زلزله کرج را لرزاند + جزئیات (۱۰ مهر ۱۴۰۴) انفجار در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران (۱۰ مهر ۱۴۰۴) انحراف یک دستگاه مینی‌بوس در آبادان، ۲۴ مصدوم بر جای گذاشت با خوردن این سبزیجات، وزنتان را به طور سالم کاهش دهید نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی: ما پول‌های کشور را صرف ناکارآمدی خودمان می‌کنیم احتمال تلف شدن فک‌های خزری به علت ویروس | به لاشه‌ها دست نزنید مراقبت ساده می‌تواند از کم‌شنوایی کودکان پیشگیری کند خوراکی‌های سالمی که باعث سنگ کلیه می‌شوند! باند کلاهبرداری خودرو با ۲۰ شاکی منهدم شد (۱۰ مهر ۱۴۰۴) | کلاهبرداری ۵۰۰ میلیارد ریالی با وعده فروش ماشین کمبود ۳ هزار و ۲۰۰ محیط‌بان در کشور جزئیات جدید از علت مرگ نوجوان ۱۴ ساله در مدرسه | دانش‌آموز صبح روز حادثه تنبیه شده بود ۲ توله خرس بر اثر برخورد با قطار در مرودشت تلف شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۰ مهر ۱۴۰۴) | کاهش دما به ۵ درجه در مناطق سردسیر وزیر میراث فرهنگی: تکمیل ۲۷۰۰ پروژه گردشگری در کشور منتظر سرمایه‌گذاری است همه خوراکی‌های بوفه مدارس موردتأیید دانشگاه علوم پزشکی هستند ۸ توصیه کلیدی برای ارتقای سلامت جسم و روان سالمندان نتایج انتخاب رشته کارشناسی ناپیوسته بر اساس سوابق تحصیلی دانشگاه آزاد اعلام شد + مهلت ثبت‌نام حکمت کارت مهرماه ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری شارژ شد مهلت ثبت نام آزمون وکالت مرکز وکلا تمدید شد + جزئیات (۱۰ مهر ۱۴۰۴) آتش‌نشانی مشهد نهادی پیشرو و فعال است | دستگاه قضایی از نظرات کارشناسی آتش‌نشانی، برای جلوگیری از بروز خطر بهره می‌برد توصیه‌های طب سنتی برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا در پاییز چرا گاهی شکم باد می‌کند؟ | نفخ شکم، نشانه‌ بیماری یا تغذیه نادرست؟ چرا استرس و اضطراب وزن ما را افزایش می‌دهد؟ اطلاعیه جدید تأمین‌اجتماعی برای مستمری‌بگیران و بازنشستگان (۱۰ مهرماه ۱۴۰۴) «سیگار» شایع‌ترین عامل بیماری‌های ریوی و سرطان ریه اجرای طرح‌های ملی موفق مدیریت مصرف آب در مشهد | انتقال پساب به غرب شهر راه نجات دشت مشهد مشکلات بیمه تکمیلی و درمان بازنشستگان تأمین اجتماعی همچنان از اصلی‌ترین دغدغه‌هاست هر نخبه، یک سنگر در دفاع از ایران «پرواز  اندیشه ها» به  جای «فرار مغزها»
سرخط خبرها

کرونا کی و چگونه به ایران آمد؟

  • کد خبر: ۳۹۹۸۲
  • ۰۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۶
کرونا کی و چگونه به ایران آمد؟
نتایج یک مطالعه نشان داد که بیشترین انتشار فضایی ویروس کرونا در استان‌های تهران، البرز، قم، مازندران، گیلان، قزوین، اصفهان، سمنان، مرکزی و یزد بوده است و به استان‌های دیگر کشور گسترش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، نتایج یک مطالعه نشان داد که بیشترین انتشار فضایی ویروس کرونا در استان‌های تهران، البرز، قم، مازندران، گیلان، قزوین، اصفهان، سمنان، مرکزی و یزد بوده است و به استان‌های دیگر کشور گسترش یافته است.

شناسایی عوامل جغرافیایی موثر بر شیوع کووید ۱۹ می‌تواند در سیاست‌گذاری بهداشتی جامعه مبنی بر کنترل روند شیوع این ویروس موثر باشد. به همین خاطر مهدی بازرگان و مصطفی امیرفخریان، پژوهشگران جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد، با انجام مطالعه‌ای شیوع ویروس کرونا در کشور را از منظر جغرافیایی مورد بررسی قرار داده‌اند.


