فشارخون علت نیمی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و عامل مهمی در مرگ‌های زودرس است نشت مواد شیمیایی به یک رودخانه در برزیل موجب آلوده شدن ماهی‌ها و پرندگان شد هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در کشور طرح پلیس نامحسوس محیط‌زیستی در دستورکار قرار گرفت کشف زمین‌خواری ۵۰ میلیاردی در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیشترین آمار طرح مردمی کاشت نهال مربوط به زاگرس است شناسایی ۱۴۱ مورد ابتلا به سرخک در کشور | چه‌افرادی در خطرند؟ پوشش ۹۹.۵ درصدی برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان تأثیر مثبت نمرات پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ تداوم بحران آب در مشهد و خراسان رضوی | زمین تشنه‌تر از همیشه + میزان بارش تا اردیبهشت ۱۴۰۴ توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) درگیری‌ها و شرارت‌های خیابانی در کشور کاهش یافت آخرین جزئیات برگزاری امتحانات نهایی از فردا (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آخرین آمار از ورود زائران ایرانی به عربستان (۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴) درباره سهم ما از پویش‌هایی که به غذای مراسم ترحیم نه‌ می‌گویند | نه به  ضیافت سوگ دستگیری شرور بدنام بولوار بهمن مشهد در نیمه شب گم‌شدن سارق در صحنه سرقت حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی علیه یک خودرو در لبنان (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۴۳۶ قاچاقچی میراث فرهنگی در سال ۱۴۰۳ دستگیر شدند رئیس پلیس فتا فراجا: به تبلیغات عمل تغییر رنگ چشم و آمپول‌های لاغری ورود می‌کنیم چند روش طبیعی برای از بین بردن چین و چروک صورت هشدار درباره فروش دارو‌های کودکان در فروشگاه‌های سیسمونی
سرخط خبرها

اگر بوی این ۲ رایحه را متوجه نمی‌شوید، کرونا دارید

  • کد خبر: ۴۷۵۷۹
  • ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۴
اگر بوی این ۲ رایحه را متوجه نمی‌شوید، کرونا دارید
پژوهشگران معتقدند اگر قادر نباشید دو رایحه خاص را بو کنید، به احتمال زیاد به کرونا مبتلا شده‌اید.
به گزارش شهرآرانیوز، از دست دادن حس بویایی و چشایی از نشانه‌های اصلی ابتلا به ویروس کرونا به شمار می‌رود.

به‌تازگی پژوهشی به انجام رسیده که نشان می‌دهد در صورتی که شما قادر نباشید برخی رایحه‌های مشخص را بو کنید، زنگ خطر ابتلا به کرونا برای شما به صدا در آمده است.

در این پژوهش که در هند به انجام رسیده، محققان در ابتدا ۲۵ رایحه را انتخاب و از میان آن‌ها در نهایت ۵ رایحه مختلف که به شکل فراوان در آشپزخانه‌های این کشور استفاده می‌شد را انتخاب کردند.

پژوهشگران در این مطالعه دریافتند کسانی به شکل خاص در بویایی «نعنا فلفلی» (که به آن سوسنبر هم گویند) و «روغن نارگیل» با مشکل روبه‌رو هستند، باید تست کرونا دهند.

در این پژوهش که نتایج آن در پایگاه «Medrxiv» منتشر شده، ۵ رایحه کاملا متفاوت که شناسایی آن را برای مخاطب آسان‌تر می‌کند، انتخاب شد.

این رایحه‌ها شامل نعنا فلفلی (سوسنبر)، رازیانه، روغن نارگیل، سیر و هِل می‌شد. در این پژوهش که هنوز به چاپ نهایی نرسیده و در دست بررسی است، شماری از افراد مبتلا به کرونایی که علائم بیماری نداشتند، شرکت کرده بودند.

پس از جمع‌آوری داده‌ها، محققان دریافتند مبتلایان به کرونایی که علائم بیماری را ندارند، با بویایی دو رایحه یعنی «روغن نارگیل» و «نعنا فلفلی» (سوسنبر) مشکل دارند.

بر اساس این گزارش به ترتیب ۳۶.۷ درصد و ۲۲.۴ درصد از شرکت‌کنندگان اعلام کردند بوی نعنا فلفلی و روغن نارگیل را اشتباه تشخیص دادند؛ همچنانکه تعداد زیادی از آن‌ها اعلام کردند نمی‌توانند به طور کامل این رایحه‌ها را بو کنند؛ بطوری که ۲۴.۵ درصد از بیماران اعلام کردند قادر به بویایی نعنا فلفلی (peppermint) نیستند و ۲۰.۴ درصد از بیماران نیز گفتند نمی‌توانند روغن نارگیل را بو کنند.

چند دلیل وجود دارد که افراد مبتلا به کرونا حس بویایی خود را از دست می‌دهند. نخست، افرادی با اختلال در دستگاه تنفسی فوقانی اغلب گرفتگی و سایر علائم مربوط به بینی را تجربه می‌کنند که می‌تواند دسترسی به عصب بویایی را مسدود کند. اما بنابر احتمال بیشتر طبق اعلام مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت «Vanderbilt University Medical Center» در ایالت تنسی آمریکا، این ویروس ممکن است باعث ایجاد واکنش التهابی در داخل بینی شود که این مسئله می‌تواند به از بین رفتن حس بویایی و یا سلول‌های عصبی منجر شود.

آزمایش‌های بویایی این چنینی، می‌تواند دریچه‌ای برای تشخیص بیماری فرد باشد. همانطوری که پژوهشگران گفته‌اند، تست‌های خانگی می‌تواند تأثیر فراوانی بر تلاش‌های جهانی برای غربالگری ویروس کرونا داشته باشد.

با توجه به در دسترس نبودن و گران بودن کیت‌های آزمایش کرونا، این چنین آزمایش‌هایی می‌تواند ما را قادر به انجام تست‌های سریع و گسترده کند؛ بنابراین اگر از خود می‌پرسید که آیا به کرونا مبتلا شده‌اید یا نه، به آشپزخانه بروید و این دو ماده را بو کنید. این کار ممکن است راهی باشد تا شما از ابتلای خاموش خود به کرونا با خبر شوید.
 
منبع: YJC
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->