیزی نگفته بود تا اینکه دیروز یکی از فعالان حقوق حیوانات در پستی اینستاگرامی از مرگ پلنگی خبر داده و شاکی شده که چرا محیط‌زیست استان دراین‌باره اطلاع‌رسانی دقیق و کامل نکرده است.
 
حالا با انتشار این خبر چند موضوع مطرح شده است: اینکه اصلا لزوم اطلاع‌رسانی درباره مردن یک پلنگ که کیلومتر‌ها با ما فاصله دارد، چقدر مهم است؟ اینکه این پلنگ پیر بوده و بر اثر کهولت سن مرده یا جوان بوده است و عوامل محیطی باعث مرگ او شده‌اند؟ چرا هر انتقادی، پاسخی شکننده دارد؟ و در آخر اینکه با دفن‌شدن پلنگ روی چه اطلاعاتی سرپوش گذاشته شده است؟


مرگ پلنگ پیر ارزش خبری ندارد!

بعد انتشار آن پست اینستاگرامی، محیط‌زیست استان لب به سخن باز کرد و با جوابی که مقبول فعالان محیط‌زیستی نیست، موضوع را وخیم‌تر کرد. تورج همتی، مدیرکل محیط‌زیست خراسان‌رضوی، به پایگاه اطلاع رسانی این اداره کل گفته است که «اگر قرار باشد تلف‌شدن حیات‌وحش در طبیعت به دلایلی مثل کهولت سن یا نزاع وحوش هم خبری شود، تمام رسانه‌ها باید معطوف به این قبیل اخبار باشند. درصورتی که حوزه حفاظت محیط‌زیست فقط به مدیریت حیات‌وحش محدود نیست و نقش حاکمیتی و نظارتی آن ایجاب می‌کند در تمام حوزه‌های تخصصی وارد شود.» این پاسخ، یعنی مرگ یک پلنگ به اطلاع‌رسانی نیازی ندارد، بدجوری صدای فعالان حوزه محیط‌زیست و حقوق حیوانات را درآورده است.
 
علی کشمیری، فعال حقوق حیوانات و همان فردی که پست اینستاگرامی‌اش باعث واکنش سازمان محیط‌زیست شده، دراین‌باره به شهرآرانیوز کامل توضیح داده است: «محیط‌زیست خبرگزاری نیست که بخواهد فقط موضوعات خیلی مهم را خبررسانی کند. این خبر درباره یک حیوان کمیاب و چتر است. پاسخ محیط‌زیست جنجال‌ سازی است و به‌جای اینکه جنجال کند، باید شفاف‌سازی کند.»

او در ادامه به نمونه‌های مشابه از نبود خبررسانی درباره مرگ حیوانات اشاره کرد و گفت: «اوایل زمستان گذشته مدیرکل محیط‌زیست خراسان‌جنوبی از مرگ ۷۰ رأس قوچ و میش در اثر طاعون نشخوارکنندگان در منطقه خودشان خبر داد و گفت که این بیماری از منطقه حفاظت‌شده هلالی (در خراسان‌رضوی) به اینجا سرایت کرده است. بعد از بررسی‌ها متوجه شدیم اواخر پاییز بیش از ده‌ها قوچ و میش در منطقه هلالی (نزدیک گناباد) در خراسان‌رضوی تلف شده‌اند. این خبر هم اصلا در محیط‌زیست بازتابی نداشت. یا خبر تلف شدن تعداد زیادی پرندگان شکاری آسیب دیده در مشهد که شامل بحری، جغد، بالابان و... می‌شد، اما این موضوع هم اطلاع‌رسانی نشده بود.»

کشمیری با بیان اینکه به‌علت سانسور دراین‌باره، گمانه‌زنی‌ها بیشتر می‌شود، گفت: «آنچه مشخص است، این است که پلنگ خیلی هم پیر نبوده است و ظاهرش به پلنگ هشت تا ده ساله می‌خورد و متأسفانه در همان محلی که حین سرشماری حیوان پیدا شده است، دفن می‌شود. این حیوان از چرخه طبیعت حذف شده، اما آیا از چرخه تحقیقات هم حذف می‌شود؟ کدام دام‌پزشک نظر داده و گفته که این حیوان به‌علت کهولت سن از بین رفته است؟ چرا آن را به مشهد منتقل و به‌طور مثال از اسکلت آن به‌عنوان نمونه استفاده نکردند؟ با آزمایش‌ها روی حیوان می‌توانستند علت مرگ و عارضه او را بفهمند، اینکه در تعارض بوده، مسموم شده یا کشته شده است. برای انسان در زمان مرگ نمی‌گویند علت مرگ پیری است. می‌گویند مثلا سکته قلبی بوده است!»

کامبیز برادرانی، پژوهشگر حیات‌وحش و متخصص در حوزه گربه‌سانان، هم همین اعتقاد را داشت. او به شهرآرا گفته است: «بدون داشتن آمار از زادوولد و تلفات گونه‌های کمیابی مانند پلنگ، تحقیق‌کردن درباره آن‌ها و منطقه زندگی آنان بی‌فایده است. کسانی که روی این گونه‌ها فعالیت می‌کنند، باید از تلفات و نحوه مرگ آنان باخبر شوند. به‌طور مثال در صورتی که مرگ یک پلنگ بر اثر کهولت سن بوده باشد، محققان می‌توانند تشخیص دهند منطقه زندگی حیوان مدنظر چقدر امن است. اینکه محیط‌زیست گفته است که پلنگ پیر بود و ما خبر را منتشر نکردیم، حرفی غیرمنطقی و غیرتخصصی است.»
 
 
پلنگ پیر بود، مرد!
 
 
پلنگ پیر بود، مرد!

برادرانی هم به احتمال جوان‌بودن پلنگ مدنظر اشاره کرده و گفته است: «روی لاشه حیوان اثری از آسیب‌دیدگی وجود ندارد، اما قسمت‌هایی از پوست از بین رفته است. همچنان‌که از روی عکس‌های منتشر شده و با بررسی دندان‌های حیوان می‌توان تشخیص داد، پلنگ پیر نبوده بلکه بالغ و نر بوده است. تنها یکی از دندان‌هایش ساییده شده است. یعنی پلنگ پیر و ضعیف نیست که علت مرگ کهولت سن باشد.»
 
او در ادامه این را هم گفت که حتی اگر پلنگ پیر بود، نباید از مرگ او به این راحتی گذشت. بر اساس گفته‌های این پژوهشگر در سال ۹۳ تعداد ۲۶، در سال ۹۴ تعداد ۲۲، در سال ۹۵ تعداد ۲۶، در سال ۹۶ تعداد ۱۹، در سال ۹۷ تعداد ۹، در سال ۹۸ تعداد ۱۰ و امسال ۲ قلاده پلنگ در کشور تلف شده‌اند. این را هم باید گفت که آمار سال ۹۸ برای پلنگی که در سکوت خبری تلف شده، یک رقم بیشتر می‌شود، یعنی ۱۱ پلنگ در کل کشور!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->