در این پژوهش از آمارهای تعداد مبتلایان به ویروس کرونا (۲۱ هزار و ۶۳۸ نفر) در ۳۱ استان‌ کشور در بازه زمانی سوم اسفند ۱۳۹۸ تا سوم فروردین ۱۳۹۹ استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با نرم‌افزارهای ArcGIS و GeoDa صورت گرفت.

 

در تمام استان‌های کشور تعداد مردان مبتلا بیشتر است


بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد که در تمام استان‌های کشور تعداد مردان مبتلا به ویروس کرونا، نسبت به زنان بیشتر است. در بازه زمانی این مطالعه، به طور میانگین ۵۰.۸۱ درصد از مبتلایان مرد و ۴۹.۱۹ درصد زن بودند. در بین استان‌های کشور تنها در استان بوشهر ۵۳.۴ درصد از مبتلایان را مردان و ۴۶.۶ درصد را زنان تشکیل می‌دادند.


طبق داده‌های به‌دست‌آمده، به طور متوسط ۲۱.۹۳ درصد از مبتلایان به این بیماری در گروه سنی ۰-۱۲ سال، ۱۱.۲ درصد در گروه سنی ۱۳-۲۰ سال، ۵۰.۱۹ درصد در گروه سنی ۲۱-۵۰ سال و ۱۶.۶۸ درصد در گروه سنی بیشتر از ۵۰ سال قرار دارند. بنابراین گروه سنی ۲۱ تا ۵۰ سال بیشترین درصد مبتلایان کووید ۱۹ هستند.


استان سیستان و بلوچستان در گروه سنی ۰-۱۲ سال و ۱۳-۲۰ سال به ترتیب با ۳۴.۴ و ۱۵.۳ درصد بیشترین تعداد مبتلا در این گروه‌های سنی را دارد. همچنین استان البرز با ۵۳.۷ درصد و استان گیلان با ۲۴.۱ درصد بیشترین آمار را در گروه سنی بیشتر از ۵۰ سال دارند.


بر اساس یافته‌های این مطالعه، فاصله مکانی مهم‌ترین عامل گسترش شیوع ویروس کرونا در کشور است که با تردد و جابه‌جایی بین استان‌های کشور، فاصله مکانی کاهش یافته و ویروس کرونا از کانون به پیرامون انتشار یافته است.


طبق این بررسی‌ها بیشترین انتشار فضایی ویروس کرونا در استان‌های تهران، البرز، قم، مازندران، گیلان، قزوین، اصفهان، سمنان، مرکزی و یزد بوده است. تا شعاع فاصله ۳۸۳ کیلومتری گسترش ویروس روند صعودی داشته؛ اما از فاصله ۷۶۲ کیلومتری به بعد، انتشار ویروس کرونا به دلیل افزایش فاصله مکانی و کاسته شدن از تراکم جمعیت به تدریج کم شده است.


این محققان می‌گویند: «یکی از مهم‌ترین عوامل انتشار فضایی ویروس کرونا در کشور، تمرکزگرایی توزیع جمعیت در نواحی پیرامون استان تهران است. به دلیل انباشت سرمایه و توسعه بخش‌های خدماتی و صنعتی در تهران و استان‌های همجوار، تراکم جمعیت در این قسمت از کشور زیاد است و همین عامل موجب انتشار و گسترش شیوع این بیماری شده است».


با توجه به نتایج به‌دست‌آمده در بازه زمانی اسفند ۹۸ تا فروردین ۹۹ پژوهشگران این مطالعه پیشنهاد می‌کنند: «در درجه اول باید با استفاده از همکاری مردم و سپس استفاده از توان علمی کشور به ویژه کادر پزشکی، نیروهای انتظامی و امنیتی، جغرافیدانان، روان‌شناسان و ... از ادامه روند کنونی این بیماری در کشور جلوگیری کرد».


نتایج این مطالعه شهریور ماه سال جاری (۱۳۹۹) به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «تحلیل جغرافیایی اپیدمیولوژی کووید-۱۹ در ایران با رویکرد تحلیل اکتشافی داده‌های مکانی» در دوماه‌نامه «طب نظامی»، وابسته به دانشگاه و پژوهشگاه علوم پزشکی بقیه ­الله (عج) منتشر شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->