طلای جهانی در مسیر کاهش قیمت (۶ تیر ۱۴۰۴) ذخایر ارزی و تجارت خارجی کشور مطلوب است | جنگ هیچ مشکلی برای تولید و تجارت کشور ایجاد نکرد افزایش ۰.۶ درصدی نرخ تورم سالانه در خرداد ماه ۱۴۰۴ بیمه مرکزی: سازوکار ارزیابی خسارت خودرو‌های آسیب‌دیده به زودی اعلام می‌شود توضیح بانک سپه درباره برداشت مبالغ از حساب مشتریان تثبیت قیمت طلا از فردا (۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر جهاد کشاورزی: مردم منتظر کاهش قیمت برنج باشند | آغاز توزیع ۶۰ هزار تن برنج بازار بورس از شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴ با چه دامنه نوسانی آغاز به کار خواهد کرد؟ ۶۷ درصد از درآمد‌های تهرانی‌ها صرف پرداخت اجاره می‌شود تحریم‌ها تنها ۱۰۰ هزار بشکه از فروش نفت ایران را کاهش داد زنجیره ارزش صنعت نفت، قهرمان بی‌صدای روز‌های بحران سوخت قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ تیر ۱۴۰۴) | کاهش قیمت‌ها تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) دستورالعمل استرداد وجه بلیت پرواز‌های لغو شده اعلام شد لزوم آغاز تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی و خدماتی | کارگران آتش نشانی و خدماتی سنگ تمام گذاشتند قرائت کنتور برق تهرانی‌ها از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) طبق روال گذشته انجام می‌شود قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ تیر ۱۴۰۴) | دلار چه قیمتی دارد؟ قیمت دلار جهانی امروز (۵ تیرماه ۱۴۰۴) | دلار جهانی به کف قیمت چند ساله سقوط کرد مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی ویژه دهک‌های یک تا سه درآمدی از شنبه (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود+ جزئیات نرخ امروز طلا در مشهد چقدر است؟ (۵ تیر ۱۴۰۴) بانک مرکزی: تأمین ارز واردات در مدت ۳ ماه از ۱۲.۳ میلیارد دلار گذشت قیمت سیب‌زمینی نصف شد (۵ تیر ۱۴۰۴) جابه‌جایی بیش از ۴.۶ میلیون مسافر توسط ناوگان حمل‌ونقل بین‌شهری در ۱۲ روز جنگ وزیر راه و شهرسازی: بازسازی مناطق خسارت‌دیده در جنگ در اولویت وزارت راه است قرائت کنتور مشترکان آب و فاضلاب از هفتم تیر به روال عادی بازمی‌گردد قیمت طلای جهانی اندکی بالا رفت (۵ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) | ملزومات سالاد چه قیمتی دارند؟
سرخط خبرها

سامانه نیما؛ فقط صرافان اجازه فعالیت در این سامانه را دارند

  • کد خبر: ۴۴۷۵۳
  • ۰۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۷
سامانه نیما؛ فقط صرافان اجازه فعالیت در این سامانه را دارند
سمیعی، ئیس اسبق کانون صرافان ایران گفت:سامانه نیما یک جاده ممنوعه محسوب می‌شود که تنها صرافان اجازه ورود به آن را دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، سمیعی، رئیس اسبق کانون صرافان ایران درباره سامانه نیما اظهار کرد: فرض کنید در یک شهر ماموران راهنمایی و رانندگی تصمیم بگیرند مقرراتی را برای تردد اتومبیل‌ها از جمله رانندگی با گواهینامه و تردد با نصف ظرفیت وضع کنند.

 

وی ادامه داد: همچنین پلیس راهنمایی و رانندگی این شهر تردد از تمام معابر را به جزء یک جاده آزاد اعلام کند. فرض کنید اسم جاده ممنوعه شهر «نیما» باشد و دلیل ممنوعیت تردد ازآن هم خطرات احتمالی برای رانندگان مانند ریزش سنگ از کوه اعلام شده باشد.

 

سمیعی بیان کرد: تصور کنید در این شهر رئیس پلیس جدیدی منصوب شود و تصمیم بگیرد که تمام جاده‌ها و اتوبان‌هایی که قبلاً تردد از آن‌ها آزاد بوده را ممنوع اعلام کند و تنها تردد از جاده نیما مجاز باشد در این صورت رانندگانی که دارای گواهینامه بودند و قوانین را رعایت می‌کردند دیگر این کار را نمی‌کنند به عنوان مثال به جای سوار کردن کمتر از نصف ظرفیت، دو برابرمسافر سوار کرده و محدودیت سرعت را هم رعایت نمی‌کنند.

رئیس اسبق کانون صرافان ایران تصریح کرد: این مثال برای سامانه نیما مصداق دارد. در حال حاضر طبق اساسنامه صرافی‌ها، هیچ صرافی اجازه فعالیت و خرید و فروش ارز به صورت الکترونیکی و مجازی را ندارد. این در صورتی است که در سامانه نیما به اجبار کار به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و این خلاف مقررات بانک مرکزی است.

 

وی با اشاره به اینکه صرافان غیر رسمی، آزاد هستند هرگونه فعالیتی داشته باشند، گفت:صرافی‌هایی که با سامانه نیما کار می‌کنند، اقدام به خرید ارز از کارخانه‌ها و شرکت‌ها کرده، اما قبل از اینکه ارز به حساب صرافی واریز شود، ریال را به حساب فروشنده واریز می‌کنند، که این مصداق پیش‌خرید ارز است. همانطور که می‌دانید پیش خرید ارز طبق مقررات بانک مرکزی ممنوع است.

 

سمیعی گفت:صرافان ارزی را که هنوز به حسابشان واریز نشده دوباره به مشتری می‌فروشند و پولش را می‌گیرند. این در حالی است که هنوز ارزی برای فروش ندارند. این مسئله هم پیش فروش محسوب شده و خلاف محسوب می‌شود. همچنین طبق مقررات بانک مرکزی هیچ صرافی حق ندارد بیش از نصف سرمایه ثبتی خودش معامله کند، در حالی که بیشتر معاملات در نیما رقم‌های بسیار بالاتر و تا چندین برابر سرمایه‌های ثبتی صرافان است.

 

رئیس اسبق کانون صرافان ایران بیان کرد:در واقع سامانه نیما یک جاده ممنوعه است که تنها صرافان مجاز به تردد از آن را دارند. همانطور که گفته شد صرافان غیررسمی می‌توانند هر نوع معامله‌ای را آزادانه انجام دهند و بیشتر معاملات هم توسط آن‌ها انجام می‌شود. در واقع اگرصرافان غیر رسمی فعالیت نداشته باشند بیشتر امور مختل می‌شود.

 

وی تصریح کرد:اگر صرافان غیر رسمی بخواهند در سیستم نیما معامله‌ای انجام دهند، مشمول ممنوعیت‌های پایه خواهند شد، زیرا با تابلوی ممنوعه جاده نیما رو به می‌شوند و باید مطیع قانون باشند که دست روی دست بگذارد، هزینه‌ها را بپردازند و خود را از درآمد و مردم را از سرویس و خدمات محروم کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->