حمله پهپادی ارتش یمن به دو پایگاه صهیونیستی (۳ دی ۱۴۰۳) نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد تاکید پزشکیان بر عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد
سرخط خبرها

تلاش برای آبادانی کشور و رفع محرومیت در شرایط سخت اقتصادی

  • کد خبر: ۴۰۳۶۲
  • ۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۰
تلاش برای آبادانی کشور و رفع محرومیت در شرایط سخت اقتصادی
دولت دوازدهم طی سال گذشته با وجود همه مشکلات اقتصادی و تحریم های دشمن تلاش کرده عمران و آبادانی کشور را درحد توان رقم بزند و کیفیت زندگی در ایران را بهبود بخشد.

به گزارش شهرآرانیوز، هفته اول شهریور ماه، به پاس خدمات ارزنده شهیدان باهنر و رجایی به نام هفته دولت نام گذاری شده است تا علاوه بر یادآوری فراز و نشیب هایی که ملت ایران در طول این سالها طی کرده یاد و نام این دو شهید نیز زنده بماند. 
رهبر معظم انقلاب اسلامی در باب ویژگی های این دو شهید فرموده اند: «شهید باهنر، مرد بی تظاهری بود که هیچ کس از ظاهر آرام او نمی‌فهمید در باطن و ذهن و اندیشه موّاج او چه می‌گذرد. وی یکی از متفکرین و تئوریسین‌ها و ایدئولوگ‌های انقلاب بود. نوشته‌های زیادی داشت و کتاب‌های زیادی را تنظیم کرده بود....ارتباطات نزدیکی با شهید مطهری و شهید بهشتی داشت و هر دوی اینها، برای عظمت فکری و قدرت تفکر عملی او ارزش زیادی قائل بودند... نقش شهید رجایی و باهنر در افشا کردن ماهیت لیبرالی و منافقانه بنی صدر، بسیار برجسته بود. شهید رجایی با صبر خود و متانت و حوصله عظیم و با قبول دردها و رنج‌های قلبی و غیرقابل افشایی که داشت، توانست، بنی صدر خائن را افشا و رسوا کند و به زمین بکوبد.»
دولت طی ماه های گذشته با وجود مشکلات مالی و مواجه شدن با مشکلات داخلی و خارجی توانسته در بخش های مختلف خدماتی جدیدی را به مردم ارائه دهد تا بتواند بخشی از کاستی ها را جبران کند.
توسعه زیرساخت های انتقال انرژی از جمله شبکه های برق و گاز، ایجاد و آسفالت جاده های روستایی و ساخت بزرگراهها، توسعه بهداشت و درمان در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته، ایجاد اشتغال، تقویت زیرساخت های حوزه ارتباطی از جمله شبکه های تلفن همراه و توسعه زیرساخت های فرهنگی تنها بخش های از دستاوردهای دولت است که در این گزارش از زبان مسئولان ارشد دولت به تعدادی از آن اشاره می شود.

تلاش وزارت ارشاد برای رونق فرهنگی

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سال گذشته تلاش داشته تا رونق فرهنگی در کشور ایجاد کند که این مهم تحت الشعاع شیوع کرونا قرار گرفت و بخشی از آن محقق شد. به گفته سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  این وزارتخانه تلاش کرده تا زیر ساخت های حوزه فرهنگ و هنر از جمله ساخت سالن های سینما و تئاتر را دنبال کند.
ایجاد ۷۰ کتابخانه شهری و روستایی و ۳۰ مجتمع فرهنگی و هنری  در  استان های مختلف کشور، پیگیری بیمه بیکاری، عمومی سازی دسترسی فرهنگی ،توسعه مناسبات فرهنگی ایران با جهان در حوزه دیپلماسی فرهنگی، توجه به دولت الکترونیک و شفافیت مالی موضوعات دیگری است که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دستاوردهای حوزه فرهنگ و هنر در یک سال گذشته اعلام کرده است.
خسارت۱۰۰۰ میلیارد تومانی کرونا به حوزه فرهنگ و هنر ، تعطیل شدن نمایشگاه کتاب، کاهش قابل توجه فروش سینما ها و سالن های تئاتر و تعطیل شدن کنسرت های موسیقی از جمله مشکلات حوزه فرهنگ و هنر در این مدت بوده که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده برنامه های حمایتی برای جبران بخشی از ضرر و زیان ها را در دستور کار دارد.

