برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

قاتل احتمالی ویروس کرونا، سلولی به نام تی + ویدئو

  • کد خبر: ۳۸۷۱۲
  • ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۶
قاتل احتمالی ویروس کرونا، سلولی به نام تی + ویدئو
امروزه نام سلول‌های تی، با عنوان سربازانی که می‌توانند در بازی کویید ۱۹ با بدن انسان، پیروزی انسان را رقم بزنند، بیشتر و بیشتر مطرح شده‌اند. سلول‌های رمزآلود کمتر شناخته شده‌ای که ممکن است قاتلان اصلی ویروس کرونا از آب در بیایند.
به گزارش شهرآرانیوز، سلول تی یک شوالیه جنجگو در بدن برخی انسان‌هاست که می‌تواند ویروس کرونا را شکست دهد. اما همه انسان‌ها سلول تی ندارند، ولی چه کسانی آن را دارند.
تعداد بازدید : 446

سلول‌های تی قاتلان اصلی ویروس کرونا می‌شوند؟

دکتر محمدسجاد امامی آل آقا، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و رئیس گروه پژوهش و توسعه شرکت ایده آل تشخیص آتیه در این‌باره می‌گوید: دو دسته لنفوسیت خیلی مهم در بدن داریم که می‌توانند نقش مقابله با بیماری‌ها را در ایمنی اختصاصی بازی کنند. لنفوسیت‌ها یا سلول‌های B که از مغز استخوان منشا می‌گیرند و در همان جا به بلوغ می‌رسند و لنفوسیت‌ها یا سلو‌های T که همان تیموس هست که از مغز استخوان منشا می‌گیرند، اما در غده تیموس به بلوغ می‌رسند.

سلول‌های تی انواع مختلفی دارند. اما دونوع آن بسیار معروفند. سلول‌های سایتو توکسیک یا سی دی هشت مثبت که به عامل بیگانه وارد شده به بدن متصل شده و آن را از بین می‌برند و یکی هم سلول‌های تی کمک کننده که به ان‌ها سی دی ۴ مثبت هم گفته می‌شود. این سلول‌های سی دی ۴ مثبت لنفوسیت‌های B را فعال می‌کنند و پس از فعال شدن این لنفوسیت‌های B هستند که علیه ویروس مهاجم آنتی بادی یا پادتن تولید می‌کنند؛ بنابراین اگر بخواهیم در آینده واکسنی را برای بیماری کرونا یا کوید ۱۹ تهیه بکنیم این واکسن باید بتواند سلول‌های سی دی ۴ مثبت یا کمک کننده هارا فعال کند.

سلول‌های تی کمک کننده می‌توانند بخشی از ویروس را که ما به آن پروتئین اس می‌گوئیم، شناسایی کنند. شاید از طریق همین پروتئین اس بشود سلول‌های تی را فعال کرد بخصوص تی کمک کننده و اگر سلول‌های تی کمک کننده فعال بشوند به دنبال آن سلول‌های B فعال می‌شوند که خودشان پادتن تولید می‌کنند و ایمنی را برای بدن ما ایجاد می‌کنند. "

در شناخت نقش مهم سلول‌های تی همین بس که بدانیم برای مثال در بیمارانی که کارشان به آی سی یو کشیده می‌شود، میزان این سلول‌ها به شدت پائین است. همینطور مبتلایان شدید کوید ۱۹ در خون خود سلول تی ندارند و به همان نسبت در برابر حمله بعضی ویروس‌ها مثل ایدز یا افزایش عوامل التهابی در بدن، ضعف دارند و این عوامل منجر به مرگ و کاهش سطح این سلول‌ها در بدن می‌شود.
 
سلول‌های T در بدن یک سری افراد بهتر تولید می‌شود؟
ممکن است در تعدادی از افراد در همه بیماری‌ها چه عفونی و چه غیر عفونی مسایل ژنتیکی دخالت داشته باشد. برخی افراد ممکن است نوع لنفوسیت‌های تی داشته باشند که بتواند پاسخ مناسبتری در برابر ویروس بدهد! بنابراین اگر سوالتان این باشد که ایا ژنتیک افراد نقشی در مقابله با این بیماری دارد به نظر می‌رسد که پاسخ مثبت است.

ولی این سلول‌های T متنوع هستند و گونه‌های مختلفی دارند و هر کدام قادر است یک عامل بیگانه را شناسایی بکنند. برای مبارزه با ویروس کوید باید اون نوع سلولی را شناسایی کرد که بتواند ویروس را شناسایی کند تا بتوان آن را تکثیر کرد.
درواقع حالا واکسن‌های مختلفی میشود طراحی کرد که سلول‌های T را تحریک کرده و آن‌ها را وادار به تکثیر بکند.

وقتی سلول‌های تی فعال شوند، سلول‌های B را فعال کنند و پادتن هارا علیه آن ویروس برای ما ایجاد بکنند. این امید وجود دارد، واقعا این امید هست، اما چیزیکه کار را سخت می‌کند یکی تنوع ژنتیکی افراد مختلف و تنوع پاسخ‌هایی است که ممکن است افراد مختلف نسبت به یک واکسن بدهند و یکی اینکه خود این ویروس ممکن است دچار تغییرات ژنتیکی بشود.

هرچند با توجه به انواع مختلف سلول و انواع گوناگون واکنش‌هایی که در ویروس ایجاد می‌کند ممکن است نشود با آن واکسنی که ساخته می‌شود، ایمنی بلند مدت ایجاد کرد و مثل واکسن انفلوانزا هرسال باید تجدید شود، ولی «در هر صورت این امید که بشود از سلول‌های تی و بطور کلی از سیستم ایمنی بهره گرفت برای این بیماری کاملا محتمل است و گروه‌های مختلفی در دنیا دارند تلاش می‌کنند تا همین اتفاقی که می‌فرمایید انجام بدهند و ما امیدواریم هرچه سریعتر به جواب برسند.»

منبع: عصر ایران
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->