باران بهاری هوای کلانشهر مشهد را پاک کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعلام برنامه‌های صدا وسیمای خراسان رضوی جهت برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اعمال قانون ۱۷۴۹ دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد | ۵۹ دستگاه خودرو متخلف توقیف شدند (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) خودرو پراید در صدر جدول خودرو‌های آلاینده مشهد قرار دارد ترافیک پر حجم مشهد در مسیر حوزه‌های امتحانی کنکور سراسری ۱۴۰۳ (۶ اردیبهشت۱۴۰۳) ساعت کار مترو مشهد در روز برگزاری کنکور تغییر کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) بارش باران بهاری درجاده‌های خراسان رضوی | مه‌گرفتگی در محور درگز-قوچان (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) رونمایی از پوستر برگزاری دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود شورای شهر مشهد تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن را کلید زد شهرداری مشهدمقدس به عنوان دبیرخانه کمیته خلاقیت و نوآوری کلانشهر‌ها فعالیت خواهد کرد ۱۴۵ میلیارد تومان مطالبات مراکز طرف‌قرارداد تأمین‌اجتماعی خراسان‌رضوی پرداخت شد شهروند خبرنگار | درخواست کاهش ایستگاه‌های اتوبوسرانی در محدوده میدان فردوسی تا میدان استقلال مشهد + پاسخ علت دود غلیظ در مترو مشهد چه بود؟ برنامه‌ریزی شهرداری مشهد برای حمایت از خلاقیت و نوآوری ترافیک در بزرگراه‌های مشهد | فوت عابر پیاده درتصادف با سواری در بولوار مصلی (۵ اردیبهشت ماه۱۴۰۳)  دیدار شهردار مشهد با معاونین وزارت اقتصاد و دارایی به منظور افزایش تعاملات فیمابین بیست و دومین جلسه شورای اسلامی استان خراسان رضوی برگزار شد + فیلم (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعمال تخفیف ۵۰ درصدی برای عوارض تجدید بنا‌های تجاری در مشهد ره‌باغ بهشت؛ بهشت آثار تاریخی مشهد
سرخط خبرها

ريز و درشت استان با استاندار

  • کد خبر: ۳۹۱۳
  • ۰۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۶:۴۹
ريز و درشت استان با استاندار
استاندار خراسان رضوی در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه برنامه‌های مدیریتی استان را تشریح کرد و در نشست خبری پاسخ‌گوی سؤالات خبرنگاران بود

