منابع مالی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در قانون بودجه پیش‌بینی شده بود آتش‌سوزی یک هتل‌آپارتمان در مشهد مهار شد (۱۵ تیر ۱۴۰۳) تامین کامل امنیت در شعبات اخذ رای مشهد و خراسان رضوی (۱۵ تیر ۱۴۰۳) ۱۱۱ نفر از حجاج به دلیل وخامت شرایط جسمی‌ به کشور بازگشتند مقطع کاردانی رشته «فوریت‌های پزشکی» حذف خواهد شد ارتباط گردشگری ایران با مالزی افزایش می‌یابد هشداری برای زمین؛ ۲۳ درصد از مساحت زمین دیگر قابل بهره برداری نیست دستگیری عامل قتل پاکبان مشهدی + عکس خمیردندان‌های غیرمجاز از سوی وزارت بهداشت معرفی شدند (۱۴ تیر ۱۴۰۳) دستگیری سارقان سفری در مشهد نیمی از فوتی‌ها در تصادفات مشهد، عابران پیاده هستند واریز ۳ میلیون تومان به حساب بازنشستگان | متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به چه معناست؟ (۱۴ تیر ۱۴۰۳) کشف انبار داروهای غیرمجاز توسط پلیس مشهد پشه آئدس به رنگ و بوی تایر بسیار علاقه‌مند است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه، ۱۴ تیر ١۴٠٣) | تداوم وزش باد در استان سالاد سزار ۱۰۰ ساله شد | همه چیز در مورد یک سالاد پرطرفدار اهدای اعضای کودک مرگ مغزی در مشهد نجات‌بخش زندگی سه بیمار نیازمند‌به‌عضو شد (۱۴ تیر ۱۴۰۳) گردشگری ایران از دریچه سیاستگذاری دولت چهاردهم؛ باید و نبایدها انفجار شدید در کارخانه تولید جنگ‌افزار آمریکا + فیلم
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

قدیمی‌ترین منطقه حفاظت شده جهان کجاست؟

  • کد خبر: ۴۱۱۹۰
  • ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۸
قدیمی‌ترین منطقه حفاظت شده جهان کجاست؟
مدیرکل اداره محیط زیست استان اصفهان ضمن اشاره به اینکه اداره ثبت برای بخشی از پارک ملی قمیشلو به نام میراث سندی صادر کرده است، می‌گوید: این موضوع درحالی اتفاق افتاده که محیط زیست بیش از ۲۰ سال است که برای این منطقه سند مالکیت گرفته است.
به گزارش شهرآرانیوز، پارک ملی قمیشلو در شمال غرب نجف‌آباد - ۴۵ کیلومتری شمال غرب اصفهان - واقع شده‌است. از این منطقه به عنوان قدیمی‌ترین منطقه حفاظت شده محیط زیستی در جهان یاد می‌شود، اما این روز‌ها وجود قلعه‌ای تاریخی در مرکز این پارک ملی سبب شده است که بر سر مالکیت بخشی از آن، میراث فرهنگی ادعا‌هایی داشته باشد.

ایرج حشمتی مدیرکل اداره محیط زیست استان اصفهان  دراین‌باره  می‌گوید: در پارک ملی قمیشلو قلعه‌ای تاریخی مربوط به دوره قاجاریه وجود دارد. از این‌رو اداره میراث فرهنگی شهرستان تیران بر اساس ماده ۲۶ آیین‌نامه اموال دولتی توانسته است برای ۱۸ هکتار از این اراضی سند مالکیت بگیرد که ۱۲ هکتار آن در پارک ملی قمیشلو واقع شده و قبلا سندی به اسم سازمان حفاظت محیط زیست برای آن صادر شده بود.

پارک ملی قمیشلو قدیمی‌ترین منطقه حفاظت شده جهان است و از سال ۱۳۴۳ تحت حفاظت قرار گرفته است. مدیرکل اداره محیط زیست استان اصفهان ضمن اشاره به این موارد اظهار می‌کند: صدور سند برای میراث فرهنگی کار اشتباهی است، چراکه محیط زیست بیش از ۲۰ سال است که برای این منطقه سند مالکیت گرفته است. چنین اقدامی نشان دهنده ناهماهنگی بین دستگاه‌ها است.

مدیرکل اداره محیط زیست اصفهان با اشاره به اینکه صدور سندی جدید برای اداره میراث فرهنگی بدون هماهنگی با ما رخ داده است، تصریح می‌کند: قمیشلو منطقه‌ای حفاظت شده است و انجام هرگونه فعالیتی در آن باید با هماهنگی محیط زیست باشد.

اداره میراث این شهرستان پیش از دریافت سند منطقه به دنبال اجرای طرحی گردشگری در پارک ملی قمیشلو بود. اکنون که سند پارک ملی را دریافت کرده است نگرانی‌هایی درباره چگونگی اجرای این طرح گردشگری وجود دارد، چراکه این منطقه تنوع زیستی بالایی دارد و گونه‌هایی مثل آهو، قوچ و میش و کل و بز در آن زندگی می‌کنند. حشمتی در این‌باره توضیح می‌دهد: طرح گردشگری میراث در حال بررسی توسط اداره حفاظت محیط زیست بود. ما با حفاظت فیزیکی بر اساس الگو‌های مشارکتی مخالف نیستیم، ولی طرح‌های گردشگری باید ضوابط خاصی را رعایت کنند و در چارچوب الگو‌های حفاظت باشند.

او ادامه می‌دهد: اگر مردم محلی در طرح‌های گردشگری شرکت کنند و نفعی از آن ببرند ضریب حفاظت مناطق نیز افزایش پیدا می‌کند. با وجود این‌ها ما در حال بررسی طرح گردشگری پیشنهاد شده بودیم که متاسفانه این اتفاق رخ داد و سند منطقه به اسم میراث صادر شد. اکنون باید صبر کنیم که این اختلاف نظر رفع شود.

حشمتی تاکید می‌کند که ما به دنبال آن هستیم که سند محیط زیست را تک برگ و سند میراث فرهنگی را باطل کنیم. مکاتباتی با مدیرکل اداره اقتصاد و امور دارایی استان و اداره ثبت انجام شده است و امیدواریم که به زودی مالکیت محیط زیست بر منطقه قمیشلو احراز شود.
 
ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->