به گزارش شهرآرانیوز، آمارهای سازمان سنجش نشان میدهد بیش از ۵۰ درصد افرادی که کنکور سال ۱۳۹۹ دادهاند، انتخاب رشته نکردهاند.
سال ۹۷ بیش از ۶۰ درصد و سال ۹۸ بیش از ۵۴ درصد داوطلبان اقدام به انتخاب رشته کردهاند، امسال این آمار به ۴۶ درصد رسیده است.
بدیهی است دلیل کاهش تعداد افرادی که با وجود مجاز بودن، اقدام به انتخاب رشته نکردهاند، به یک مورد خلاصه نمیشود؛ اما یکی از مهمترین این دلایل را بالا گرفتن رقابت بر سر دانشگاههای برتر میدانند.
دلیلی که هر وقت صحبت از بیشتر بودن تعداد صندلیهای دانشگاهی نسبت به داوطلبان کنکور هم میشود، اساس وجود کنکور را به همین نکته مرتبط میدانند؛ اینکه کنکور دیگر به معنای قبولی در دانشگاه نیست؛ بلکه به مفهوم قبولی در یک دانشگاه معتبر است.
در یک دهه گذشته هم افزایش رغبت به حضور در کنکور رشته علوم تجربی آنقدر بود که حتی مسئولان قصد داشتند با اعمال سیاستهای اجبارانه به نوعی در این حوزه تعادل ایجاد کنند.
سیاستی که موفق نبود و همچنان تعداد داوطلبان کنکور تجربی به شکل معناداری از دیگر رشتهها بیشتر است .حالا هم که با کاهش چشمگیر انتخاب رشته داوطلبان مجاز در کنکور روبهرو هستیم، بسیاری این موضوع را مرتبط با داوطلبان رشته تجربی میدانند.
جایی که تمایل افراد بیشتر به تحصیل در رشتههای خاص است. بیشترین داوطلبانی که از انتخاب رشته صرفنظر میکنند نیز مربوط به گروه آزمایشی تجربی هستند که اغلب به رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و برخی رشتههای پیراپزشکی همچون فیزیوتراپی، پرستاری، شنواییسنجی، گفتاردرمانی و کاردرمانی علاقه دارند.
علت این تمایل، وضع نامساعد بازار کار است. داوطلبان کنکور چون از احتمال بیکار ماندنشان خبر دارند، به آینده شغلی رشتهها توجه میکنند و اگر رتبه مورد نظر را در کنکور کسب نکنند، از انتخاب رشته صرفنظر میکنند.