امیرعلی قاسمیمقدم - جلسه شورای اداری جزو آخرین ویژهبرنامههای هفته دولت امسال در خراسانرضوی بود. جلسهای که حضور نماینده ولیفقیه و امامجمعه مشهد و دادستان مرکز استان در آن، تجلی عینی اتفاقی بود که علیرضا رزمحسینی از چند وقت پیش شعارش را میداد؛ «همدلی و همزبانی همه ارکان حاکمیت برای دستیابی به توسعه اقتصادی-فرهنگی». آیتا... سیداحمد علمالهدی، نماینده ولیفقیه در خراسانرضوی در آغاز صحبتهایش به این موضوع اذعان کرد که در سالهای گذشته هیچگاه به مناسبت هفته دولت در جلسه شورای اداری استان حضور نمییافته و این برای اولینبار است که در هفتهای به نام «دولت»، پایش را در چنین جلسهای گذاشته است. او گفت امسال شرایط متفاوت بوده و به همین دلیل در نشست شورای اداری حضور یافتهاست تا هم این مناسبت را به کارگزاران اجرایی و مدیران تبریک بگوید و هم از استاندار به دلیل برنامهریزی برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی و تبدیل خراسانرضوی از یک استان محروم به استانی برخوردار قدردانی و تشکر کند.
آیتا... علمالهدی در بخش نخست سخنرانی 25دقیقهایاش به محرومیتهایی که گریبانگیر شهرهای مختلف استان است، اشاره کرد و گفت: وقتی از مشهد خارج میشویم، میبینیم که خراسانرضوی جزو استانهای محروم کشور به شمار میرود؛ حتی نیشابور با این عظمت در حد ظرفیتش از مسائل اقتصادی، معیشتی و تولیدی یک شهر برخوردار، بهره نمیبرد، تا چه رسد به روستاها که در تأمین امکانات اولیه زندگی خود معطل هستند.
او گوشه چشمی به طرح ابتکاری استاندار برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی در استان داشت و ادامه داد: الگوی مثلث توسعه اقتصادی-فرهنگی یک حرکت بسیار ارزشمند و عظیم بود که موجب درگیر کردن تمام بنیه و ظرفیتهای استان در مسیر رشد و توسعه شده است.
او با تأکید بر اینکه این طرح به این دلیل دارای اهمیت است که استان را از محرومیت نجات خواهد داد، گفت: مدیران برای پیشبرد طرح مثلث توسعه اقتصادی-فرهنگی باید با آقای استاندار همکاری داشته باشند؛ اگر این همکاری در ادارات کل نباشد، طرح ایشان به مشکل برمیخورد.
آیتا... علمالهدی معتقد است که مشکلات اقتصادی بسیاری از ناحیهها و مناطق استان در اثر بیتوجهی مسئولان و اجرای برخی برنامههای غیرکارشناسی، اتفاق افتاده است.
نماینده ولیفقیه در خراسانرضوی در ادامه صحبتهای خود به نمونهای از این مشکلات هم اشاره کرد و گفت: اصل حاشیه شهر مشهد از عشایر بلوچ سرخس و عشایر کرمانج کلات و شمال مشهد تشکیل شده است. این عشایر در گذشته از طریق رمهداری و با استفاده از مراتع کوههای هزارمسجد، عمده گوشت مورد نیاز کشور را تأمین میکردند، اما اکنون حاشیهنشین شدهاند.
وی توضیحاتش را اینگونه تکمیل کرد: به دنبال اجرای طرح آبخیزداری در این مناطق، استان از نظر تأمین گوشت در محدودیت قرار گرفت و عشایر کرمانج کلات و شمال مشهد هم حاشیهنشین شدند؛ درحالی که در مقام تصمیمگیری سرنوشت یک ناحیه نمیتوان به نظر افراد تازه فارغالتحصیلشده اکتفا کرد.
به گفته آیتا... علمالهدی، الگوی مثلث توسعه اقتصادی-فرهنگی طرح بسیار مثبتی است که استان را از مشکلات و محرومیت نجات میدهد؛ به شرط آنکه همه مدیران مجاهدانه پای کار بیایند و تصور نکنند که میشود با نظرات خام غیرکارشناسانه صورتمسئله را پاک کرد.