فلاح - اسکندریان - نخستین نشست هم‌اندیشی و کنفرانس خبری استاندار خراسان‌رضوی بعد از 8ماه حضورش در مشهد برگزار شد تا علیرضا رزم‌حسینی در اقدامی متفاوت، هم پاسخ‌گوی خبرنگاران مشهدی باشد و هم اصحاب رسانه سایر شهرستان‌های استان. نشستی که البته حاشیه‌های زیادی را نیز به‌همراه داشت.
نشست خبری استاندار خراسان‌رضوی به مناسبت آغاز هفته دولت، شکلی جدید داشت که همین موضوع هم باعث به‌هم خوردن نظم این جلسه و اعتراض بسیاری از خبرنگاران مشهدی و شهرستانی شد.
این را هم اضافه کنید که جلسه در 2بخش هم‌اندیشی و نشست خبری برگزار شد.
استاندار خراسان‌رضوی در بخش اول این جلسه درباره آنچه در این مدت انجام داده است و آنچه قصد دارد انجام دهد، سخن گفت. در بخش بعدی برنامه نیز تغییر بنر پشت سر استاندار و اعضایی که روی سن نشسته بودند، حکایت از آغاز نشست خبری رزم‌حسینی داشت. با این حال به خبرنگاران گفته شد که برای مطرح کردن سؤالات خود، باید آن را روی برگه نوشته و به مجری برنامه تحویل دهند.
از سوی دیگر چند مدیر رسانه‌ای پشت تریبون حاضر شدند و از دغدغه‌های خود گفتند. همین موضوع هم باعث شد خبرنگاران اعتراض کنند که نشست خبری برای طرح سؤال به‌صورت مستقیم و شفاهی است. «از خبرنگاران پرشور و مستعد به خاطر حضور و نقدهایشان تشکر می‌کنم. در برنامه روز خبرنگار هم گفتیم که قرار است در این روز تبیین برنامه‌ها را انجام دهیم. تمام سؤالاتی را که به من داده شده است، نگاه کردم و به معاونان دادم تا به شما پاسخ دهند و این جلسه بیشتر برای ارائه برنامه‌ها بود.» این را استاندار خراسان‌رضوی در پاسخ به انتقادات گفت و ادامه داد: به فرمانداران و معاون سیاسی خود اعلام کردم که نشست خبری بگذارند. باید به معیشت خبرنگاران هم توجه شود و باید مدیرکل ارشاد با شما جلسه بگذارد و دنبال راهکار
باشیم.
در این نشست محمدرضا کلائی، شهردار مشهد و معاونان استاندار در کنار علیرضا رزم حسینی روی سِن حضور داشتند.
استاندار خراسان‌رضوی در بخش ابتدایی سخنان خود، نشستی را که مسئول استان در آن برنامه‌های خود را در معرض نقد اصحاب رسانه قرار دهد، شجاعانه خواند و از اهالی رسانه خواست تا نمادی از وحدت باشند و به جای تبلغ افراد، عملکرد آن‌ها را تبلیغ کنند.
سخنان رزم‌حسینی با تبریک هفته دولت و خوشامدگویی به اصحاب رسانه آغاز شد، سپس بنا بر قولی که در روز خبرنگار داده بود، خلاصه‌ای از برنامه‌های استان را برای بررسی، نقد و پیگیری در اختیار اهالی قلم قرار داد.
او از دنبال کردن 2راه در مسیر کاری خود خبر داد و گفت: یکی از این راه‌ها اجرای امورات جاری استان طبق ابلاغ برنامه‌های دولتی و وظایف محول‌شده از سوی قانون‌گذار است و با توجه به چالش‌های پیش‌رو در کنار این راه می‌توانیم به دنبال کارهای جدیدی برای برون‌رفت از مشکلات باشیم.
استاندار خراسان‌رضوی به تلاش برای دنبال کردن هردو راه در حد توانایی‌های موجود اشاره کرد و افزود: ضمن تلاش برای اداره امورات جاری استان به دنبال طرحی جدید برای بالا بردن سرعت توسعه و رشد استان هستیم.
رزم‌حسینی مقدمه ایجاد طرح‌های جدید را داشتن مبانی مناسب دانست و افزود: اولین مبنای ما برای پایه‌ریزی طرح‌های جدید، فرمایشات مقام معظم رهبری است.
وی با اشاره به نام‌گذاری سال‌ها از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: این موضوع از 10سال گذشته مربوط به مسائل اقتصادی یا امور مرتبط با آن بوده که به معنی وجود چالش‌هایی در این زمینه است.
به گفته نماینده عالی دولت در استان، اهمیت اقتصاد به گونه‌ای است که اگر در آن مقاوم نباشیم، حتما آسیب‌پذیر خواهیم بود و تحریم‌های کنونی نیز نشان می‌دهد که دشمن نقطه ضعف ما را فهمیده و برای افزایش فشار بر ما اقدام به بالا بردن فشارهای اقتصادی کرده‌ است.


