آغاز ثبت‌نام وام ۳۰ میلیون‌ تومانی بازنشستگان تامین اجتماعی+ جزئیات (۱ تیر ۱۴۰۳) اجرای حکم قطعی یکی از پرونده‌های وحید اشتری ریزش چاه به عمق ۱۳۰ متر روی کارگر| ۲۰ آتش نشان از ۹ ساعت قبل همچنان مشغول کار هستند حریق منزل مسکونی در خیابان سیدی مشهد| ۷ شهروند توسط آتش‌نشانان نجات یافتند اصلاح فرهنگ سلامت از مهدکودک‌ها و مدارس برگزاری آزمون تکمیل ظرفیت دبیرستان‌های نمونه دولتی و فرهنگ در ۲۰ تیرماه نجات جان ۶۰ نفر از غرق‌شدگی در مازندران طی ۲۰ روز قتل مرد جوان در خانه ارثی جنوب تهران + جزییات مرد معتاد همسرش را مقابل چشم فرزندان به قتل رساند آتش‌سوزی گسترده در انبار کارخانه تولید موادغذایی در غرب تهران حریق انبار زغال با تلاش ۲۱ آتش‌نشان اطفا شد (۳۱ خرداد ۱۴۰۳) زمان پرداخت مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۳ مستمری‌بگیران تامین اجتماعی اعلام شد حریق و انفجار تعمیرگاه موتورسیکلت یک مصدوم بر جای گذاشت (۳۱ خرداد ۱۴۰۳) چرخ‌گوشت دست کودک دوساله را بلعید یارانه خرداد ۱۴۰۳ برای دهک‌های چهار به بالا واریز شد زن ۶۰ ساله شوهرش را آتش زد دستگیری اعضای گروه ۲۹ نفره شیطان پرستی در شیروان دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد در شهرستان مشهد کمبود مدرسه داریم بارش باران در محور‌های مشهد، نیشابور و تربت حیدریه (۳۱ خرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کنکوری‌ها «ریتالین» مصرف نکنند!

  • کد خبر: ۳۸۹۷۸
  • ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۳
کنکوری‌ها «ریتالین» مصرف نکنند!
روان‌پزشک و متخصص اختلالات عصبی در آستانه برگزاری کنکور سراسری امسال برای عوارض مصرف خودسرانه قرص ریتالین هشدار داد.
گروه جامعه شهرآرانیوز | با بررسی داروی ریتالین که برای کنترل کودکان بیش‌فعال به‌کار می‌رود، باید گفت که امروز داروی محبوب دانشجویان شب امتحانی شده است. دارویی که عوارضی بیش از چند ساعت بیدارماندن برای درس‌خواندن دارد، اما دانشجویان از آن بی‌خبرند.

دکتر حمیدرضا پوریوسف دراین‌باره گفت: ریتالین یک محرک از خانواده آمفتامین‌هاست که باعث ترشح دوپامین و در نهایت سرخوشی بدون دلیل می‌شود و به‌ظاهر مغز فرد مصرف‌کننده گزارشی مبنی بر خستگی بدن و نیاز به خواب را درک و دریافت نمی‌کند و فرد می‌تواند با کمبود خواب تا مدتی دچار مشکل نشود. در حالی که این بی‌نیازی به استراحت، کاذب است و همین کمبود استراحت به پرخاشگری فرد منجر می‌شود. به‌طور کلی، اگر ریتالین مطابق دستور پزشک مصرف شود، برای افزایش تمرکز و کاهش خواب‌آلودگی مفید است، اما تأثیری در کاهش اضطراب ندارد و حتی ممکن است اضطراب‌زا نیز باشد. عوارض کلی مصرف آن علاوه بر اعتیادآوربودن، ایجاد روان‌پریشی است. ترکیبات این دارو اشتراکاتی با دارو‌های محرکی، چون کوکائین، حشیش و اکستازی دارد؛ بنابراین مصرف نادرست و خودسرانه آن می‌تواند فرد را مستعد اعتیاد به محرک‌های خطرناک کند. بسیاری از زنان و دختران در اثر تبلیغات سالن‌ها و باشگاه‌های ورزشی این قرص را به‌عنوان داروی لاغری مصرف می‌کنند.
 
وی ادامه داد: بنابراین تبلیغ اشتباهی که برای این دارو به‌عنوان محرک حافظه یا داروی لاغری اعلام می‌شود، از اساس غلط است و بدون تجویز پزشک متخصص نباید مصرف شود.

روان‌پزشک و متخصص اختلالات روانی در پاسخ به اینکه این دارو در بین جوانان به‌ویژه کنکوری‌ها و دانشجویان بسیار محبوب است، تصریح کرد: همان‌گونه که گفتم، نتایج برعکس آن چیزی است که به‌عنوان مزایای این دارو بیان می‌شود و افزایش اضطراب و تپش قلب در صدر عوارض کوتاه‌مدت آن است و جوانانی که فکر می‌کنند برای قبولی در آزمون‌ها می‌توانند به این قرص اتکا کنند، تصمیم اشتباهی را در پیش گرفته‌اند.

پوریوسف ادامه داد: داوطلبان و دانشجوان عزیز بدانند که هیچ دارو یا غذایی را نباید در نزدیک‌ترین زمان به امتحانات مهم زندگی خود آزمایش کنند؛ حتی اگر تجویز پزشک را به‌همراه داشته باشد. زیرا اگر این دارو یا غذا نتواند اثرات خود را نشان دهد و برعکس، سامانه دفاعی بدن فرد را مختل کند، فرصت امتحان و موفقیت و تلاشی چندساله به فاصله چند ساعت نابود خواهد شد.

این روان‌پزشک در پایان به عوارض دیگر این دارو اشاره کرد و گفت: عوارضی، چون تپش قلب، اضطراب، تشنج، مشکلات گوارشی، بی‌اشت‌هایی و بی‌خوابی از عوارض قطعی مصرف خودسرانه این داروست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->