بخش دوم صحبتهای امامجمعه مشهد بر مشکلات معیشتی کارگران تمرکز داشت. او خطاب به مدیران دستگاههای اجرایی اینطور گفت: قطعا شما بهتر میدانید که معنای 6ماه حقوق نگرفتن یک کارگر با 4 یا 5 فرزند چیست. وقتی که یک شرکت اعلام ورشکستگی میکند، باید بررسی شود که آیا بهحق بوده است یا خیر.
آیتا... علمالهدی ادامه داد: کدام کارخانهای را پیدا میکنید که ورشکسته شده و از 5ماه قبل حقوق کارگران آن داده نشده باشد، اما از دولت قبل تا این دولت، تسهیلات بانکی نگرفته باشد؟ پس با این تسهیلاتی که گرفته، چه کار کرده است؟
نماینده ولیفقیه در خراسانرضوی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به اینکه پیش از انقلاب مسئولیتها با یک خودکار 5ریالی امضا میشد، اما اکنون با قطرات خون صدها هزار شهید امضا میشود، تأکید کرد که اگر در انجام مسئولیت و تکلیف کمبودی وجود داشتهباشد، قطعا مؤاخذه خواهیم شد.
فقط 3.4درصد تخلفات اداری تعمدی است
رئیس دیوان محاسبات کشور هم که به عنوان میهمان در این جلسه حضور یافته بود، گفت که مدیران در 6/ 96 درصد پروندهها از سر دلسوزی و برداشت نادرست از قوانین و 4/3درصد هم در نتیجه برنامهریزی قبلی و بهصورت عمدی مرتکب تخلف شدهاند. عادل آذر با اذعان به این نکته که الگوی مثلث توسعه اقتصادی-فرهنگی کار ارزشمندی است، گفت که هیئت ویژه مشاورهای تشکیل خواهیم داد تا هرجا مشکلی باشد، به رفع آن
اقدام شود.
او درباره افزایش سهم استان از بودجه هم گفت: کمیته مشترکی بین دیوان محاسبات و سازمان برنامه و بودجه وجود دارد و در راستای اصلاح ساختار بودجه فعالیت میکند. البته معتقدیم که نباید امیدی به بودجه دولت داشت؛ چرا که حتی اگر ۸درصد بودجه را هم به استان بدهند، باز هم مشکلی حل نمیشود.
افزایش ۵۰درصدی تولید برخی از کالاهای صادراتمحور
استاندار خراسانرضوی هم در ادامه از افزایش ۵۰درصدی تولید برخی از کالاهای صادراتمحور استان خبر داد و گفت که امسال 50میلیارد تومان از محل اعتبارات روستایی برای اجرای 5713طرح به استان ابلاغ و از این طریق حدود 18هزار فرصت شغلی ایجاد شده است. علیرضا رزمحسینی با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در استان از 7/10 به 4/9 درصد در انتهای سال97 رسیده است، افزود: یکی از شاخصهای رونق تولید، مصرف برق صنعتی است که حدود 5درصد در این دوره افزایش پیدا کرده و تولید برخی از کالاهای صادراتمحور استان نیز تا 50درصد افزایش داشته است.
دادستان مرکز خراسانرضوی نیز در ابتدای صحبتهای خود به مثلث توسعه اقتصادی-فرهنگی اشاره کرد و اینطور گفت: این طرح تأییدشده مسئولان کشوری و رؤسای سه قوه است؛ بنابراین همه مدیران باید در راستای پیشبرد اهداف آن بیش از پیش همراهی کنند. غلامعلی صادقی افزود: تاکنون برخی نهادها مانند سپاه، شهرداری، جهاد کشاورزی، دامپزشکی، سازمان زندانها، اداره کل ثبت و آب منطقهای همکاری خوبی با این طرح داشتهاند و امیدواریم دیگر نهادها هم همکاری خود را مضاعف کنند. او تصریح کرد: گاهی اوقات گفته میشود دستگاه قضا منتظر بهانه است؛ بنابراین اگر میخواهید سِمتتان پایدار باشد، کار نکنید تا از شما ایراد نگیرند. بنده این موضوع را تکذیب میکنم؛ ما دنبال بهانه و پروندهسازی نیستیم. از افرادی که تلاش کنند حمایت میکنیم، اما افرادی هم که خلاف کنند، باید پاسخگو باشند.
حجتالاسلام پژمانفر، رئیس مجمع نمایندگان خراسانرضوی نیز که دیگر سخنران جلسه شورای اداری بود، از عادلانه نبودن سهم این استان از بودجه ملی گفت و تأکید کرد که ما به دنبال عدالت در بودجهنویسی هستیم و یک ریال بیشتر از سهممان نمیخواهیم.