به گزارش شهرآرانیوز، سکنجبین در واقع سرکه و انگبین و مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین با هم مخلوط میشود و از مخلوط آن شربتی خوش گوار، معطر و فرح بخش به وجود میآورند.
فواید شربت سکنجبین
شربت سکنجبین یکی از بهترین نوشیدنیها در “طب سنتی” است که دافع صفراست و صفرای اضافی بدن را خارج میکند سکنجبین از عسل و سرکه ساخته میشود که نفوذ غذا را به سلولهای بدن افزایش میدهد.
شربت سکنجبین التهاب ناشی از گرما را میکاهد و در نهایت سموم بدن را به همراه ادرار یا عرق دفع میکند.
اگر سکنجبین با تخم کاسنی و کمی گلاب تهیه شود، نوشیدنی پرسودی خواهد شد و خصوصا برای آنهایی که طبعی گرم داشته یا کسانی که مبتلا به نفخ هستند منافع زیادی دارد، ولی برای مبتلایان به زخم معده زیان بخش است.
مصرف آن نفوذ غذا به سلولهای بدن از جمله سلولهای کبد را افزایش میدهد.
اگر کاهو را با سکنجبین یا سرکه بخورید، اشتها آور است.
اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تبهای طولانی و مداوم است.
بازکردن انسداد عروق
رفع سر درد
موارد منع مصرف سکنجبین
– در معدههای سرد و ضعیف
– مبتلایان به ضعف اعصاب
– مبتلایان به دردها و مشکلات رحمی
– مبتلایان به تکرر و قطره قطره آمدن ادرار و سایر مشکلات مثانه
– مبتلایان به زخمهای گوارشی
– در هنگام داشتن حالت تهوع
در این موارد هر قدر ترشی سکنجبین بیشتر باشد عارضه بیشتری دارد.
توجه: کسانی که دچار سرماخوردگی شده اند وآنهایی که مبتلا به رعشه و دردهای عصبی هستند حتما باید از سکنجبین دوری کنند.
بهترین زمان مصرف سکنجبین
استفاده از سکنجبین در افراد گرم مزاج و در فصل تابستان مناسب است که به ویژه همراه با کاهو برای کاهش حرارت و ایجاد آرامش توصیه میشود.
منبع:همگردی