افزایش تخت های بیمارستانی 

دکتر نمکی، وزیر بهداشت و درمان که این روزها سخت مشغول مبارزه به ویروس کرونا است، افزایش تخت های بیمارستانی و ایجاد مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی را از جمله مهمترین دستاورد این وزارتخانه در سال گذشته می داند.
در حوزه بهداشت و درمان؛ در طول دولت یازدهم و دوازدهم، حدود 36 هزار تخت را در قالب طرح احداث و توسعه تخت‌های بیمارستانی و طرح تحول سلامت به بهره برداری رسید که از این میزان 585 بیمارستان فعال، ارتقای هتلینگ داشتند. بهره برداری از 7480 پروژه بهداشتی با زیربنای یک میلیون و 170 هزار مترمربع و بازسازی 17 هزار واحد بهداشتی فرسوده انجام شد.
در شرایط کنونی مطالبه پزشکان به زیر 10 ماه کاهش یافته است. 36 هزار تخت در دولت تدبیر  و امید بخشی از اقدامات انجام شده است و  370 بخش ویژه انجام شده و تعداد تخت‌های ویژه در این ایام دو برابر شده است.
370 بخش ویژه نیز ایجاد شده است. با توسعه این بخش‌های ویژه، تعداد تخت‌های ویژه در کشور دو برابر شده است. همچنین 262 بلوک زایمانی ایجاد و 183 کلینیک ویژه هم بهره برداری شده است. حدود 100 طرح اورژانس، 97 مرکز بیماری‌های خاص و سرطان در کشور اضافه شده است. 250 میلیارد تومان به منظور تامین اکسیژن برای دانشگاه‌های علوم پزشکی  و 2400 تخت تامین و در دستور کار قرار گرفت و 400 میلیارد برای تجهزات پزشکی و هزار  و 200 میلیارد برای بهداشت فردی مراکز درمانی تخصیص داده شد.

