اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد
سرخط خبرها

درباره افرادی که به قیمت از دست رفتن آبرو می خواهند معروف شوند

  • کد خبر: ۴۷۳۸۱
  • ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۳
درباره افرادی که به قیمت از دست رفتن آبرو می خواهند  معروف شوند
حتی اگر هیچ ربطی به شبکه‌های اجتماعی نداشته باشید و از دنیای عجیب وغریب بعضی آدم‌های مجازی خبر نداشته باشید، به احتمال زیاد جمله «معتادا نمی‌گیرن» را شنیده اید. جمله‌ای که چند ماهی است وارد گفت وگوی روزمره ما شده و حتی به برنامه‌های تلویزیونی هم راه پیدا کرده است.
محمدناصر حق‌خواه | شهرآرانیوز؛ حتی اگر هیچ ربطی به شبکه‌های اجتماعی نداشته باشید و از دنیای عجیب وغریب بعضی آدم‌های مجازی خبر نداشته باشید، به احتمال زیاد جمله «معتادا نمی‌گیرن» را شنیده اید. جمله‌ای که چند ماهی است وارد گفت وگوی روزمره ما شده و حتی به برنامه‌های تلویزیونی هم راه پیدا کرده است. «معتادا نمی‌گیرن» حالا درست شبیه تکیه کلام‌هایی شده است که سال‌های گذشته از سریال‌های طنز وارد گفتگو‌های روزمره مردم می‌شد و با ربط و بی ربط و بامزه و بی مزه، در خیلی جا‌ها استفاده می‌شود.
 
اما گوینده این جمله که ۶ ماه پیش جمله معروفش را گفت، ۲ روز است که دستگیر شده و برای ترک اعتیاد به یکی از کمپ‌های اطراف تهران فرستاده شده است. اما چرا بعد از ۶ ماه حالا این فرد دستگیر شده و چرا خبرش این قدر مهم بوده که در رسانه‌ها هم منتشر شده است؟ آدم‌های شبیه او چقدر در فضای مجازی هستند و در اصل مگر با بی آبرویی می‌شود معروف شد؟ درباره این سؤال‌ها و البته بهترین شکل واکنش ما به عنوان مخاطب به بی آبرو‌های مجازی، در ادامه این مطلب بیشتر خواهیم خواند.


معتاد غیرمحتاط!

در روز‌های اول بهار امسال و وقتی که خبرنگاری در یکی از شهر‌های اطراف تهران با افرادی که بی دلیل و بدون ماسک در شهر حضور داشتند، مصاحبه می‌کرد، به مردی با فیزیکی با مزه برخورد که البته از صدا و حرکاتش برمی آمد که درگیر اعتیاد است. خبرنگار از او پرسید که چرا در پارک حضور دارد و چرا ماسک ندارد که او گفت: «معتاد‌ها نمی‌گیرند، ما که ندیدیم معتاد‌ها بگیرند.» وقتی خبرنگار پرسید از کجا می‌دانید، او گفت: من خودم معتادم و از اتفاق الان آمدم اینجا و استعمال کردم (البته او به جای استعمال از جملات دیگری استفاده کرد که شایان ذکر در این مطلب نیست!).
 
این کلیپ با سرعتی عجیب وغریب در فضای مجازی پخش شد و هرکس که می‌خواست به شکلی نمک بریزد، از این جمله استفاده می‌کرد. اما هم زمان با اینکه این جمله به فراموشی سپرده نشد، خود این فرد هم فراموش نشد و به سرعت تعداد زیادی صفحه جعلی برای او زده شد. تا چند هفته کار این آقا این شد که هر چند روز درباره صفحه‌های جعلی‌ای که برایش می‌زنند شفاف سازی کند و از طرف دارانش! بخواهد که فقط صفحه اختصاصی او را دنبال کنند.
 
بعد از آن هم این فرد بیمار و ساده و از همه جا بی خبر با کمترین خلاقیت و کیفیتی در صفحه‌ای که به وضوح به وسیله چند سودجو اداره می‌شد، جمله معروفش را می‌گفت و شاید برای شما جالب باشد که روزبه روز هم به تعداد دنبال کنندگان او افزوده می‌شد! تفریح خیلی از بچه بامزه‌هایی که دورهمی می‌گرفتند، این بود که او را به عنوان میهمان ویژه دعوت کنند تا جمله «معتادا نمی‌گیرن» را بگوید و بساط پست و استوری آنان را پررونق کند. حالا بعد از ۶ ماه جولان دادن در اینستاگرام، خبر آمده که او بازداشت شده است. اما مطلب کمی وسیع‌تر و درد کمی عمیق‌تر از این فرد است که معتاد را محتاط تلفظ می‌کرد و با بی احتیاطی و ناآگاهی آبرویش را به حراج گذاشت.


معتادان تعمدی!

مسئله اصلی این مطلب، اما نه این آقا و نه آدم‌های ساده دیگری است که با وجود نقصی جسمانی یا مشکلی روانی یا بیماری‌ای مثل اعتیاد بازیچه عده‌ای سودجو می‌شوند که از کنار آن‌ها درآمدزایی کنند، زیرا تکلیف این افراد مشخص است. معضل اصلی آنجاست که عده‌ای وقتی توجه و تمرکز و علاقه مردم به این صفحه‌ها را می‌بینند، تعمدی و آگاهانه با حرف‌های پرت وپلا یا خود را به دیوانگی یا اعتیاد می‌زنند تا به آن‌ها هم توجه شود! هنوز چند روز از انتشار فیلم‌های آن فرد که جلو دوربین مثلا داشت خودکشی می‌کرد، نگذشته بود که عده‌ای شروع کرده بودند و ادای او را درمی آوردند تا دنبال کننده جمع کنند و هنوز از روز‌های اوج معتاد‌ها نمی‌گیرند، فاصله نگرفته بودیم که عده‌ای پای بساط‌های مختلف نشسته بودند و می‌گفتند ما نمی‌گیریم یا حرف‌های بی ربط دیگر می‌زدند.
 
#احمق ها_را_معروف_نکنیم از هشتگ‌های معروف اینستاگرام است، اما همه ما عمل به آن را وقتی چیز بامزه‌ای می‌بینیم، فراموش می‌کنیم. مسئله فقط این نیست که عده‌ای با معروف شدن شانسی بعضی آدم‌های ساده، از کنارشان درآمدزایی می‌کنند و مهم نیست بعضی آدم‌های زرنگ ادای احمق‌ها را درمی آورند تا تبلیغ بگیرند، نکته آنجایی تلخ‌تر می‌شود که بدانیم خیلی از این افراد که در دوره‌ای مطرح می‌شوند و نقل محافل شاخ‌های اینستاگرام می‌شوند و صفحه هایشان پرطرف دار می‌شود، پس از تکراری و بی مزه شدن که اتفاقا زود هم اتفاق می‌افتد، رها و افسرده می‌شوند.
 
داستان تلخ مردی را که به او استاد می‌گفتند و به قول خودش حرکات کاراته می‌زد، فراموش نکنیم؛ وقتی پس از چندماه حضور در میهمانی بچه پول دار‌ها و حرکت زدن، از یاد رفت و از شدت تنهایی خودکشی کرد. ما با لایک و دنبال کردن هایمان فقط لحظه‌ای نمی‌خندیم و حتی فقط باعث درآمدزایی و تبلیغات میلیونی گرفتن سودجو‌ها نمی‌شویم، گاهی هربار انتشار یک حماقت اینستاگرامی، می‌تواند آدمی را یک قدم به پرتگاه نابودی نزدیک‌تر کند!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->