جمعی از معلمان، شنبه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند نتانیاهو از ترس بازداشت، سفرش به واتیکان را لغو کرد شهادت ۱۱۵ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ایران به معاهده «منابع ژنتیک و دانش سنتی» پیوست انصارالله یمن: از تهدیدهای رژیم صهیونیستی و آمریکا هیچ هراسی نداریم چین: به حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای احترام می‌گذاریم قالیباف: زمینه تقویت عملی روابط اقتصادی و فرهنگی بین کشورهای اسلامی فراهم شده است پیام تسلیت دبیر شورای اطلاع رسانی دولت برای درگذشت یک عکاس خبری و یک روزنامه‌نگار سیاسی دادگاهی در دانمارک ۲ فرد را به جرم هتک حرمت قرآن کریم جریمه کرد خروج طالبان از لیست سیاه و جهش همکاری‌های روسیه و افغانستان عراقچی: هیچ سناریویی برای چشم‌پوشی از غنی‌سازی وجود ندارد سفر قریب‌الوقوع وزیر خارجه عراق و رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران ادعای ترامپ: با ایران به توافق می‌رسیم؛ با تجارت با تهران مشکلی ندارم آیین گرامیداشت فردوسی در دانشگاه اقتصاد و روابط بین‌الملل پکن برگزار شد کتاب خاطرات رهبر انقلاب از زندگی پدرشان منتشر می‌شود ترامپ: ممکن است با پوتین تماس بگیرم؛ ما باید دیدار کنیم افزایش شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۱۱۹ شهید (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایت غریب‌آبادی از نشست ایران و ۳ کشور اروپایی در استانبول وزیر بهداشت به سوئیس سفر می‌کند ایران و اوکراین، محور دیدار روبیو با مشاوران امنیت ملی تروئیکای اروپا در استانبول وزیر خارجه تاجیکستان وارد تهران شد قالیباف در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی حضور یافت آیت‌الله علم‌الهدی: شهید رئیسی مدیری کم‌نظیر در مردمی بودن | شهید جمهور سرمایه اجتماعی نظام را افزایش داد ترامپ: مسئله برنامه هسته‌ای ایران را به هر شکل حل می‌کنیم عبداللطیف رشید: روابط عراق و ایران قوی، مستحکم و تاریخی است حزب‌الله: تحریم‌های آمریکا بی‌اثر است | سلاح‌ خود را بدون تضمین تحویل نخواهیم داد ترامپ: با عربستان، قطر و امارات «دوستی بزرگی» داریم پایان مذاکرات سه جانبه ترکیه، آمریکا و اوکراین (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

عذرخواهی بی‌سابقه رهبر کره شمالی از کره جنوبی

  • کد خبر: ۴۴۵۰۶
  • ۰۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷
عذرخواهی بی‌سابقه رهبر کره شمالی از کره جنوبی
روز سه‌شنبه ۱ مهر ۱۳۹۹، در مقر سازمان ملل، مون جائه‌این، رئیس‌جمهور کره جنوبی، از کشور‌های جهان خواست تا با امضای بیانیه‌ای به جنگ میان دو کره پایان دهند و دورانی از صلح را برای این دو کشور به ارمغان بیاورند؛ زیرا کره شمالی و جنوبی، بعد از پایان جنگ دو کره در سال ۱۹۵۳ و برقراری صلح موقت، هنوز به صورت رسمی با یکدیگر قرارداد صلحی امضا نکرده‌اند.
هدی جاودانی | شهرآرانیوز؛ روز سه‌شنبه ۱ مهر ۱۳۹۹، در مقر سازمان ملل، مون جائه‌این، رئیس‌جمهور کره جنوبی، از کشور‌های جهان خواست تا با امضای بیانیه‌ای به جنگ میان دو کره پایان دهند و دورانی از صلح را برای این دو کشور به ارمغان بیاورند؛ زیرا کره شمالی و جنوبی، بعد از پایان جنگ دو کره در سال ۱۹۵۳ و برقراری صلح موقت، هنوز به صورت رسمی با یکدیگر قرارداد صلحی امضا نکرده‌اند.

