بررسی نقاط قوت و ضعف خواستگاری سنتی و مدرن | خواستگاری به سبک دیروز یا امروز؟ جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله اراکی در برخورد با قطار (۳ دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت
سرخط خبرها

کرونا و کنکور؛ چالش‌های پیش‌روی داوطلبان

  • کد خبر: ۳۹۰۲۷
  • ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۸
کرونا و کنکور؛ چالش‌های پیش‌روی داوطلبان
حمید مسعودی - پژوهشگر اجتماعی جهاد دانشگاهی
کنکور مهم‌ترین رویداد برای نوجوانان و جوانان است و همیشه با اضطراب و نگرانی‌های مختلفی همراه بوده است. موفقیت در این رویداد به متغیر‌های مختلفی بستگی دارد و اغلب افراد با تمهیدات مختلف از ماه‌ها و حتی سال‌ها قبل برای آن برنامه‌ریزی می‌کنند. کنکور چالش‌های مختلفی را از دهه ۷۰ برای نوجوانان و خانواده‌های آن‌ها ایجاد کرده است. برنامه مطالعه، کیفیت مدارس، هزینه‌های مربوط به تقویت آموزش، اضطراب جلسه آزمون و نتیجه آن، مسائل رایج در کنکور است. حتی این رویداد بر روابط اجتماعی افراد، تغذیه، سلامت و در مجموع بر زندگی روزمره آن‌ها نیز تأثیرگذار است. هر مسئله‌ای که مسیر برنامه‌ریزی‌شده آن‌ها را به‌هم بریزد و احتمال موفقیت را کاهش دهد، باعث می‌شود نگرانی و اضطراب افزایش پیدا کند. اخیرا با همه‌گیری ویروس کرونا که آثار اقتصادی و اجتماعی بسیاری داشته است، این رویداد نیز تحت‌الشعاع قرار گرفته و نگرانی داوطلبان و والدین آن‌ها دوچندان شده است. گروهی بر تعویق آن و گروهی بر برگزاری در موعد مقرر تأکید داشته‌اند. با تعویق حدود ۲ ماه، بناست کنکور در اواخر مرداد برگزار شود، ولی از اردبیهشت امسال تا زمان برگزاری این آزمون، بخش قابل‌توجهی از جامعه پیگیر وضعیت برگزاری آن بوده‌اند و برنامه‌های خود را بارهاوبار‌ها تغییر داده‌اند و تأثیر منفی آن به‌مراتب بیشتر شده است. شاید از سال ۱۳۴۰ که این نوع گزینش افراد با روش‌های مختلف آغازبه‌کار کرد، تا کنون، این حجم از اضطراب، نگرانی، بی‌نظمی و بی‌برنامگی پیش نیامده بود.

دانش‌آموزی که تمایل و توانمندی لازم برای حضور در دانشگاه را دارد، باید در بهترین شرایط فردی، خانوادگی و آموزشی در جلسه آزمون حاضر شود. در حال حاضر چند مسئله داوطلبان را آزار می‌دهد. اولین مورد نگرانی از ابتلا به ویروس کرونا در جلسه آزمون است که ستاد ملی کرونا تصمیماتی برای آن گرفته، ولی همچنان این نگرانی وجود دارد و طبیعی است. قرارگرفتن در فضای آزمون و حضور افراد از نقاط مختلف باعث می‌شود ریسک ابتلا افزایش پیدا کند. دومین مورد نا‌هماهنگی بین دستگاه‌های متولی کنکور در تعیین دقیق زمان برگزاری آزمون است که چندین بار تغییر کرده و به‌نوعی همه برنامه‌های داوطلبان در ۳ ماه اخیر را به‌هم ریخته است. پیچیدگی ویروس کرونا و رفتار‌های غیرقابل پیش‌بینی آن باعث شده است که برنامه‌ریزی دقیق در رابطه با هر نوع گردهمایی با چالش روبه‌رو شود. مسئله دیگر اعتبار گزینش افراد برای دانشگاه است؛ وقتی دانش‌آموزان در شرایط مناسب در جلسه حضور پیدا نکنند، اعتبار آزمون خدشه‌دار می‌شود و هرچقدر افراد از ابتلا به ویروس کرونا بیشتر نگران باشند شرایط نامناسب‌تری برای پاسخ‌گویی و در نهایت انتخاب خواهند داشت.

وقتی از زوایه دیگر به موضوع نگاه می‌کنیم، چالش‌های دیگری نیز مطرح می‌شود؛ کاهش کیفیت کنکور یا عدم‌برگزاری آن در چرخه آموزش کشور، نهاد‌های دانشگاهی و مؤسسات آموزشی وقفه و خلل ایجاد می‌کند، زندگی جوانان به‌ویژه پسران را با مشکل روبه‌رو می‌کند، هزینه‌های اختصاص‌داده‌شده به آموزش مرتبط با کنکور را به‌هدر می‌دهد و حتی افراد زیادی را برای مطالعه مجدد و شرکت در سال آینده بی‌انگیزه می‌کند. ولی همه این موارد ارزش کمتری نسبت به جان داوطلبان دارد. واقعا چه باید کرد؟ تجربه کشور‌های مختلف که نظام آموزشی مشابهی با ایران دارند، نشان می‌دهد که آن‌ها پروتکل‌های مختلفی را برای این منظور در نظر گرفته‌اند و ما نیز باید به‌شدت رعایت کنیم. آزمون به‌هیچ‌وجه نباید در محیط بسته برگزار شود. نظارت بر حسن پاسخ‌گویی افراد باید تشدید شود. داوطلبان باید بهداشت فردی را جدی بگیرند و مشکلات مربوط را متذکر شوند. کرونا اگرچه رقابت برابر را نابرابر کرده است، ولی نگرانی شرکت در آزمون برای همه داوطلبان خواهد بود؛ درعین‌حال کسانی موفق می‌شوند که در عین نگرانی با رعایت بهداشت پاسخ‌گوی پرسش‌های آزمون باشند و به‌امید خدا در مراکز آموزش عالی پذیرفته شوند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->