طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

سطح واگیری ویروس کرونا ۳ تا ۹ برابر افزایش یافته است

  • کد خبر: ۳۹۳۰۷
  • ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۰
سطح واگیری ویروس کرونا ۳ تا ۹ برابر افزایش یافته است
رئیس بخش اپیدمیولوژی و آمار زیستی انستیتو پاستور ایران تاکید کرد همچنان باید به زندگی با کرونا عادت کنیم.
به گزارش شهرآرانیوز، دکتر احسان مصطفوی با اشاره به بیماری کرونا و با بیان اینکه چارچوب روند این بیماری از قاره و منطقه‌ای به قاره و منطقه‌ دیگر متفاوت است، گفت: پاندمی کرونا ویروس تقریبا ۹ ماه است که جامعه‌ جهانی را درگیر کرده است و اگر بخواهیم روند کلی بیماری را در جهان دنبال کنیم، واقعیت این است که روند موارد ابتلا همچنان روند صعودی است و روند موارد مرگ بعد از کاهش مختصری که اتفاق افتاد، همچنان روند صعودی را داراست.
 
به زندگی با کرونا عادت کنیم
وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد همچنان باید عادت کنیم که با کرونا زندگی کنیم؛ اظهار کرد: با پیشرفت‌های پزشکی و تغییر و تحولاتی که اتفاق می‌افتد باید امیدوار بود که ابتلا به بیماری انقدر برایمان جدی نباشد و اگر هم مبتلا به این بیماری شدیم فرمهای شدید بیماری را نگیریم؛ این به معنای آن است که خوشبین باشیم که در آینده هم درمان موثر و هم واکسن موثر برای ویروس کرونا کشف شود.
وی که در یک برنامه‌ی تلویزیونی سخن می گفت، درباره جهش در ویروس کرونا گفت: ذات هر ویروس و عامل عفونی این است که زمانی که از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود، بستری برای اتفاق جهش‌هایی در آن ایجاد می‌شود؛ بنابراین نفس جهش غیر طبیعی نیست و مهم این است این جهش در کجا اتفاق بیفتد و چقدر تاثیر گذار باشد.

بیشتر بخوانید: کرونا تا کی؟

افزایش ۳ تا ۹ برابری سطح واگیری کرونا
این متخصص اپیدمیولوژی افزود: با توجه به مستندات علمی منتشر شده، ویروسی که امروزه در جامعه‌ جهانی در حال گردش است با ویروسی که ۹ ماه قبل از چین به طور رسمی گزارش شده بود، تغییراتی را داشته است و این تغییرات بیشتر به سوی افزایش سطح واگیری ویروس است؛ به طوری که حدود ۳ تا ۹ برابر نسبت به قبل است و افزایش درگیری گروه‌هایی مانند جوانان است که البته فرم‌های خفیف بیماری و حتی فرم‌های بی علامت را می‌گیرند و می‌توانند به افراد بزرگسال و در معرض خطر، بیماری را منتقل کنند.
به گفته‌ مصطفوی، اتفاقی که در جهش‌های ویروس رخ داده است موجب افزایش گسترش ویروس شده است.
 
چالش مبتلایان بدون علامت کرونا
وی ادامه داد: با یک ویروس به تعبیری خیلی موذی طرف هستیم و هرچقدر مراقبت‌های لازم بهداشتی انجام شود، بالاخره ویروس راه‌های مختلف انتقال را دارد و بحث افراد بی‌علامت بحثی جدی است که پایش آنها را سخت می‌کند و اگر کشوری تصور کند که می‌تواند بعد از رسیدن به مرحله‌ پاکی، همچنان پاک بماند باید خیلی از مناسبات بین‌المللی خود را کنار بگذارد.
این متخصص اپیدمیولوژی افزود: بحثی که از روزهای اول شیوع بیماری کووید۱۹ مطرح بوده این است که تمامی کشورها و سازمان‌ها و دستگاه‌ها باید دست به دست هم دهند و بدانند که تهدید در هر نقطه‌ جهان تهدیدی برای آنها نیز محسوب می‌شود.
رئیس بخش اپیدمیولوژی و آمار زیستی انستیتو پاستور ایران، اظهار کرد: زمانی که با چالشی جدی مثل کرونا ویروس مواجه هستیم، نه تنها ما در ایران بلکه دنیا دنبال وسیله‌ای است که معجزه‌وار بیماری را از بین ببرد و وسیله‌ای که فکر می‌کنیم بتواند این نقش را ایفا کند، واکسن است.
 
ابهامات واکسن کرونا در دنیا
وی درباره‌ صحبت‌های رئیس انستیتو پاستور ایران درباره‌ تولید واکسن، گفت: از روزهای اول تمام شرکت‌ها و کشورهایی که ادعای تولید واکسن را دارند به طور جدی اولویت اول خود را تولید واکسن کرونا قرار دادند، ولی مسلم است که نمی‌توان با جدیت درباره‌ اینکه این واکسن تولید می‌شود یا خیر، اگر تولید شود چقدر کارایی دارد و چه زمانی در دسترس ما قرار گیرد، صحبت کرد.
 