موانع در مسیر توسعه
برای دنبال کردن مسیرهای جدید توسعه، موانعی وجود دارد که رزم‌حسینی در ادامه به آن‌ها اشاره کرد و تمرکزگرایی را یکی از این موانع دانست که از زمان رضاخان ایجاد شده و روزبه‌روز بیشتر شد.
او به تصویب بندهایی در برنامه‌های سوم، چهارم، پنجم و ششم توسعه درباره تمرکززدایی در نظام اداری اشاره کرد و گفت: این قوانین نه‌تنها مؤثر نبود، بلکه تمرکزگرایی روزبه‌روز افزایش یافت.
استاندار خراسان‌رضوی افزود: بوروکراسی اداری یکی دیگر از این موانع است که از 100سال گذشته تاکنون افزایش یافته و ورق‌های زیادی به آن اضافه شده است؛ تا جایی که به قول رهبر معظم انقلاب، یک فرد برای سرمایه‌گذاری یا ایجاد تولید باید از ۷۰ خوان بگذرد.
رزم‌حسینی با اشاره به اهمیت انسجام حکومتی گفت: هر کشوری که به پیشرفت رسیده است، به دلیل وجود وحدت رویه در اهداف بوده است.


خسارت نزاع‌های سیاسی بر گرده نظام
«نزاع‌های سیاسی یک آفت جدی بوده و هست که تاکنون به دلیل وجود آن رنج زیادی برده‌ایم» او پس از بیان این موضوع، گفت: در 40سال گذشته گروه‌هایی آمدند و گروه‌های قبلی را تا حد آبدارچی یک اداره حذف و خسارت چشمگیری به گرده نظام وارد کردند.
به گفته نماینده عالی دولت در استان، کشور با هزینه‌های گزافی اداره می‌شود؛ تا جایی که 85درصد درآمدهای کشور صرف هزینه‌های جاری می‌شود و فقط 15درصد در زمینه‌های عمرانی خرج می‌شود و از این میزان تنها 5درصد سهم استان‌هاست.
رزم‌حسینی توجه نکردن به فرهنگ اقتصادی را یکی دیگر از موانع دنبال کردن مسیرهای جدید دانست و افزود: در زمینه فرهنگ کار، تلاش و خلق ثروت کم تبلیغ شده است.
وی از وجود نگاه منفی به مجاهدان اقتصادی خبر داد و افزود: فکر کردیم هر فردی که ثروتمند است و قصد احداث کارخانه دارد، غارتگر یا زالوصفت است و این نگاه باعث خارج شدن بخش زیادی از ثروت‌ به خارج از کشور شد.
استاندار خراسان‌رضوی قوانین و مقررات دست‌وپاگیر را یک واقعیت‌ در مسیر توسعه کشور دانست و یادآور شد: هر دستگاه دولتی مقررات خود را شبانه می‌نویسد و ابلاغ می‌کند و مجلس نیز از این دست قوانین زیاد دارد که ما در همین راستا قوانین مزاحم 52دستگاه اجرایی را احصا کرده‌ایم.
رزم‌حسینی در ادامه صحبت‎های خود از تناسب نداشتن اختیارات با وظایف و مسئولیت‌ها گفت و ادامه داد: اگر به کسی مسئولیت می‌دهیم، باید اختیارات متناسب با مسئولیتش را نیز به او واگذار کنیم؛ اما اکنون موارد زیادی داریم که مدیران ما اختیارات کافی برای انجام وظایف قانونی خود ندارند.


مثلث اقتصادی، یک مدل مدیریتی
نماینده عالی دولت در استان خراسان رضوی مدل مثلث اقتصادی را یک الگوی بسیار کارآمد در اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: این مدل باعث برطرف شدن نزاع‌های سیاسی و انسجام دستگاه‌های دولتی، غیردولتی، رسانه‌ها، دانشگاهیان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی شده است.
رزم‌حسینی به نقش پررنگ نمایندگان مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: ایجاد وزارت میراث و گردشگری، طرح دولت نبود و این طرح را مجلس داد؛ پس نمایندگان اختیارات زیادی دارند و نباید نقش آن‌ها کم‌اهمیت تلقی شود.
وی کلید توسعه‌ هر کشوری را انباشت سرمایه دانست و اظهار کرد: در صورت افزایش سپرده‌ها، ایجاد شغل و توانمندی و افزایش رشد اقتصادی شاخص‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بهبود خواهد یافت.
به گفته استاندار خراسان‌رضوی، برای دستیابی به امنیت پایدار در این چارچوب باید امنیت، اقتصاد و فرهنگ به هم متصل باشد.


