کارگردان فیلم سینمایی «قلب رقه»: سناریوی سوریه‌‌سازی ایران جواب نمی‌دهد

  • کد خبر: ۳۸۶۳۳۴
  • ۲۶ دی ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۴
کارگردان فیلم سینمایی «قلب رقه»: سناریوی سوریه‌‌سازی ایران جواب نمی‌دهد
کارگردان فیلم سینمایی «قلب رقه» معتقد است سناریوی کلیشه‌ای غرب که در کشورهایی چون سوریه، لیبی و سودان طراحی و اجرا شد، در ایران جواب نمی‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، در روز‌های اخیر شاهد بودیم که مسیر اعتراض و مطالبات بحق اقتصادی مردم ایران از سوی دشمنان خارجی و مزدوران داخلی منحرف و به آشوب کشانده شد. انحراف آشکار و سازمان‌یافته‌ای که مشخصا انسجام اجتماعی و اتحاد مقدس ملت ایران، به‌ویژه پس از تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان را هدف قرار داده بود.

در این راستا آشوب‌گران متوحش با اعمال اقسام خشونت‌های عریان و بهره‌گیری از شیوه‌های سخت و سبوعانه در کف خیابان‌ها، به تخریب سنگین و گسترده اموال عمومی و خصوصی مردم پرداختند و خیل انبوهی از مدافعان امنیت ایران را به شهادت رساندند.

در پی بروز این جنایات توحش‌آمیز از سوی آشوب‌گران، مردم نجیب و هوشیار ایران، روز دوشنبه ۲۲ دی هم‌چون همیشه باشکوه و پرصلابت به میدان آمدند و ضمن تجدید پیمان با آرمان‌های امامین انقلاب، حس انزجار و برائت خود را نسبت به اقدامات جنایتکارانه مغتششین ابراز کردند.

در همین راستا به سراغ خیرالله تقیانی‌پور، کارگردان سینما، تئاتر و تلویزیون کشورمان رفتیم و با او درباره حوادث اخیر هم‌کلام شدیم. تقیانی‌پور که سابقه ساخت فیلمی با موضوع جنایات داعش در قلب سوریه را دارد، معتقد است که کلیشه غرب برای سوریه‌سازی در ایران جواب نمی‌دهد.

این کارگردان ضمن تاکید بر حق مردم در اعتراض مسالمت‌آمیز می‌گوید: اگر چیزی باب میل انسان‌ها نباشد، به صورت منطقی به آن اعتراض و مطالبه خود را مطرح می‌کنند و این روندی است که همواره وجود داشته. برای مثال، در دانشگاه، دانشجو نسبت به استاد خود اعتراض می‌کند و این دو می‌کوشند یکدیگر را اقناع کنند یا اگر نتوانستند این کار را انجام دهند، سعی می‌کنند نگرش و رفتار خود را اصلاح سازند.

او تصریح می‌سازد: درگیری و کشت و کشتار، کار انسان متمدن امروز نیست و چنین رفتار‌هایی به دوران بربریت بازمی‌گردد. اینکه افرادی تصمیم بگیرند اعتراض خود را از مسیر آشوب و اعتراض و تخریب و نابودی و قتل و کشتار و بریدن سر و به شهادت رساندن کودک سه‌ساله نشان دهند، کار انسان متمدن امروز، به‌ویژه انسان ایرانی که از حیث فرهنگ و تمدن، ریشه و جایگاه برجسته‌ای در جهان دارد نیست.

تقیانی‌پور اضافه می‌کند: نکته مهم دیگر آن است که مردم ایران، بسیار فهیم‌اند و متوجه می‌شوند که دست خارجی در بروز این رفتار‌ها نقش دارد. خوشبختانه زمان زیادی از وقوع حوادث سوریه و لیبی و سودان نگذشته است. همه این اتفاقات در دوره معاصر رخ داده است و مردم آنها را دیده‌اند. کلیشه‌ای که برای مردمان آن کشور‌ها در نظر گرفته شده بود، هرگز در سرزمین ایران جواب نمی‌دهد؛ چرا؟ چون ما ریشه‌مند هستیم و تاریخ و تمدنی چند هزارساله پشت سرمان است.