آخرین وضعیت تولید واکسن ایرانی کرونا
وی درباره‌ وضعیت تحقیقات تولید واکسن کرونا در کشور اظهار کرد: در حوزه‌ تولید واکسن در دنیا مجموعه‌های مختلف شروع به تحقیقات کردند و تولید واکسن سه فاز مختلف دارد؛ فاز آزمایشگاهی، فاز مطالعات حیوانی و فاز مطالعات انسانی است که در کشور ما مجموعه‌های مختلف سابقه‌ تولید واکسن را دارند و نفس تولید واکسن چیز عجیبی برای مجموعه نیست، ولی بحث تحریم‌ها سرعت آن را تحت الشعاع قرار می دهد. چندین مجموعه داخل کشور این کار را شروع کرده‌اند، فازهای آزمایشگاهی را بعضا با موفقیت طی کرده‌اند و یکی دوتا از مجموعه‌ها به فاز مطالعات حیوانی رسیده‌اند و مراحل آخر آن را طی می‌کنند.
وی افزود: فاز بعدی فاز مطالعات انسانی است که خودش فاز یک و دو و سه دارد و باید توجه داشت که عبور از فاز آزمایشگاهی به حیوانی و از فاز حیوانی به انسانی باعث کاهش شانس موفقیت نیز می‌شود و این تصور غلط است که رسیدن به فاز انسانی داشتن واکسن را دست یافتنی می‌کند.

این متخصص اپیدمیولوژی افزود: مهم این است که کشور ما از راه‌های مختلف تولید واکسن کرونا را طی کرده است و اگر کشوری موفق به تولید واکسن شود انتظار است که در بازه‌ زمانی کوتاه انتقال تکنولوژی انجام شود و در صورت عدم موفقیت تولید واکسن در داخل کشور، به تولید تکنولوژی که سایر کشورها به آن دست یافته‌اند بپردازیم.
کشورهایی که ادعای ساخت واکسن دارند

مصطفوی درباره‌ اخبار ساخت واکسن در سایر کشورها اظهار کرد: هرجایی که ادعای ساخت واکسن را دارد تا زمانی که مستندات خود را در معرض دید سازمان‌های رسمی بین‌المللی قرار ندهد و در راستی آزمایی قرار ندهد باید به دید تردید به آن نگاه کرد؛ یک بحث، بحث ساخت واکسن است، اما مهم‌تر از آن این است که این واکسن ما چندین مولفه‌اش در چه سطحی هستند که از جمله‌ این مولفه‌ها میزان کارایی و اثربخشی واکسن، مدت زمان ایجاد ایمنی و عوارض جانبی واکسن است که باید رسما اعلام و بررسی شوند.
به گفته‌ مصطفوی، اگر فکر کنیم که ادعای ساخت واکسن به این معناست که فردا جامعه‌ جهانی از آن واکسن استفاده می‌کند، خیلی خوشبینانه است و حتما باید سطح چندین مولفه‌ واکسن مورد تایید و صحه گذاری قرار گیرند.

وی افزود: در بحث تکنولوژی پیشگیری و کنترل کرونا ویروس واقعیت این است که بیشتر از آنچه که به تولید کوتاه مدت موثر خوشبین باشیم، باید به تولید یک داروی موثر در کوتاه مدت برای آن خوشبین باشیم؛ چراکه شاید در کوتاه مدت دارو بتواند برای ما شفا بخش‌تر باشد تا اینکه به دنبال واکسن باشیم. اگرچه فاز قبل تر از درمان، فاز پیشگیری است که قطعا اولویت بالاتری دارد.

به گفته‌ این متخصص اپیدمیولوژی، همچنان رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی باید ادامه پیدا کند مگر اینکه با گذر زمان و شناخت بهتر از ویروس، تغییراتی در آن ایجاد شود و لازم باشد تغییراتی در رعایت پروتکل‌ها اتفاق افتد.
وی در انتها گفت: واقعیت این است که هیچ بیماری حدالقل در ۱۰۰ سال اخیر انقدر توجه جامعه‌ جهانی را به خود جلب نکرده بود و نه تنها جامعه‌ پزشکی بلکه مجموعه‌های مهندسی نیز همگی دست به دست هم دادند و یک هم‌گرایی خوبی اتفاق افتاده است که نتیجه‌ آن را می‌توان پیش‌بینی کرد که ان شاءالله چه در مقوله‌ واکسن و چه در مقوله‌ درمان خیلی زودتر از پیش‌بینی‌هایی که برای بیماری‌های مشابه شده بود، محقق شود و بتوانیم با موفقیت‌هایی که حاصل می‌شود، حالت موجود که به تعبیری خسته کننده برای مردم است را نجات دهیم.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->