نقش فرهنگی ائمه جمعه در مثلث اقتصادی
رزم‌حسینی همچنین نقش ائمه جمعه در مثلث اقتصادی را نظارت بر تبلیغ آموزه‌های دینی در حوزه فرهنگ دانست و اضافه کرد: آن‌ها در هیچ حوزه اجرایی دخالت نخواهند کرد و فقط باید بستر را برای گسترش فرهنگ فراهم کنند.


84معین اقتصادی در 12منطقه اقتصادی
به گفته استاندار خراسان‌رضوی، در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی-فرهنگی، خراسان‌رضوی بر اساس حوزه‌های انتخابیه به ۱۲منطقه تقسیم شده است و تاکنون 84معین اقتصادی نقش توسعه را پذیرفته‌اند.
رزم‌حسینی ادامه داد: از این تعداد معین اقتصادی ۹درصد مؤسسات دولتی، ۱۱درصد مؤسسات غیردولتی و ۸۰ درصد فعالان بخش خصوصی هستند.
وی اظهار کرد: در این مدت ۷۵۴تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذاران به امضا رسیده که ارزش ریالی پروژه‌های آن‌ها ۹۲۰هزار میلیارد ریال و اشتغال‌زایی آن‌ها ۱۷۵هزار نفر است.
به گفته استاندار خراسان‌رضوی، در طرح مثلث توسعه اقتصادی-فرهنگی دولت، قوه قضائیه و امامان جمعه یک تفاهم‌نامه را به‌صورت مشترک امضا کردند که این یک اتفاق بی‌نظیر است.
رزم‌حسینی با اشاره به ۶گام مشترک برای انجام وظایف معین‌های اقتصادی در مناطق گفت: این‌ گام‌ها شامل تهیه الگو و جمع‌آوری اطلاعات کامل منطقه، ایجاد زیرساخت‌های نظام‌سازی فکری مبتنی بر الگوی تهیه‌شده، تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع‌آوری شده و نظام‌سازی شکلی، توانمندسازی و فراهم کردن زمینه اجرای الگو، عملیاتی کردن طرح و اجرای پروژه‌ها در منطقه و نظارت و بررسی بر تمام مراحل اجراست.
وی از تشکیل نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی در استان از 3ماه قبل، خبر داد و اظهار کرد: این نهاد قرار است فعالیت‌های معین‌های اقتصادی را رصد کند.
به گفته استاندار خراسان‌رضوی، طبق نخستین نتایج ارزیابی معین‌های اقتصادی، تاکنون 3درصد آن‌ها عملیات اجرایی خود را آغاز نکرده‌اند، ۷۲درصد در گام اول و دوم هستند و ۲۵درصد نیز در گام های سوم و چهارم قرار دارند.
رزم‌حسینی با تأکید بر اهمیت توانمندسازی مردم در روستاها گفت: در ابتدای انقلاب ۷۴درصد از جمعیت کشور را روستاییان تشکیل می‌دادند، اما با وجود تشکیل همه زیرساخت‌ها در روستا، اکنون جمعیت روستایی به ۲۶درصد رسیده که این به دلیل نبود زیرساخت اشتغال در این حوزه است.
وی در ادامه سخنانش افزود: ۸۰درصد از درآمد استان خراسان‌رضوی متعلق به ۲۰درصد از جمعیت آن است که این ۲۰درصد، روستانشین نیستند، بلکه مالکان اراضی کشاورزی هستند که در روستا زندگی نمی‌کنند.


