صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است
سرخط خبرها

اگر بوی این ۲ رایحه را متوجه نمی‌شوید، کرونا دارید

  • کد خبر: ۴۷۵۷۹
  • ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۴
اگر بوی این ۲ رایحه را متوجه نمی‌شوید، کرونا دارید
پژوهشگران معتقدند اگر قادر نباشید دو رایحه خاص را بو کنید، به احتمال زیاد به کرونا مبتلا شده‌اید.
به گزارش شهرآرانیوز، از دست دادن حس بویایی و چشایی از نشانه‌های اصلی ابتلا به ویروس کرونا به شمار می‌رود.

به‌تازگی پژوهشی به انجام رسیده که نشان می‌دهد در صورتی که شما قادر نباشید برخی رایحه‌های مشخص را بو کنید، زنگ خطر ابتلا به کرونا برای شما به صدا در آمده است.

در این پژوهش که در هند به انجام رسیده، محققان در ابتدا ۲۵ رایحه را انتخاب و از میان آن‌ها در نهایت ۵ رایحه مختلف که به شکل فراوان در آشپزخانه‌های این کشور استفاده می‌شد را انتخاب کردند.

پژوهشگران در این مطالعه دریافتند کسانی به شکل خاص در بویایی «نعنا فلفلی» (که به آن سوسنبر هم گویند) و «روغن نارگیل» با مشکل روبه‌رو هستند، باید تست کرونا دهند.

در این پژوهش که نتایج آن در پایگاه «Medrxiv» منتشر شده، ۵ رایحه کاملا متفاوت که شناسایی آن را برای مخاطب آسان‌تر می‌کند، انتخاب شد.

این رایحه‌ها شامل نعنا فلفلی (سوسنبر)، رازیانه، روغن نارگیل، سیر و هِل می‌شد. در این پژوهش که هنوز به چاپ نهایی نرسیده و در دست بررسی است، شماری از افراد مبتلا به کرونایی که علائم بیماری نداشتند، شرکت کرده بودند.

پس از جمع‌آوری داده‌ها، محققان دریافتند مبتلایان به کرونایی که علائم بیماری را ندارند، با بویایی دو رایحه یعنی «روغن نارگیل» و «نعنا فلفلی» (سوسنبر) مشکل دارند.

بر اساس این گزارش به ترتیب ۳۶.۷ درصد و ۲۲.۴ درصد از شرکت‌کنندگان اعلام کردند بوی نعنا فلفلی و روغن نارگیل را اشتباه تشخیص دادند؛ همچنانکه تعداد زیادی از آن‌ها اعلام کردند نمی‌توانند به طور کامل این رایحه‌ها را بو کنند؛ بطوری که ۲۴.۵ درصد از بیماران اعلام کردند قادر به بویایی نعنا فلفلی (peppermint) نیستند و ۲۰.۴ درصد از بیماران نیز گفتند نمی‌توانند روغن نارگیل را بو کنند.

چند دلیل وجود دارد که افراد مبتلا به کرونا حس بویایی خود را از دست می‌دهند. نخست، افرادی با اختلال در دستگاه تنفسی فوقانی اغلب گرفتگی و سایر علائم مربوط به بینی را تجربه می‌کنند که می‌تواند دسترسی به عصب بویایی را مسدود کند. اما بنابر احتمال بیشتر طبق اعلام مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت «Vanderbilt University Medical Center» در ایالت تنسی آمریکا، این ویروس ممکن است باعث ایجاد واکنش التهابی در داخل بینی شود که این مسئله می‌تواند به از بین رفتن حس بویایی و یا سلول‌های عصبی منجر شود.

آزمایش‌های بویایی این چنینی، می‌تواند دریچه‌ای برای تشخیص بیماری فرد باشد. همانطوری که پژوهشگران گفته‌اند، تست‌های خانگی می‌تواند تأثیر فراوانی بر تلاش‌های جهانی برای غربالگری ویروس کرونا داشته باشد.

با توجه به در دسترس نبودن و گران بودن کیت‌های آزمایش کرونا، این چنین آزمایش‌هایی می‌تواند ما را قادر به انجام تست‌های سریع و گسترده کند؛ بنابراین اگر از خود می‌پرسید که آیا به کرونا مبتلا شده‌اید یا نه، به آشپزخانه بروید و این دو ماده را بو کنید. این کار ممکن است راهی باشد تا شما از ابتلای خاموش خود به کرونا با خبر شوید.
 
منبع: YJC
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->