بخش نفت پر و‌پیمان از تحولات 

به گفته بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت، طی یک سال گذشته در حوزه نفت و گاز اقدامات زیادی به انجام رسیده و برداشت از میدان های نفتی و گازی مشترک با کشورهای همسایه نیز افزایش داشته است.
در بخش انرژی، مهمترین میدان‌های مشترک نفتی از نظر حجم و اهمیت ذخایر در غرب رودخانه کارون واقع شده‌اند. ظرفیت تولید روزانه در این میدان‌ها در سال ۹۲ حدود ۷۰ هزار بشکه بود که اکنون به حدود ۴۰۰ هزار بشکه رسیده است؛ یعنی افزایش حدود ۶ برابری در هفت سال.
طی این مدت فقط در میدان آزادگان جنوبی حدود ۱۵۰ حلقه چاه حفاری شده است ک ظرفیت تولید روزانه نفت میدان مشترک آذر هم به‌زودی به ۶۰ هزار بشکه می‌رسد. قرارداد توسعه میدان‌های آبان و پایدار غرب هم امضا شده است، قرارداد میدان‌های فروزان و رسالت هم در روزهای اخیر در قالب EPC (طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت) امضا شد.
در آینده، ظرفیت برداشت روزانه نفت از میدان‌های غرب کارون به بیش از یک میلیون بشکه می‌رسد. 
در بخش گاز نیز میدان پارس جنوبی به عنوان بزرگترین میدان گازی مشترک جهان و ایران است و ظرفیت تولید روزانه این میدان در سال ۹۲ حدود ۲۸۰ میلیون متر مکعب بود که اکنون با افزایش حدود ۲.۵ برابری به نزدیک ۷۰۰ میلیون متر مکعب در روز رسیده است. در این مدت ۲۶ سکوی بهره‌برداری، ۲۲۸ حلقه چاه، ۲۱۶۰ کیلومتر خط لوله دریایی و ۳۰ ردیف پالایشی ایجاد شده که این شاخص‌ها (نشان دادن جدول) در مقایسه با دوره‌های پیش افزایش قابل توجهی داشته است. 
پتروپارس قرار است در پاییز نخستین چاه را حفر کند و امید است که ظرف یکسال، گاز این فاز به خشکی انتقال داده شود، قرارداد توسعه میدان گازی فرزاد هم امسال امضا می‌شود.
 همچنین عملیات راه‌اندازی بزرگترین تاسیسات جمع‌آوری و فرآورش گازهای همراه نفت استان خوزستان یعنی تاسیسات طرح پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس در بهبهان آغاز شده است. سه میلیارد دلار برای ساخت این پالایشگاه هزینه شده است و روزانه می‌تواند حدود ۲ میلیارد فوت مکعب گاز معادل ۲ فاز پارس جنوبی را دریافت، شیرین‌سازی، تفکیک و به خوراک پتروشیمی‌ها تبدیل کند.  
گاز ان‌جی‌ال‌های ۱۲۰۰، ۱۳۰۰، ۹۰۰ و ۱۰۰۰ به اضافه بخش عمده گازهای همراه نفت که در شرق کارون در حال سوختن است، به این تاسیسات وارد می‌شود و بخش دیگری از گازهای شرق کارون نیز بر اساس قراردادی که با پتروشیمی کارون امضا شده است، به تاسیسات آن مجموعه می‎رود. در غرب کارون هم ان‌جی‌ال ۳۲۰۰ سرانجام اوایل سال آینده عملیاتی می‌شود که گازهای غرب کارون به تاسیسات این واحد و از آنجا به بندرامام می‌رود.
 در این دولت نزدیک ۱۷ هزار روستا گازرسانی شده‌اند در صورتی که این رقم در سال ۹۲، ۱۴ هزار روستا بود، و هم‌اکنون بیش از ۸۴ درصد جمعیت روستایی و ۹۹ درصد جمعیت شهری از نعمت گاز برخوردار هستد که در مجموع هم‌اکنون بیش از ۹۴ درصد جمعیت ایران از گاز طبیعی استفاده می‌کنند.

توسعه زیر ساخت های ارتباطات

وزیر جوان کابیه دوازدهم نیز که تلاش زیادی برای ارائه زیرساخت های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور انجام داده 10 برنامه عملیاتی را برای سال آخر دولت اعلام کرده است.
محمد جواد آذری جهرمی برای سال پایانی دولت ۱۰ برنامه عملیاتی را اجرایی می‌کند که بیشترین آنها در حوزه‌های فضایی و توسعه زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات و مرتبط با حوزه فضای مجازی و ارتباطات مردم است. در حوزه ارتباطی، فعالیت نسل پنجم از تلفن همراه را هدفگذاری شده که نصب آن در مناطقی از تهران آغاز شد و هم‌اکنون دو نقطه شهر تهران به این نسل از تلفن همراه مجهز و آزمایشگاه‌هایی نیز در کنار آنها بنا شده است.
تا آخر شهریورماه در پنج نقطه از تهران نسل پنجم تلفن همراه فعال باشد. کار تحقیقاتی برای توسعه اقتصاد دیجیتال بر مبنای نسل پنجم تلفن همراه به سرانجام رسیده و از این پروژه نیز رونمایی خواهد شد.
همچنین تا پایان سال پنج میلیون پورت اینترنت خانگی پرسرعت فراهم می‌شود و برای این پروژه دو شهر قم و تهران هدفگذاری اولیه شده‌اند، کار اجرایی در شهر قم به اتمام رسیده و پروژه آماده رونمایی است که به دلیل شیوع کرونا، مراسم رونمایی رسمی از این پروژه انجام نشد اما پروژه وارد فاز اجرایی شده است و احتمالا مراسم رونمایی به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار می‌شود.  
کار پروژه ۵ میلیون پورت اینترنت خانگی پرسرعت در تهران به سرعت پیش می‌رود و نصب و راه اندازی قابل توجهی داشته ایم، این پروژه در ۶ شهر پرجمعیت دیگر و کلانشهرها در حال اجراست و روند خوبی دارد. بهره‌برداری از ابر رایانه بزرگ ایرانی که جز ۵۰۰ کامپیوتر برتر دنیاست در دستور کار قرار دارد، این ابر رایانه برای پردازش اطلاعات و رسیدن به نتایج در هوش مصنوعی بسیار مهم و جز زیرساخت‌های هوش مصنوعی است که در بهمن ماه به بهره‌برداری می‌رسد. نخستین مرکز داده در شهر تهران با حضور رییس جمهوری و دومین مرکز در تبریز با حضور رییس مجلس افتتاح شد.