رفع چالش وزارت‌خانه نیرو و جهاد کشاورزی با طرح همیاران آب
نماینده عالی دولت در استان، طرح همیاران آب را برای رفع چالش همیشگی بین 2وزارت‌خانه نیرو و جهاد کشاورزی دانست و اظهار کرد: ۱۷پروژه برای این طرح تعریف شده است و دانشگاه فردوسی مسئولیت نظارت بر اجرای این پروژه‌ها را بر عهده دارد.
رزم‌حسینی در ادامه با تأکید بر اجرای طرح انتقال آب، گفت: طبق این طرح ۷۵۰میلیون مترمکعب انتقال آب به استان خواهیم داشت.
استاندار خراسان‌رضوی با بیان اینکه حاشیه شهر مشهد طی 70سال به وجود آمده و یک‌شبه برطرف نخواهد شد، گفت: طبق طرح نجات 32دستگاه اجرایی برای توسعه 8پهنه در حاشیه شهر همکاری می‌کنند. همچنین ۶۶دفتر تسهیلگری در این محلات با هدف‌گذاری ۳۰۰هزار نفر جمعیت ایجاد شده است.
وی به اجرای طرح «از مزرعه تا سفره» با هدف کلی تولید نان سالم در استان اشاره کرد و افزود: بر این اساس نانوایی‌های استان رتبه‌بندی می‌شوند تا مردم بابت کیفیت، پول پرداخت کنند.
استاندار خراسان‌رضوی همچنین با اشاره به طرح ثامن برای بهسازی ۳۶۱هکتار زمین بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی گفت: در این حوزه اختلاف نظرهایی وجود دارد که امیدواریم به‌زودی برطرف شود.
رزم‌حسینی به تدوین طرح «منشور همدلی» نیز اشاره کرد که شامل بندهایی از جمله رعایت تقوای الهی، اعتقاد به ولایت فقیه، احترام به قوانین و تمکین از آن، توجه و تعهد به اصول اخلاقی، تعهد به حفظ آرامش فضای انتخاباتی، تلاش در راستای تحقق مشارکت حداکثری، شفاف‌سازی مواضع سیاسی و مسائل مالی، ترجیح منافع ملی بر منافع حزبی و گروهی و تمکین به نتایج انتخابات است.


حتی با یک معترض برخورد قهرآمیز نداشتیم
رزم‌حسینی با تأکید بر اینکه ما به‌عنوان شورای تأمین مدافع حقوق مردم هستیم، گفت: اجازه نداریم با کسی که حقش ضایع شده است، رفتار قهرآمیز داشته باشیم.
وی افزود: طی ماه‌های گذشته حتی با یک نفر از اقشار مردم که به تضییع حقوق خود معترض بوده‌اند و در مقابل استانداری تجمع کردند، برخورد قهرآمیز صورت نگرفته است و سعی کردیم با گفت‌وگوی اقناعی با آن‌ها مشکلات را برطرف کنیم.
استاندار خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه باید رشته‌های ورزشی که در استان پیشینه تاریخی داشته‌اند، شناسایی شود، گفت: نمی‌توانیم در همه رشته‌های ورزشی قهرمان باشیم؛ بنابراین باید با کمک پیش‌کسوتان این عرصه رشته‌هایی که پیشینه تاریخی در استان دارند، شناسایی و برای قهرمان‌پروری در آن رشته‌ها برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری شود.
فاینانس طرح برقی کردن قطار مشهد به تهران، احیای کارگروه ملی زیارت و ایجاد پایانه انرژی در مرز، از دیگر موضوعاتی بود که رزم‌حسینی در این نشست به آن‌ها اشاره کرد.
همچنین در ادامه نیز توحید آرش‌نیا، سردبیر روزنامه شهرآرا، ایمان شمسایی، مدیرمسئول روزنامه قدس، جمال رستم‌زاده، مدیر کانال اخبار مشهد و مجید دانا، مدیر کانال تلگرامی شریعت‌نامه گناباد، در این نشست به بیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود پرداختند.

