فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

نگاهی کوتاه به کتاب «رساله درباره نادر فارابی» مصطفی مستور

  • کد خبر: ۴۱۱۵۷
  • ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۷
نگاهی کوتاه به کتاب «رساله درباره نادر فارابی» مصطفی مستور
در میان آثار مستور که جوایز مختلفی را در نویسندگی به دست آورده و چهره مهمی در داستان‌نویسی معاصر ایران محسوب می‌شود، یک رساله کوتاه و متفاوت به چشم می‌خورد که می‌تواند از جهات مختلفی برای مخاطب جذاب باشد.
محمد عنبرسوز | شهرآرانیوز - مصطفی مستور، نویسنده معاصر و پرمخاطب ایرانی، از چهره‌های حرفه‌ای و محبوب داستان‌نویسی در ایران است که با تسلط درخور ملاحظه بر ادبیات و قلم شیوایش توانسته آثار مهمی را به چاپ برساند. در میان آثار مستور که جوایز مختلفی را در نویسندگی به دست آورده و چهره مهمی در داستان‌نویسی معاصر ایران محسوب می‌شود، یک رساله کوتاه و متفاوت به چشم می‌خورد که می‌تواند از جهات مختلفی برای مخاطب جذاب باشد.

لحن دینی و در عین حال روشنفکرانه مصطفی مستور در آثار مختلفش هویداست. «روی ماه خداوند را ببوس» نمونه بارز و باکیفیتی از یک رمان ایرانی با محتوای پررنگ ایمان‌گرایانه است که هنوز هم محبوب‌ترین آثار کارنامه او و یکی از پرفروش‌ترین رمان‌های سال‌های اخیر به شمار می‌رود. «استخوان خوک و دست‌های جذامی» هم اثری با ادبیات روان، تعابیر دلپذیر، ضرباهنگ بالا و البته محتوایی کاملا دینی است. درون‌مایه دو رمان ذکر شده، به شکل‌های مختلفی، در آثار دیگر مستور هم به چشم می‌خورد؛ اما حکایت «رساله درباره نادر فارابی» متفاوت است.

به طور کلی، مخاطبان ایرانی چندان به مطالعه رمان‌های قطور علاقه نشان نمی‌دهد و داستان‌های کوتاهی که خواندن آن‌ها کمتر وقت بگیرد و زودتر به نتیجه برسد را ترجیح می‌دهند. در این شرایط که ریشه‌یابی آن نیازمند پژوهش جدی است، کتاب هشتادوچهار صفحه‌ای «رساله درباره نادر فارابی» می‌تواند اثر جذابی برای عموم خوانندگان ایرانی باشد. این کتاب تقریبا از هرگونه حرف اضافه مبراست و نویسنده آن، احتمالا با الهام از شخصیت واقعی نادر، سعی دارد بدون شرح موارد غیرضروری، فقط واقعیت را از دریچه چشم خودش به عنوان یک ناظر بیرونی روایت کند.

شخصیت مرموز و درون‌گرای نادر فارابی، سرگذشت عجیب او و فرجام هولناک و باورنکردنی‌اش، نقطه قوت این کتاب به شمار می‌رود که مدیون نکته‌سنجی و پیگیری دقیق مصطفی مستور است.

نگاه انسانی و عدالت‌خواهانه نویسنده که در بخش تنها شدن نادر با دو دانش‌آموز زرنگ و تنبل در کلاس عمیقا زیبا به رشته تحریر درآمده، مشتی از خروار «رساله درباره نادر فارابی» است که جای خالی دغدغه‌هایی از جنس دل‌مشغولی‌های نادر را به جامعه ایرانی گوشزد می‌کند. به‌علاوه، این کتاب از نظر روایت مستندگونه و ارجاعاتی که به نظر می‌رسد کاملا بر مبنای واقعیت نگاشته شده‌اند، اثری تکان‌دهنده و تاثیرگذار است که می‌تواند خواننده را به فکر فرو ببرد. زیرا تجربه نشان داده که اساسا مخاطب ایرانی از داستان‌های مبتنی بر واقعیت بیشتر استقبال می‌کند تا قصه‌هایی که می‌داند صرفا در عالم خیال نویسنده شکل گرفته‌اند.

«رساله درباره نادر فارابی» می‌تواند در ایام تعطیلی دانشگاه‌ها و مدارس، پیشنهادی دلچسب و گیرا برای مخاطبان جوانی باشد که نمایندگان آرمان‌گرایی و عدالت‌طلبی جامعه به شمار می‌روند. این کتاب همچنین با نگاه تربیتی جذابش می‌تواند پیشنهاد مناسبی برای اهالی فرهنگ و بالأخص معلمان باشد.

دیگر علاقه‌مندان به کتاب نیز می‌توانند با خواندن این اثر، چهره یک عارف ایرانی گمنام در عصر امروز را در شخصیت نادر فارابی که با قلم متبحر مصطفی مستور به رشته تحریر درآمده، جست‌وجو کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->