بهره برداری پروژه های متعدد پژوهشی

در هفته دولت سال جاری، مجموعاً تعداد ۱۶۰ پروژه عمرانی در سطح دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری به بهره‌برداری خواهد رسید.
 ۸۱ پروژه با زیربنای ۱۳۶۵۰۰ مترمربع با کاربری‌های آموزشی، پژوهشی، کمک آموزشی، ورزشی سرپوشیده، خوابگاهی، فرهنگی، رفاهی، اداری، خدماتی با اعتبار هزینه شده ۲۸۶ میلیارد تومان، ۳۱ زمین روباز ورزشی با مساحت ۳۴۵۰۰ مترمربع و با اعتبار هزینه شده ۱۱ میلیارد تومان و ۴۸ پروژه مدیریت سبز، محوطه‌سازی و تجهیز با اعتبار هزینه شده ۶۸ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، اختصاصی، متمرکز ستاد وزارت علوم، سازمان امور دانشجویان و کمک‌های خیرین در دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی و پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری به بهره‌برداری می‌رسند. این پروژه‌ها در دانشگاه‌های بیرجند، بزرگمهر قائنات، بین المللی امام خمینی (ره)، تبریز، جهرم، خلیج فارس، رازی کرمانشاه، زابل، سیدجمال الدین اسدآبادی، شهرکرد، شهید باهنر کرمان، شهید بهشتی، شهید مدنی آذربایجان، صنعتی سهند، صنعتی قم، صنعتی قوچان، علم و فناوری مازندران، علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، فردوسی مشهد، فنی و حرفه‌ای، کاشان، کردستان، گرمسار، گیلان، محقق اردبیلی، ملایر، هرمزگان، هنر اسلامی تبریز، ولی عصر (عج) رفسنجان، یاسوج، یزد، مجتمع آموزش عالی بم، مجتمع آموزش عالی سراوان، مجتمع آموزش عالی شیروان، مجتمع آموزش عالی نهاوند، مجتمع دانشگاهی گچساران، مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا، مرکز آموزش عالی لامرد، مرکز آموزش عالی محلات، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و پارک‌های علم و فناوری زنجان و آذربایجان غربی به بهره‌برداری می‌رسند.

مشارکت مردم لازمه توسعه

با وجود همه خدماتی که دولت ها طی سال های پس از انقلاب ارائه کرده اند و توسعه کشور را در بخش های مختلف رقم زدند، اما مشکلات و کاستی ها هنوز زیاده بوده و برای رفع همه آنها توان دولت به تنهایی کافی نیست و نهادهای مردمی باید در کنار ساختارهای دولتی قرار گیرند تا شاهد پیشرفت سریع کشور باشیم. تجربه ای که در بسیاری از کشورهای پیشرفته به ثمر نشسته و دولت بسیاری از وظایف خود را با همکاری مردم به انجام می رساند.

منبع: خبرگزاری رضوی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->