طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

کنکوری‌ها «ریتالین» مصرف نکنند!

  • کد خبر: ۳۸۹۷۸
  • ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۳
کنکوری‌ها «ریتالین» مصرف نکنند!
روان‌پزشک و متخصص اختلالات عصبی در آستانه برگزاری کنکور سراسری امسال برای عوارض مصرف خودسرانه قرص ریتالین هشدار داد.
گروه جامعه شهرآرانیوز | با بررسی داروی ریتالین که برای کنترل کودکان بیش‌فعال به‌کار می‌رود، باید گفت که امروز داروی محبوب دانشجویان شب امتحانی شده است. دارویی که عوارضی بیش از چند ساعت بیدارماندن برای درس‌خواندن دارد، اما دانشجویان از آن بی‌خبرند.

دکتر حمیدرضا پوریوسف دراین‌باره گفت: ریتالین یک محرک از خانواده آمفتامین‌هاست که باعث ترشح دوپامین و در نهایت سرخوشی بدون دلیل می‌شود و به‌ظاهر مغز فرد مصرف‌کننده گزارشی مبنی بر خستگی بدن و نیاز به خواب را درک و دریافت نمی‌کند و فرد می‌تواند با کمبود خواب تا مدتی دچار مشکل نشود. در حالی که این بی‌نیازی به استراحت، کاذب است و همین کمبود استراحت به پرخاشگری فرد منجر می‌شود. به‌طور کلی، اگر ریتالین مطابق دستور پزشک مصرف شود، برای افزایش تمرکز و کاهش خواب‌آلودگی مفید است، اما تأثیری در کاهش اضطراب ندارد و حتی ممکن است اضطراب‌زا نیز باشد. عوارض کلی مصرف آن علاوه بر اعتیادآوربودن، ایجاد روان‌پریشی است. ترکیبات این دارو اشتراکاتی با دارو‌های محرکی، چون کوکائین، حشیش و اکستازی دارد؛ بنابراین مصرف نادرست و خودسرانه آن می‌تواند فرد را مستعد اعتیاد به محرک‌های خطرناک کند. بسیاری از زنان و دختران در اثر تبلیغات سالن‌ها و باشگاه‌های ورزشی این قرص را به‌عنوان داروی لاغری مصرف می‌کنند.
 
وی ادامه داد: بنابراین تبلیغ اشتباهی که برای این دارو به‌عنوان محرک حافظه یا داروی لاغری اعلام می‌شود، از اساس غلط است و بدون تجویز پزشک متخصص نباید مصرف شود.

روان‌پزشک و متخصص اختلالات روانی در پاسخ به اینکه این دارو در بین جوانان به‌ویژه کنکوری‌ها و دانشجویان بسیار محبوب است، تصریح کرد: همان‌گونه که گفتم، نتایج برعکس آن چیزی است که به‌عنوان مزایای این دارو بیان می‌شود و افزایش اضطراب و تپش قلب در صدر عوارض کوتاه‌مدت آن است و جوانانی که فکر می‌کنند برای قبولی در آزمون‌ها می‌توانند به این قرص اتکا کنند، تصمیم اشتباهی را در پیش گرفته‌اند.

پوریوسف ادامه داد: داوطلبان و دانشجوان عزیز بدانند که هیچ دارو یا غذایی را نباید در نزدیک‌ترین زمان به امتحانات مهم زندگی خود آزمایش کنند؛ حتی اگر تجویز پزشک را به‌همراه داشته باشد. زیرا اگر این دارو یا غذا نتواند اثرات خود را نشان دهد و برعکس، سامانه دفاعی بدن فرد را مختل کند، فرصت امتحان و موفقیت و تلاشی چندساله به فاصله چند ساعت نابود خواهد شد.

این روان‌پزشک در پایان به عوارض دیگر این دارو اشاره کرد و گفت: عوارضی، چون تپش قلب، اضطراب، تشنج، مشکلات گوارشی، بی‌اشت‌هایی و بی‌خوابی از عوارض قطعی مصرف خودسرانه این داروست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->