ساخت بزرگترین استودیوی تولید مجازی آسیا در ایران سید محمدرضا طاهری، شاگرد استاد شهریار، درگذشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + علت بازگشت «سیدبشیر حسینی» به تلویزیون با «داستان شد» جایزه ۱۰ یورویی گنکور در دستان «گائل فایه»، نویسنده الجزایری-فرانسوی تصاویر نعیمه نظام‌دوست در سریال «لالایی» در باب اهمیت شناسنامه هویتی خراسان رضوی صحبت‌های مدیر شبکه نسیم درباره بازدید میلیونی «بگو بخند» پخش فصل جدید «پانتولیگ» با اجرای محمدرضا گلزار اعلام زمان خاک‌سپاری «محمدحسین عطارچیان»، خوش‌نویس پیشکسوت بازیگران «گلادیاتور ۲» در ژاپن پژمان بازغی با «ترانه‌ای عاشقانه برایم بخوان» در موزه سینما دلیل خداحافظی جشنواره برلین از رسانه اجتماعی ایکس چیست؟ سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: نفوذ فرهنگ بیگانه با ارتقای آگاهی‌های عمومی و ترویج اخلاق ایرانی‌اسلامی تدبیر می‌شود نبرد یک «سیاه‌ماهی» در دل میراثی کهن | درباره فیلم کوتاه مشهدی که به سومین جشنواره میراث فرهنگی شیراز راه یافته است بیش از ۲۹۰۰ اثر مستند متقاضی حضور در «سینماحقیقت» گرد پیری بر چهره «لگولاس» بازیگر ارباب حلقه‌ها + عکس
سرخط خبرها

آیین های روز عاشورا در کربلا آغاز شد

  • کد خبر: ۴۰۸۸۴
  • ۰۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۵
آیین های روز عاشورا در کربلا آغاز شد
آیین های ویژه دهمین روز محرم در کربلای معلا و دیگر عتبات مقدسه و شهرهای مختلف عراق با حضور هزاران زائران داغدار حسینی روز یکشنبه آغاز شد.

به گزارش شهرآرانیوز، آیین های ویژه دهمین روز محرم در کربلای معلا و دیگر عتبات مقدسه و شهرهای مختلف عراق با حضور هزاران زائران داغدار حسینی روز یکشنبه آغاز شد.

این مراسم در کربلا ساعتی پیش و در بین الحرمین و حرم حسینی (ع) و عباسی (ع) با قرائت قرآن و ادعیه به ویژه زیارتنامه معروف عاشورا آغاز شد.

مقتل خوانی در کربلا و عتبات مقدسه در نجف اشرف، کاظمین، سامرا و دیگر شهرهای عراق از مهم ترین برنامه های ویژه محرم است که در عراق مرسوم است و از حوالی ساعت ۹ صبح شروع به خواندن آن می کنند.

در این مراسم که حوالی دو ساعت به طول می انجامد، یکی از مقتل خوانان داستان کامل روز دهم عاشورا را برای عزاداران می خواند که با سوز و گداز و اندوه و اشک حاضران در مراسم همراه است.

در مقتل خوانی، داستان ظلم و ستم ارتش یزید و شهادت یک یک یاران اباعبدالله الحسین (ع) شرح داده شده و پایان مقتل به شهادت امام حسین (ع) منتهی می شود.

با پایان مقتل خوانی، عزاداران تا اذان ظهر شروع به عزاداری کرده و سپس این مراسم با اقامه نماز جماعت ظهر و عصر ادامه می یابد.

عزاداران حسینی بعد از پایان نماز ظهر و عصر، در آیین نمادین خیمه های اهل بیت عصمت و طهارت (ع) را در منطقه «خیمه گاه» در کربلا به آتش می کشند و بعد از آن مراسم «رکضه الطویریج» (دویدن طویریج) در بین الحرمین آغاز می شود.

عزاداران در فاصله ای چند کیلومتری از حرم حسینی به صف ایستاده و سپس با شعار «یا حسین (ع)» برای تجدید بیعت به حرم حسینی و عباسی با حالت دویدن وارد شده و از آن خارج می شوند.

این مراسم حماسی نیز تا حوالی سه و چهار بعد از ظهر به طول می انجامد و بعد از آن آیین های عاشورا تا نماز مغرب و عشاء آرام می گیرد و پایان بخش مراسم های روز دهم محرم، «شام غریبان» است که در کربلا و دیگر شهرهای عراق برگزار می شود.

در کنار این مراسم، موکب های مختلف عزاداری اقدام به برگزاری آیین های «تشابیه» یا «تعزیه» می کنند که طی آن، حادثه روز دهم عاشورا را برای اطلاع عموم به صورت زنده به نمایش می گذارند.

در این روز همچنین عزاداران عراقی، اقدام به پخت غذاهای نذری کرده و در بین مردم توزیع می کنند.

پخت غذاهای نذری و حلیم در عصر نهم و شب آن به طور گسترده ای صورت می گیرد و در صبحگاه دهم محرم، بین مردم توزیع می شود.

آیین های روز دهم محرم با پایان مراسم شام غریبان، به اتمام می رسد اما آیین های عزاداری همچنان تا نزدیکی بیستم صفر ادامه می یابد که این مراسم نیز با آیین بزرگ پیاده روی اربعین به اتمام می رسد.

اغلب آیین های امسال عزاداری حسینی در عراق با توجه به همه گیری کرونا با رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله پوشیدن ماسک و دستکش و فاصله گذاری اجتماعی همراه بوده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->