کارگردان فیلم سینمایی «قلب رقه» در ادامه بیان می‌کند: چندی پیش با یکی از دوستانم که خارج از ایران است، صحبت می‌کردم. او می‌گفت که شما ایرانی‌ها آدم‌های عجیبی هستید! پرسیدم چرا؟ گفت که در تهران به وفور می‌بینم که یک رستوران‌دار، نام رستوران خود را ایران گذاشته، یک قناد، نام قنادی‌اش را ایران گذاشته، یک گل‌فروش، نام گل‌فروشی‌اش را ایران گذاشته است و... هیچ کجای دنیا چنین چیزی مرسوم نیست. شما حمیت عجیبی نسبت به کشورتان دارید. یا می‌گفت که شما در وسایل حمل نقل عمومی‌تان وقتی یک فرد مسن می‌بینید، برمی‌خیزید و جای خود را به او می‌دهید. این چیزی بود که آن خارجی دیده بود، اما من کم‌کم متوجه‌اش شدم.

او یادآور می‌شود: در ایران، زیبایی‌های تکرارشونده‌ای وجود دارد که ما کمتر به آنها توجه داشته‌ایم؛ مثل کسی که کنار دریا زندگی می‌کند و به تدریج صدای دریا برایش عادی می‌شود. ما مردم و کشورمان را دوست داریم و همواره پای کار ایران و مردمانش بوده‌ایم. مردم ایران مملکت خود را دوست دارند، نه فقط در حوادث اخیر، بلکه در طول تاریخ هنگام وقوع سیل و زلزله و آتش‌سوزی و... هم این‌گونه بوده است. وقتی در کرمانشاه زلزله رخ می‌دهد، مردم ما از مشهد، سیستان و بلوچستان، تبریز و دیگر نقاط کشور برای کمک به زلزله‌زدگان به میدان می‌آیند. یا هنگامی که در خوزستان سیل جاری می‌شود، مردم از اقصی‌نقاط ایران برای کمک به هم‌وطنان خوزستانی خود می‌شتابند. این خصلت مهم ما ایرانی‌هاست و کلیشه‌ای که در کشور‌های دیگر جواب داده اینجا جواب نمی‌دهد.

کارگردان سریال «ترور» ادامه می‌دهد: مدتی قبل، مستندی را می‌دیدم که در آن یک مبارز لیبیایی در حالی که اسلحه به دست داشت، می‌گفت من علیه قذافی اسلحه کشیدم، اما اگر اکنون قذافی زنده بود، دوشادوش او اسلحه به دست می‌گرفتم و می‌جنگیدم. می‌خواهم بگویم آن کشور‌هایی که زمانی مرعوب کلیشه‌های بیگانگان شدند هم حالا از سرنوشت خود پشیمان‌اند. کلیشه آشوب‌افکنی‌هایی از این دست، پیش‌تر در سایر کشور‌های دنیا اجرا شده و لو رفته است. حالا دیگر مردم متوجه نقشه و توطئه خارجی‌ها شده‌اند و فریب نمی‌خورند. کشته‌سازی، برادرکشی، این را به جان آن انداختن و... در ایران جواب نمی‌دهد.

این سینماگر ضمن تاکید بر وجود پیوند‌های مستحکم میان ایرانیان، می‌گوید: ما ایرانیان ملتی درهم‌تنیده‌ایم؛ برای مثال، در مهاباد می‌بینید که یک کردزبان با یک ترک‌زبان ازدواج کرده یا در شمال ایران می‌بینید که یک مازندرانی با یک اهوازی ازدواج کرده و این چیزی است که در همه نقاط ایران دیده می‌شود. مردم ما نگاه قومیتی و نژادپرستانه ندارند و برایشان هیچ تفاوتی نمی‌کند که قهرمانان‌شان از کدام نقطه ایران برخاسته باشند. قهرمانان گوناگون ما که متعلق به شهر‌ها و روستا‌های مختلف ایران بودند، همگی قهرمان مردم ایران محسوب می‌شوند. شما به حاج قاسم که اصالتا کرمانی است، نگاه کنید؛ ببینید خوزستانی‌ها، قمی‌ها، مشهدی‌ها و مردم دیگر نقاط کشور برایش چه کردند.

