سه علت اصلی سقط جنین در کشور باران و لغزندگی برخی جاده‌های شمالی خراسان رضوی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان باختن یک چوپان بر اثر سقوط از ارتفاعات شهرستان قوچان خراسان رضوی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در بزرگراه کلانتری مشهد؛ ۶ مصدوم به بیمارستان منتقل شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه روند رسیدگی قضایی پرونده حادثه انفجار بندر شهید رجایی افزایش قیمت داروی راپامیون صحت ندارد واکنش پلیس به حادثه پیست اتومبیلرانی ورزشگاه آزادی تلاش ناکام قاچاقچیان برای ربودن کتیبه باستانی در حریم تخت جمشید حادثه هولناک در پیست آزادی | برخورد خودروی مسابقه با عکاس و فیلمبردار + فیلم تصادف زنجیره‌ای در جاده شاندیز| یک تن کشته و ۴ نفر مصدوم شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷۶۰ متهم به سرقت و معتاد متجاهر در مشهد دستگیر شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی بر گسترش نهضت عدالت آموزشی بدون تشریفات ۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند
سرخط خبرها

قدیمی‌ترین منطقه حفاظت شده جهان کجاست؟

  • کد خبر: ۴۱۱۹۰
  • ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۸
قدیمی‌ترین منطقه حفاظت شده جهان کجاست؟
مدیرکل اداره محیط زیست استان اصفهان ضمن اشاره به اینکه اداره ثبت برای بخشی از پارک ملی قمیشلو به نام میراث سندی صادر کرده است، می‌گوید: این موضوع درحالی اتفاق افتاده که محیط زیست بیش از ۲۰ سال است که برای این منطقه سند مالکیت گرفته است.
به گزارش شهرآرانیوز، پارک ملی قمیشلو در شمال غرب نجف‌آباد - ۴۵ کیلومتری شمال غرب اصفهان - واقع شده‌است. از این منطقه به عنوان قدیمی‌ترین منطقه حفاظت شده محیط زیستی در جهان یاد می‌شود، اما این روز‌ها وجود قلعه‌ای تاریخی در مرکز این پارک ملی سبب شده است که بر سر مالکیت بخشی از آن، میراث فرهنگی ادعا‌هایی داشته باشد.

ایرج حشمتی مدیرکل اداره محیط زیست استان اصفهان  دراین‌باره  می‌گوید: در پارک ملی قمیشلو قلعه‌ای تاریخی مربوط به دوره قاجاریه وجود دارد. از این‌رو اداره میراث فرهنگی شهرستان تیران بر اساس ماده ۲۶ آیین‌نامه اموال دولتی توانسته است برای ۱۸ هکتار از این اراضی سند مالکیت بگیرد که ۱۲ هکتار آن در پارک ملی قمیشلو واقع شده و قبلا سندی به اسم سازمان حفاظت محیط زیست برای آن صادر شده بود.

پارک ملی قمیشلو قدیمی‌ترین منطقه حفاظت شده جهان است و از سال ۱۳۴۳ تحت حفاظت قرار گرفته است. مدیرکل اداره محیط زیست استان اصفهان ضمن اشاره به این موارد اظهار می‌کند: صدور سند برای میراث فرهنگی کار اشتباهی است، چراکه محیط زیست بیش از ۲۰ سال است که برای این منطقه سند مالکیت گرفته است. چنین اقدامی نشان دهنده ناهماهنگی بین دستگاه‌ها است.

مدیرکل اداره محیط زیست اصفهان با اشاره به اینکه صدور سندی جدید برای اداره میراث فرهنگی بدون هماهنگی با ما رخ داده است، تصریح می‌کند: قمیشلو منطقه‌ای حفاظت شده است و انجام هرگونه فعالیتی در آن باید با هماهنگی محیط زیست باشد.

اداره میراث این شهرستان پیش از دریافت سند منطقه به دنبال اجرای طرحی گردشگری در پارک ملی قمیشلو بود. اکنون که سند پارک ملی را دریافت کرده است نگرانی‌هایی درباره چگونگی اجرای این طرح گردشگری وجود دارد، چراکه این منطقه تنوع زیستی بالایی دارد و گونه‌هایی مثل آهو، قوچ و میش و کل و بز در آن زندگی می‌کنند. حشمتی در این‌باره توضیح می‌دهد: طرح گردشگری میراث در حال بررسی توسط اداره حفاظت محیط زیست بود. ما با حفاظت فیزیکی بر اساس الگو‌های مشارکتی مخالف نیستیم، ولی طرح‌های گردشگری باید ضوابط خاصی را رعایت کنند و در چارچوب الگو‌های حفاظت باشند.

او ادامه می‌دهد: اگر مردم محلی در طرح‌های گردشگری شرکت کنند و نفعی از آن ببرند ضریب حفاظت مناطق نیز افزایش پیدا می‌کند. با وجود این‌ها ما در حال بررسی طرح گردشگری پیشنهاد شده بودیم که متاسفانه این اتفاق رخ داد و سند منطقه به اسم میراث صادر شد. اکنون باید صبر کنیم که این اختلاف نظر رفع شود.

حشمتی تاکید می‌کند که ما به دنبال آن هستیم که سند محیط زیست را تک برگ و سند میراث فرهنگی را باطل کنیم. مکاتباتی با مدیرکل اداره اقتصاد و امور دارایی استان و اداره ثبت انجام شده است و امیدواریم که به زودی مالکیت محیط زیست بر منطقه قمیشلو احراز شود.
 
ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->