حمله با سلاح سرد در ژاپن یک فوتی و دو مجروح بر جای گذاشت (۴ بهمن ۱۴۰۳) انفجار خودرو در شهر منبج سوریه با یک کشته و ۷ مصدوم (۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر نیرو وعده داد: بهبود وضعیت آب و برق در تابستان ۱۴۰۴ همسویی مجلس شورای اسلامی با گفتمان وفاق ملی دولت چهاردهم رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: انحصارطلبی بخش دولتی مانع رشد تعاون شده است انتقاد تند ترامپ به سیاستهای بایدن: هزاران قاتل و تروریست در آمریکا حضور دارند عارف: راه رشد اقتصادی از میدان‌داری بخش خصوصی می‌گذرد ترامپ حفاظت فیزیکی پمپئو و برایان هوک را لغو کرد بیانات رهبر انقلاب در دیدار عوامل برگزاری کنگره شهدای کاشان+ویدئو نگاهی به اهمیت سفر سید عباس عراقچی به کابل ربیعی: به اصلاحات سخت اقتصادی و حضور در اقتصاد جهانی نیاز داریم پزشکیان: در مملکت اگر من و شما بیل نزنیم با امضا چیزی درست نمی‌شود همتی: با همکاری بانک‌ها و بیمه‌ها مشکل کمبود سرانه آموزشی را حل می‌کنیم ویدئو| پزشکیان: هر امضایی بخواهید می‌دهم که بی‌عدالتی را حل کنید اما پول ندارم بدهم ماجرای پذیرش فرجام‌خواهی توماج صالحی از سوی شهید رازینی چه بود؟ مجمع نمایندگان استان، پشتوانه اندیشه‌ورزی دستگاه‌های اجرایی | آیین اختتامیه اجلاس هم‌اندیشی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی برگزار شد+ویدئو پرونده قضایی برای سرقت میلیون‌ها لیتر سوخت هواپیما در بندرعباس تشکیل شد بازدید جمعی از مسئولین، اقتصاددانان، ورزشکاران و فعالان رسانه‌ای و فرهنگی از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» + عکس (۴ بهمن ۱۴۰۳) پزشکیان: خواهید دید شعار می‌دهیم یا عمل خواهیم کرد | رود کارون یک فرصت طلایی است که می‌تواند برای خوزستان اشتغال‌زایی کند جزئیات قوانین معافیت سربازی اعلام شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) آیت الله علم الهدی: سلامتی و امنیت، پایه های اصلی پایداری جامعه است برنامه‌ها و رایزنی‌های فشرده ظریف در حاشیه اجلاس داووس ۲۰۲۵ + عکس دستور پزشکیان برای توسعه صنعت گردشگری در ساحل کارون وزیر دفاع: صنعت دفاعی همواره قطب کشنده جریان علم و فناوری است پزشکیان از فاز یک طرح جامع فاضلاب کلانشهر اهواز و کارون بازدید کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) واکنش وزیر امور خارجه به اظهارات دبیرکل سازمان ملل در ارتباط با شفافیت برنامه هسته‌ای ایران عراقچی به‌زودی به افغانستان سفر خواهد کرد حضور پزشکیان در ستاد قرارگاه مرکزی کربلا (۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

خداحافظی آبه شینزو؛ نگرانی آمریکا، خرسندی چین

  • کد خبر: ۴۰۹۶۶
  • ۱۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۰
خداحافظی آبه شینزو؛ نگرانی آمریکا، خرسندی چین
آبه شینزو، در هفته‌ای که رکورد طولانی‌ترین تصدی را در پست نخست‌وزیری ژاپن برای خود به ثبت رساند، هم‌زمان از سمت خود استعفا کرد.
هدی جاودانی | شهرآرانیوز؛ آبه شینزو، در هفته‌ای که رکورد طولانی‌ترین تصدی را در پست نخست‌وزیری ژاپن برای خود به ثبت رساند، هم‌زمان از سمت خود استعفا کرد. علت این استعفا، بیماری کولیت زخمی مزمنی بود که پیش از این، در سال ۲۰۰۷ نیز به اولین دوره از نخست‌وزیری او خاتمه داده بود. فارغ از کاهش محبوبیت آبه در نظرسنجی‌ها، اقتصاد راکد ژاپن و رسوایی سال ۲۰۱۶ آن درمورد فروش زمینی متعلق به یک مدرسه در اُساکا، پس از بازگشت شینزو به جایگاه نخست‌وزیری در سال ۲۰۱۲، او در نظام سیاسی ژاپن همواره از جایگاه بالایی برخوردار و از همان زمان نیز تاکنون، متحد وفاداری برای ایالات متحده آمریکا بوده است.
 