اما هم‌زمان با اعلام این درخواست، کره شمالی، یک کارمند دولت کره جنوبی را که به طرز اسرارآمیزی از مرز آبی میان دو کره عبور کرده بود، ابتدا به قتل رساند، سپس جسد او را سوزاند و تمامی امید‌های مون جائه‌این برای دستیابی به «تغییرات مثبت در نظم جهانی» را درهم شکست.
 
برای مون که به‌دنبال بهبود روابط با کره شمالی است، این رخداد، حمایت عمومی از رویکرد دوستانه او دربرابر کره شمالی را تضعیف و او را وادار خواهد کرد تا سیاستی سخت‌گیرانه دربرابر کیم جونگ‌اون در پیش بگیرد؛ موقعیتی کاملا جدید، برای مردی که سال‌ها در تلاش بوده است ازطریق دادوستد اقتصادی، انتقادات درباره این دشمن بالفعل را تعدیل کند.

اما رخداد پیش‌آمده در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. کارمند چهل‌وهفت‌ساله وزارت اقیانوس‌ها و شیلات کره جنوبی، با یک قایق بازرسی مشغول گشت‌زنی در دریای زرد بوده که روز دوشنبه گزارش می‌شود گم شده است. مقامات کره جنوبی ابتدا تصور می‌کردند که او قصد فرار داشته است، اما با جست‌وجوی گارد ساحلی هیچ مدرکی دال بر تلاش او برای فرار یافت نمی‌شود.

طبق گزارش ارتش کره جنوبی، فرد گمشده ساعت ۴:۴۰ بعدازظهر به وقت محلی، با نیرو‌های گشت کره شمالی ارتباط برقرار می‌کند و ۹:۴۰ شب به دستور «مقامات ارشد» این کشور، هدف گلوله قرار می‌گیرد و سپس نیرو‌های کره شمالی، بر جسد او نفت می‌ریزند و او را در دریا به آتش می‌کشند.

این نکته قابل ذکر است که کره شمالی در میانه همه‌گیری جهانی، برای متوقف‌کردن ویروس کرونا، در مرز‌های آبی خود، سیاست «شلیک به قصد کشت» را در پیش گرفته است و بر همین اساس، ادعا می‌کند که تاکنون هیچ مبتلایی نداشته است.

سرعت و خشونت به‌کارگرفته‌شده در اعدام این شهروند کره جنوبی، خشم بسیاری از مردم و مسئولان این کشور را برانگیخته است. مون جائه‌این، آن را «بهت‌آور» خوانده و وزیر دفاع کره جنوبی «وحشیگری» شمالی‌ها را محکوم کرده و خواستار توضیح مقامات این کشور و مجازات عاملان آن شده است.

اما در کمال تعجب و در اقدامی بی‌سابقه، کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی، به خاطر قتل این شهروند کره جنوبی عذرخواهی می‌کند. به گزارش الجزیره، عذرخواهی آقای کیم، در قالب یک نامه، به مون جائه‌این، رئیس‌جمهور کره جنوبی ارسال و در آن ذکر شده که چنین اتفاقی نباید رخ می‌داد. او واقعه پیش‌آمده را «شرم‌آور» خواند و اعلام کرد که به‌خاطر «ناامیدکردن» آقای مون و مردم کره جنوبی «بسیار متأسف» است.

در این نامه همچنین به نتایج تحقیقات کره‌شمالی درباره این رخداد اشاره و مطرح شده است که بیش از ۱۰ گلوله به طرف فرد مذکور شلیک شده، اما او هویت خود را افشا نکرده و اقدام به فرار کرده است. علاوه‌براین، کره شمالی در این نامه، پافشاری کرده است که جسد را نسوزانده و تنها وسایل متعلق به او را که روی آب شناور بوده است، آتش زده‌اند.
این اولین‌بار نیست که کره‌شمالی با هدف قراردادن شهروندان کره‌جنوبی، پیوند‌های میان دو کشور را به خطر می‌اندازد. سال ۲۰۰۸ نیز، نیرو‌های کره‌شمالی یک شهروند جنوبی را، که وارد منطقه ممنوعه خاک این کشور شده بود، به قتل رسانده بودند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->