تقیانی‌پور تصریح می‌سازد: خطای محاسباتی دشمنان ما این است که فکر می‌کنند اتفاقی که در سودان رخ داد و خانمی روی یک بلندی ایستاد و شعری خواند و قهرمان آنجا شد، در ایران هم رخ می‌دهد! فکر می‌کنند اگر یک بازیگر یا فرد دیگری را علم کنند، همان سناریو در اینجا هم پیاده خواهد شد، اما این‌طور نیست. این کار‌ها اینجا جواب نمی‌دهد، ایران با دیگر نقاط دنیا فرق می‌کند. به قول حضرت آقا دشمنان ما مردم ایران را نشناخته‌اند، از این‌رو خطا پشت خطا و غلط اندر غلط انجام می‌دهند و خطا‌های محاسباتی‌شان مدام درحال تکرار است.

کارگردان سریال «نجلا» در بخش دیگری از اظهارات خود عنوان می‌کند: همه در تنگنا هستیم و به وضعیت اقتصادی معترضیم، اما آیا این دلیل می‌شود که مسیر اغتشاش و آشوب را برای بیان اعتراض‌مان انتخاب کنیم؟ مثلا تصور کنید من به پدر خانواده ایراد داشته باشم که چرا پنجره خانه را در فلان اتاق نگذاشتی؟ آیا این دلیلی بر آن است که بخواهم کل خانه را ویران کنم؟ فقط به خاطر اینکه پنجره در جایی که باب سلیقه من است قرار نگرفته؟ با فرض اینکه اعتراضم بحق هم باشد. طبیعتا در هر خانواده‌ای گفت‌و‌گو و بحث و اعتراض شکل می‌گیرد، اما ویرانی رخ نمی‌دهد.

او در بخش پایانی اظهارات خود خاطرنشان می‌سازد: ما ایرانیان از قدیم‌الایام گفته‌ایم که دعوای داخل خانه متعلق به خانه است و نباید به بیرون سرایت کند. امروز همه ما تورم و گرانی را لمس می‌کنیم و به لحاظ اقتصادی در مضیقه هستیم؛ اهالی فرهنگ و هنر به شکلی، کسبه بازار به شکلی دیگر، کارمندان به همین ترتیب و... انتظارمان از مسئولین کشور این است که شرایط را بهبود بخشند. امیدوارم مسئولان، دغدغه و دلسوزی مردم را بفهمند. بدون اغراق، مردمان خوبی داریم. هر وقت کشور احتیاج داشته که مردم در صحنه باشند، آنها بدون چشم‌داشت حضور پیدا کرده‌اند. وقتی زلزله‌ای آمده و ارگان‌هایی مانند هلال احمر، ارتش و دولت نتوانسته‌اند از عهده کار برآیند، مردم به میدان آمده‌اند. قدر این مردم نجیب را باید دانست.

ناآرامی‌ها و آشوب‌افکنی‌های اخیر در نقاط مختلف کشور در حالی رقم خورد که آمار‌ها از خسارات گسترده آشوب‌گران به زیرساخت‌های حیاتی و اموال عمومی حکایت دارند. در همین راستا علیرضا زاکانی شهردار تهران روز گذشته اعلام کرد که برآورد‌های اولیه از خسارات واردشده بر اثر اغتشاشات حدود ۳ همت است. آمار‌ها حاکی از آن است که مغتششین، ۲۵ مسجد، ۲۵ منزل مسکونی، ۲۵ مجموعه متعلق به بسیج، ۲۶ بانک، ۱۰ مجموعه دولتی، ۸۹ اتوبوس، ۲۵ ماشین آتش‌نشانی و ۳ مقر پلیس را به آتش کشیده و تخریب کرده‌اند.

اکنون آحاد اقشار جامعه ضمن حمایت از حق اعتراض مشروع خود، خواستار برخورد قاطع قانون با آشوب‌گرانی هستند که ضمن عبور از مرز مطالبه‌گری، نظم و امنیت عمومی کشور را بر هم زدند، اعتراض بحق مردم را مصادره کردند و نقاط مختلف کشور را به صحنه بروز ویرانی، التهاب و خشونت‌های عریان خود بدل ساختند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.