قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است
سرخط خبرها

سامانه نیما؛ فقط صرافان اجازه فعالیت در این سامانه را دارند

  • کد خبر: ۴۴۷۵۳
  • ۰۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۷
سامانه نیما؛ فقط صرافان اجازه فعالیت در این سامانه را دارند
سمیعی، ئیس اسبق کانون صرافان ایران گفت:سامانه نیما یک جاده ممنوعه محسوب می‌شود که تنها صرافان اجازه ورود به آن را دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، سمیعی، رئیس اسبق کانون صرافان ایران درباره سامانه نیما اظهار کرد: فرض کنید در یک شهر ماموران راهنمایی و رانندگی تصمیم بگیرند مقرراتی را برای تردد اتومبیل‌ها از جمله رانندگی با گواهینامه و تردد با نصف ظرفیت وضع کنند.

 

وی ادامه داد: همچنین پلیس راهنمایی و رانندگی این شهر تردد از تمام معابر را به جزء یک جاده آزاد اعلام کند. فرض کنید اسم جاده ممنوعه شهر «نیما» باشد و دلیل ممنوعیت تردد ازآن هم خطرات احتمالی برای رانندگان مانند ریزش سنگ از کوه اعلام شده باشد.

 

سمیعی بیان کرد: تصور کنید در این شهر رئیس پلیس جدیدی منصوب شود و تصمیم بگیرد که تمام جاده‌ها و اتوبان‌هایی که قبلاً تردد از آن‌ها آزاد بوده را ممنوع اعلام کند و تنها تردد از جاده نیما مجاز باشد در این صورت رانندگانی که دارای گواهینامه بودند و قوانین را رعایت می‌کردند دیگر این کار را نمی‌کنند به عنوان مثال به جای سوار کردن کمتر از نصف ظرفیت، دو برابرمسافر سوار کرده و محدودیت سرعت را هم رعایت نمی‌کنند.

رئیس اسبق کانون صرافان ایران تصریح کرد: این مثال برای سامانه نیما مصداق دارد. در حال حاضر طبق اساسنامه صرافی‌ها، هیچ صرافی اجازه فعالیت و خرید و فروش ارز به صورت الکترونیکی و مجازی را ندارد. این در صورتی است که در سامانه نیما به اجبار کار به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و این خلاف مقررات بانک مرکزی است.

 

وی با اشاره به اینکه صرافان غیر رسمی، آزاد هستند هرگونه فعالیتی داشته باشند، گفت:صرافی‌هایی که با سامانه نیما کار می‌کنند، اقدام به خرید ارز از کارخانه‌ها و شرکت‌ها کرده، اما قبل از اینکه ارز به حساب صرافی واریز شود، ریال را به حساب فروشنده واریز می‌کنند، که این مصداق پیش‌خرید ارز است. همانطور که می‌دانید پیش خرید ارز طبق مقررات بانک مرکزی ممنوع است.

 

سمیعی گفت:صرافان ارزی را که هنوز به حسابشان واریز نشده دوباره به مشتری می‌فروشند و پولش را می‌گیرند. این در حالی است که هنوز ارزی برای فروش ندارند. این مسئله هم پیش فروش محسوب شده و خلاف محسوب می‌شود. همچنین طبق مقررات بانک مرکزی هیچ صرافی حق ندارد بیش از نصف سرمایه ثبتی خودش معامله کند، در حالی که بیشتر معاملات در نیما رقم‌های بسیار بالاتر و تا چندین برابر سرمایه‌های ثبتی صرافان است.

 

رئیس اسبق کانون صرافان ایران بیان کرد:در واقع سامانه نیما یک جاده ممنوعه است که تنها صرافان مجاز به تردد از آن را دارند. همانطور که گفته شد صرافان غیررسمی می‌توانند هر نوع معامله‌ای را آزادانه انجام دهند و بیشتر معاملات هم توسط آن‌ها انجام می‌شود. در واقع اگرصرافان غیر رسمی فعالیت نداشته باشند بیشتر امور مختل می‌شود.

 

وی تصریح کرد:اگر صرافان غیر رسمی بخواهند در سیستم نیما معامله‌ای انجام دهند، مشمول ممنوعیت‌های پایه خواهند شد، زیرا با تابلوی ممنوعه جاده نیما رو به می‌شوند و باید مطیع قانون باشند که دست روی دست بگذارد، هزینه‌ها را بپردازند و خود را از درآمد و مردم را از سرویس و خدمات محروم کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->