 

شهر فرودگاهی مشهد در انتظار مجوز

شهر فرودگاهی مشهد در انتظار مجوز وزیر راه‌وشهرسازی است. این را استاندار خراسان‌رضوی در بخش پرسش و پاسخ به خبرنگاران در واکنش به سؤال مکتوب یکی از خبرنگاران بیان کرد و گفت: مشهد نیازمند شهر فرودگاهی است و احداث این پروژه در انتظار پاسخ وزیر راه‌وشهرسازی به پاراف نامه و تأکید رئیس‌جمهور است.
علیرضا رزم‌حسینی با بیان اینکه مطالعات فرودگاه مشهد شروع شده است، ادامه داد: در جلسه‌ای که با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد، وی حساسیت ویژه‌ای در این‌باره داشت. از این رو در پاراف نامه‌ای که برای وزیر راه‌وشهرسازی نوشت، بر بررسی درباره پروژه فرودگاه مشهد تأکید داشت. استانداری همچنان منتظر است تا وزیر پاسخ لازم را بدهد و به محض پاسخ‌گویی موضوع اطلاع‌رسانی‌های لازم صورت می‌پذیرد.
به گفته او، مشهد تنها به فرودگاه نیاز ندارد، بلکه شهر فرودگاهی که مجموعه‌ای از خدمات، بازار و فرودگاه را شامل می‌شود، باید مدنظر قرار گیرد.
رزم‌حسینی همچنین درباره احداث فرودگاه نیشابور گفت: در جانمایی این فرودگاه تردید وجود دارد و با این حال موضوع در دست بررسی است.
وی با اشاره به تأثیرگذاری جامعه دانشگاهی بر مثلث توسعه اقتصادی-فرهنگی، گفت: با کارشناسان دانشگاهی و دانشجویان در زمینه طراحی و نظارت در پروژه‌ها مشارکت داشته‌ایم و قرار است تفاهم‌نامه‌ای منعقد شود تا مسئولیت نظارت بر فرایند طرح را اجرایی کنند.
رزم‌حسینی همچنین درباره موضوع امنیت خبرنگاران و برخورد با آن‌ها از سوی دستگاه‌ها، اظهار کرد: باید تمام مدیران پاسخ‌گوی عملکرد خود باشند. اگر موردی بود و برخوردی با رسانه‌ها و خبرنگاران از سوی دستگاه‌ها صورت گرفت، اطلاع دهند تا رسیدگی شود. از سوی دیگر، ما در دولت خراسان وعده می‌دهیم که از هیچ رسانه و خبرنگاری شکایت نکنیم و در صورتی که توهین یا خبری کذب درباره استانداری و ادارات کل مطرح شود، سعی می‌کنیم با گفت‌وگو آن را حل کنیم. استاندار خراسان‌رضوی درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی، اظهار کرد: ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در استان تشکیل شده است و این ستاد مسئولیت مبارزه با مفاسد اقتصادی را بر عهده دارد؛ اما آن بخشی که از اختیارات استانداری است، در دست انجام است و اصلاح فرایندها در دستورکار قرار گرفته است. او با بیان اینکه 92هزار میلیارد تومان در راستای مثلث اقتصادی، موافقت‌نامه امضا شده است، گفت: مسئولیت اصلی در این حوزه بر عهده نمایندگان است. رسانه‌ها نیز می‌توانند از نمایندگان مجلس مطالبه داشته باشند تا در راستای رفع قوانین دست‌وپاگیر اقدام کنند. رزم‌حسینی همچنین درباره انتخاب معاونت عمرانی استانداری خراسان‌رضوی گفت که پیشنهادهایی به وزارت کشور ارسال شده و اکنون این موضوع در دست بررسی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->