به گزارش شهرآرانیوز به نقل از ایرنا، حمیدرضا پوریوسف، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با بیان این مطلب افزود: ۹۶ درصد از جمعیت مشمول امور مرتبط با آسیبهای اجتماعی شامل پدیده طلاق و اختلافات زوجها در استان خراسان رضوی زیر پوشش "طرح کاهش طلاق" قرار گرفته اند.
وی تصریح کرد: طی یک سال اخیر با توسعه اجرای این طرح تاکنون ۹۶ درصد جمعیت استان در سطح ۲۱ شهرستان به صورت رسمی و بقیه شهرهای کوچک به صورت غیررسمی زیر پوشش "طرح کاهش طلاق" قرار گرفتهاند.
به گفته وی، گروه هدف "طرح مداخله در خانواده به منظور کاهش طلاق" شامل زوجهای متقاضی طلاق که به یکی از مراکز کاهش طلاق، دادگستری، مداخله در بحران فردی، خانوادگی و اجتماعی به صورت خودمعرف و یا معرفی از دیگر سازمانها و بخشها مراجعه میکنند اجرا میشود. خدمات ارائه شده به این افراد شامل مددکاری اجتماعی، روانشناسی، روانپزشکی و حقوقی است.
وی ادامه داد: هدف از اجرای طرح کاهش طلاق "حفظ و تحکیم کیان خانواده، کاهش طلاق از طریق ارائه خدمات مشاورهای، مددکاری اجتماعی و کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از طلاق است. در این چارچوب "شناخت عوامل موثر بر وقوع طلاق به منظور برنامهریزی در جهت آگاهسازی جامعه، شناسایی و حل مسائل و مشکلات خانوادههای آشفته و متقاضی طلاق، کاهش تنشها و استرس پس از طلاق به منظور متعادل کردن شرایط عاطفی روانی، بالا بردن آگاهی زوجین درباره نحوه برخورد صحیح با فرزندان پس از طلاق، فراهم آوردن زمینههای مناسب به منظور تنظیم روابط صحیح فرزندان و والدین و تداوم ارتباط والدین با کودکان پس از طلاق" است.
وی گفت: پارسال ۲۷ هزار زوج متقاضی طلاق توافقی در خراسان رضوی بر همین اساس مشاوره دریافت کردند. سه هزار و ۲۵۰ زوج از این تعداد معادل ۱۸ درصد از کل آنها به سازش قطعی و انصراف از طلاق رسیدند.
پوریوسف افزود: در راستای تحکیم بنیان خانواده، کاهش دعاوی خانوادگی و کاهش ورودی پروندههای قضایی به دادگستری برای نخشتین بار در کشور ارائه مشاوره به تمامی دعاوی خانوادگی در خراسان رضوی الزامی شد. به همین منظور همراه با مشاوره پیرامون طلاق، به طرفین مهمترین دعاوی خانوادگی در موضوعات نفقه، تمکین، ملاقات فرزند و حضانت فرزندان نیز پیش طرح دعوی در دادگاه، مشاوره ارائه میشود.
وی ادامه داد: طرح این دعاوی در کنار پدیده طلاق آثار و آسیبهای فراوانی را به همراه دارد لذا ظرف یک سال اخیر در مشهد و پنج شهر دیگر خراسان رضوی اقدام به ارائه مشاوره پیش از اعلام قضایی این دعاوی صورت گرفته است.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: در این چارچوب هم اینک ۲۰ کلینیک مددکاری در خراسان رضوی فعالند. حاصل کار این مجموعه اقناع ۲۰ هزار زوج بوده که از ادامه روند پیگیری قضایی طلاق صرفنظر کرده و زندگی مشترک خود را پی گرفته اند.
وی افزود: طی یک سال اخیر ۴۳ درصد متقاضیان دعاوی طلاق و مشکلات خانوادگی از ادامه پیگیری قضایی مشکل خود منصرف شده اند.