دستور عارف برای بررسی دقیق عوامل گرانی برخی کالا‌ها سقف سطح فعالیت مجاز سالانه برای مزدبگیران ۲۰ میلیارد تومان شد پیش‌بینی بورس دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۴ |سقوط تالار شیشه‌ای ادامه دارد؟ پیش‌بینی قیمت دلار در روز دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۴ | زلزله در بازار طلا ادامه خواهد یافت؟ سود سهام عدالت ۱۴۰۴ چه زمانی واریز می‌شود؟ (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) در نیمه اول سال ۱۴۰۴ چه میزان شمش طلا معامله شد؟ (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) | هایما S۷ پرو ۸۰ میلیون تومان افزایش یافت قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) | افزایش قیمت خانواده کوییک آیا بازار بورس فردا (۳۱ شهریور ۱۴۰۴) هم ریزشی خواهد بود؟ | طلا همچنان مقصد اصلی سرمایه‌گذاران خُرد تداوم حراج‌های ماهانه سکه و ادامه برنامه‌های پیش‌فروش سکه افزایش قیمت گوشت گوسفندی و گوساله در مشهد (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) | دام زنده گران شد + جدول یارانه نقدی شهریورماه ۱۴۰۴ برای دهک‌های چهارم تا نهم چه زمانی واریز می‌شود؟ سکه‌های پارسیان امروز چند؟ (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت ساعت کاری بانک‌های دولتی و نیمه دولتی از اول مهر ۱۴۰۴ تغییر کرد ریزش بورس ادامه یافت | گزارش وضعیت بازار سهام (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) کشف حدود ۲۱ هزار ماینر غیرمجاز در سطح خراسان رضوی و مشهد از ابتدای شروع طرح جمع‌آوری ساعت معاملات صندوق‌های طلا و شمش و سکه در بورس کالا تغییر کرد استاندار خراسان رضوی: در این شرایط سخت شرمنده همه فعالان اقتصادی هستیم | لزوم هم‌افزایی برای عبور از بحران‌ها کشف حدود ۱۵ هزار ماینر غیرمجاز در مشهد تاکنون (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) | ماینرها، هم‌سنگ مصرف یک‌ساله ۳۰ هزار خانه + فیلم آخرین وضعیت طرح «نشان دارکردن مالیات ها» در خراسان رضوی | آبادانی با پشتوانه مالیاتی سکه از ۱۰۰ میلیون تومان عبور کرد (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) | دلار ۱۰۵ هزار تومان! کارمزد خرید و فروش ارز تجاری تغییر کرد خریداران سکه‌های پیش فروشی فردا منتظر تحویل سکه باشند (۳۱ شهریور ۱۴۰۴) آیا مکانیسم ماشه بر صنعت هوانوردی ایران اثرگذار خواهد بود؟ طلا در بازار مشهد ۱۳۰ هزار تومان رشد کرد (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) قیمت جدید طلای جهانی اعلام شد (۳۰ شهریورماه ۱۴۰۴) | رشد شدید قیمت طلا دلار در مشهد گران‌تر شد | ورود یورو به کانال ۱۲۰ هزار تومان (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) | پیاز چقدر شد؟
سرخط خبرها

۶ میلیون سهامدار، درگیر اختلال «مانده حساب» در کارگزاری بورس

  • کد خبر: ۳۹۱۴۵
  • ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۵
۶ میلیون سهامدار، درگیر اختلال «مانده حساب» در کارگزاری بورس
موضوع از این قرار بود: «یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های کارگزاری بورسی با ۵/ ۶ میلیون سهامدار، مانده حساب مشتریان خود را در معاملات آنلاین اشتباه نشان داد». روز گذشته مشتریان یکی از کارگزاری‌های بورسی با دیدن مانده حساب خودشان نتوانستند اقدام به خرید سهام کنند.

به گزارش شهرآرانیوز،موضوع از این قرار بود: «یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های کارگزاری بورسی با ۵/ ۶ میلیون سهامدار، مانده حساب مشتریان خود را در معاملات آنلاین اشتباه نشان داد». روز گذشته مشتریان یکی از کارگزاری‌های بورسی با دیدن مانده حساب خودشان نتوانستند اقدام به خرید سهام کنند. گر چه مشکلات نرم‌افزاری و عدم سینک مانده مشتریان میان بک آفیس و آنلاین علت اصلی این مشکل بود، اما به اعتقاد فعالان بازار افزایش تعداد مشتریان این شرکت‌ها که از حد نصاب بسیار فاصله گرفته از عمده‌ترین دلایل تکرار مشکلات سهامداران است.

نکته جالب این بود که به رغم اعلام شرکت کارگزاری مبنی بر رفع مشکل تا قبل از ساعت بازار، سهامداران همچنان با اعداد عجیب در مانده حساب خود مواجه و حتی برخی از سهامداران با افزایش مانده حساب روبه‌رو شده‌اند. برخی، تلاش شرکت‌های کارگزاری مطرح بورس را برای جذب بیشتر مشتری در شرایطی که به این تعداد از مشتری پاسخ درستی داده نمی‌شود، اتفاق ناخوشایندی برای تازه‌واردان و قدیمی‌تر‌ها می‌دانند.