از دست رفتن روابط میان ژاپن و آمریکا، آن هم در میانه رقابت‌های ژئوپلیتیکی میان آمریکا و چین، برای واشنگتن نگران‌کننده خواهد بود. اینکه چه کسی جانشین آبه می‌شود، اینکه آیا نظام سیاسی ژاپن به دوران رخوت و بی‌ثباتی گذشته بازمی‌گردد و اینکه آیا رهبر آینده، در رویکرد خود درباره سیاست خارجی و امنیتی ژاپن، به پویایی همتای پیشین خود عمل می‌کند، پرسش‌هایی است که نه‌تن‌ها پیش‌روی ژاپن، بلکه دربرابر متحدان و رقیبان او نیز قرار گرفته است. آبه شینزو موقعیت خود را پس از سال ۲۰۱۲، از طریق سیاست منسجم رشد اقتصادی و سیاست فعال خارجی و امنیتی‌اش استحکام بخشید. او برخلاف تصویر آرام سیاست‌مداران ژاپنی، از شیوه آمریکایی شعار دادن برای تحقق برنامه‌های اقتصادی‌اش استفاده کرد و زمانی که به جایگاه نخست‌وزیری بازگشت، سیاست‌های اقتصادی نوینی را مطرح کرد که به «آبه‌نومیکس» یا اقتصاد آبه شهرت پیدا کرد؛ سیاست‌هایی که از سه محور اصلی تشکیل شده بود: ۱-توسعه مالی ۲-محرک‌های اقتصادی ۳-اصلاحات ساختاری.

با وجود آنکه آبه موفق نشد بسیاری از اهداف آبه‌نومیکس را تحقق ببخشد، با پیوستن به پیمان تجاری اقیانوس آرام و سپس رهبری آن، دستاورد‌های متفاوتی را به ثمر رساند؛ کاهش مالیات‌های مستقیم بر سازمان‌های انتفاعی، حذف محدودیت‌ها و قوانین دست‌وپاگیر از بخش‌های مهمی، چون انرژی و الکتریسیته، افزایش تعداد کارگران خارجی در ژاپن و همچنین ارتقای مشارکت هر‌چه بیشتر زنان در نیروی کار، ازجمله اقدامات آبه پس از پیوستن به این پیمان بود.

رویکرد آبه در سیاست خارجی و امنیتی خود، جسورانه‌تر از رهبران پیشین او بود. آبه تلاش بسیاری کرد تا در قانون اساسی ژاپن اصلاحاتی ساختاری ایجاد کند و اصل بحث‌برانگیز نهم قانون اساسی ژاپن را که بر مبنای صلح، استفاده از جنگ و همچنین برخورداری از نیرو‌های مسلح را به عنوان حق حاکمیت ملی، از این کشور سلب می‌کرد، کنار بگذارد.

در سطح آسیا، آبه نه‌تن‌ها از نفوذ پی‌درپی چین به مناطق مورد مناقشه در دریای چین شرقی جلوگیری کرد، بلکه به روابط خارجی خود به‌ویژه با هند، استرالیا و کشور‌های آسیای‌شرقی عمق بخشید. البته، پس‌زمینه تمامی فعالیت‌های آبه ترقی چین بود. کشور چین علاوه بر اینکه بزرگ‌ترین شریک اقتصادی ژاپن است، آشکارترین تهدید برای اهداف ملی این کشور نیز به شمار می‌آید. به عبارت دیگر، ژاپن به طرق مختلف، به دیگر کشور‌های آسیایی این پیام را منتقل می‌کرد که با چین تفاوت دارد؛ ژاپن کشوری است که می‌توانید با آن تجارت کنید، با آن وارد مذاکره شوید و قوانین و مقررات منطقه‌ای را تقویت کنید و البته کشوری است که زورگویی نمی‌کند.

در هسته سیاست‌های خارجی آبه، هم‌پیمانی با ایالات متحده آمریکا قرار گرفته بود که زمان ریاست‌جمهوری اوباما عمق بیشتری پیدا کرد. اما بیش از آن، آبه به‌دلیل استقبالش از رئیس‌جمهور کنونی آمریکا، دونالد ترامپ و رابطه نزدیکش با او در یاد‌ها مانده است. آبه متوجه شده بود که همکاری با واشنگتن برای شکوفایی و ثبات ژاپن، حیاتی است. بخشی از رویکرد آبه در قبال آمریکا، برمبنای مخالفت با چین، بخشی با هدف تضمین امنیت ژاپن توسط آمریکا دربرابر کره‌شمالی و بخشی دیگر، برمبنای مذاکره به‌منظور توافقی جایگزین برای پیمان تجاری اقیانوس آرام، پس از خروج ترامپ از این توافق، شکل گرفته بود.

اکنون پرسش بزرگی که بر سر راه ژاپن قرار گرفته، این است که چه کسی قرار است جانشین آبه شینزو شود و چه رویکردی نسبت به سیاست‌های گذشته او پیش خواهد گرفت؟ حزب لیبرال دموکرات ژاپن اکثریت مجلس عوام پارلمان ژاپن را تشکیل داده‌اند و به‌نظر رهبر آینده ژاپن از میان کسانی، چون شیگرو ایشیبا، وزیر دفاع سابق، فومیو کیشیدا، وزیرخارجه سابق، تارو کونو و وزیر دفاع کنونی، یوشیهیدا سوگا، دبیرکل کنونی دولت، انتخاب شود.

آبه شینزو در یک کنفرانس خبری، زمانی که خبر استعفای خود را اعلام می‌کرد، به برخی شکست‌های خود در طول دوران نخست‌وزیری‌اش، از جمله اصلاح قانون اساسی این کشور نیز اشاره کرد. اما روی‌هم‌رفته، در کنار تمامی ناکامی‌های آبه، بدون‌شک او برای حدود هشت سال، یکی از رهبران مؤثر و موفق آسیا بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->