 

حجم بالای مشتریان، عامل اصلی اتفاق بود

علیرضا تاج‌بر، عضو هیات مدیره کارگزاری اقتصاد بیدار در این باره گفت: حجم معاملات و تعداد معاملات نسبت به گذشته ۵۰ برابر شده و این رشد چشمگیر نیازمند افزایش بستر‌های آی‌تی است. او ادامه داد: این تعداد استقبال از بورس قابل پیش‌بینی نبود و تلاش تمام ارکان بازار سرمایه این است که به نیاز سهامداران پاسخگو باشند. هسته معاملات بارزترین نشانه‌ای است که برای ناهماهنگی بین بستر معاملات و نیاز مشتری است و اتفاقی که روز گذشته برای کارگزاری‌ها رخ داد به دلیل حجم بالای مشتریان و تراکنش‌هایی است که موجب اختلال در موجودی حساب سهامداران شد که اتفاق بسیار نادری بود.

 

این کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه چرا کارگزاری‌هایی که ظرفیت تعداد مشتریانشان تمام شده همچنان اقدام به ایجاد کد معاملاتی می‌کنند گفت: طبق دستور‌العمل انضباطی کارگزاران مجاز به رد درخواست پذیرش مشتری نیستند و کارگزاران با وجود اینکه بستر مناسب ندارند باید پذیرش سهامداران را انجام بدهند. این نکته را نیز باید درنظر بگیریم که ۹۰ درصد کارگزاری‌ها از نرم‌افزار رایا هم‌افزا و تدبیر استفاده می‌کنند. تاج بر ادامه داد: اینکه برخی سهامداران در واکنش به مشکلات پیش آمده این تصور برایشان پیش می‌آید که صرفا آن‌ها متضرر شده‌اند درست نیست چرا که بزرگترین متضرر در جریان این اتفاق شرکت‌های کارگزاری هستند. چرا که در زمان منفی شدن مانده مشتری و عدم معامله از سوی او کارگزاری دچار زیان شده و از درآمدی که در آن روز می‌توانسته کسب کند محروم می‌شود.

 

به گفته این کارشناس بازار سرمایه اتفاقی که دیروز در مورد کارگزاری مفید رخ داد به دلیل مشکلات آی‌تی است و همه کارگزاری‌ها با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند. او ادامه داد: زمانی که از ساز‌و‌کار آی‌تی حرف می‌زنیم و افزایش حجم معاملات دسترسی مردم را در نتیجه آن می‌دانیم ریسک آن را هم باید در نظر بگیریم. این نکته را نیز باید درنظر بگیریم که در شرایط فعلی کمبود بستر‌ها فقط در زمینه نرم‌افزار معاملات نیست بلکه منابع انسانی و ارکان دیگر نیز با مشکل همراه شده‌اند.

 

تاج بر در ادامه تاکید کرد: اعتماد در بازار سرمایه به راحتی به وجود نیامده که به راحتی نیز از بین برود، آن هم بازاری که شفافیت از اصول اولیه آن است. سهامداران این نکته را در نظر بگیرند که چنین مشکلاتی که ناشی از خلل در آی‌تی است همه را دچار آسیب می‌کند. به گفته مدیر عامل کارگزاری اقتصاد بیدار این نوع مشکلات ریسک عملیاتی بازار سرمایه است و برخی نارسایی‌ها را در طول سال شاهد بوده‌ایم و نمی‌توان منکر آن شد.

 

کانون کارگزاران ورود کند

محمد خبری زاد، مدیر سرمایه‌گذاری شرکت کارگزاری کارآفرین درخصوص اتفاق رخ داده برای سهامداران در روز گذشته  گفت: در این میان مشتریان قدیمی کارگزاری‌ها بیشتر ضرر می‌کنند چراکه جذب مشتری جدید در حالی رخ داده است که زیرساخت فراهم نیست و سهامدارانی که پیش‌تر با این کارگزاری‌ها کار می‌کردند به نوعی از این ناهماهنگی آسیب می‌بینند.

 

به گفته این کارشناس بازار سرمایه مشتریان جدید با دیدن این حجم از اتفاق در حال تغییر پرتفویشان هستند. بهتر است در زمان رخ دادن چنین اتفاقاتی به آن رسیدگی حقوقی شود چراکه مشتری آنلاین یکی از این کارگزاری‌های بزرگ ۲۵درصد بازار را به خود اختصاص داده است و پیگیری مشکلات این تعداد سهامداران لازم و ضروری است. اما سهامداران این نکته را در نظر بگیرند در قراردادی که با کارگزاری‌ها منعقد کرده‌اند همه مسوولیت‌ها بر عهده مشتری است و حتی تعطیلی چند روزه هم بار حقوقی برای کارگزاران ندارد. در این خصوص کمیته تخلفات باید وارد شود تا جلوی مشکلات این چنینی گرفته شود.

 

خبری‌زاد درخصوص افزایش مشتریان شرکت‌های کارگزاری و تاثیر آن بر عملکرد آن‌ها گفت: با وجود افزایش تعداد مشتریان و خارج شدن از حد نصاب باز هم شاهد تبلیغات آن‌ها برای جذب مشتری هستیم. این درحالی است که از میان ۱۰۸ شرکت کارگزاری تمرکز سهامداران متوجه چند کارگزاری شده است. این اتفاق خوبی نیست و به زودی شاهد حذف بسیاری از این شرکت‌ها خواهیم بود. این در حالی است که اگر شرکت‌های کارگزاری با توجه به ظرفیتشان اقدام به پذیرش مشتری کنند کمتر شاهد اختلال و مشکلات پیش آمده خواهیم بود. دراین زمینه کانون کارگزاران به‌عنوان متولی نیز ضعیف عمل می‌کند و باید در این خصوص وارد عمل شود.

 

مدیر سرمایه‌گذاری شرکت کارگزاری کارآفرین در پایان گفت: اتفاقی که در روز گذشته رخ داد واقعا به بازار ضربه زد و به بازار جو منفی تزریق کرد.

منبع: دنیای اقتصاد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->