وقتی بیمه دبه می‌کند! باید‌ها و نباید‌های هفته منتهی به کنکور | چه‌کار کنیم که زحماتمان به باد نرود؟ ماجرای ورود نخستین پنکه برقی به ایران | دیدار شبانه ناصرالدین‌شاه و زیمنس مالزی یا تایلند؛ برای یک سفر فراموش نشدنی کدام را انتخاب کنیم؟ ویدئو | انتشار اولین تصاویر دوربین مداربسته از لحظه آغاز آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) صبح ورزش کنید، قلب بیشتر عمر می‌کند! افزایش درصد موفقیت احیای قلبی - ریوی بیماران اورژانسی در حرم امام‌رضا(ع) (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیش از ۱۴ تن موادغذایی غیربهداشتی در نیشابور نابود شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرحله دوم توزیع گوشت گرم به نیازمندان آغاز شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش ۴۰ درصدی تولید شیرخشک در مشهد انتقاد یکی از نمایندگان مجلس به تنبیه بدنی دانش‌آموزان | معلمی که تنبیه بدنی می‌کند، مشکل روحی دارد ویدئو | آتش در محل انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس فروکش کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | مشهد از فردا خنک می‌شود؛ با احتمال بارش باران درخشش دانش‌آموزان ایرانی در مسابقات جهانی ریاضی طرح «مشهد، شهر امن»، گامی مهم در مسیر جذب گردشگر داخلی و خارجی چند نکته درباره کارت‌های ورود به جلسه کنکور | روز آزمون چه مدارکی برداریم؟ سال ۱۴۰۳، سال تحول در خدمات‌رسانی به مسافران فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد امکان تغییر گروه آزمایشی و حوزه امتحانی داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ وجود ندارد معلمان باید نقش آفرینی بیشتری در زمینه ارتقای کیفی تدریس و روش‌های آموزشی داشته باشند هشدار پلیس فتا درباره جعل هویت در فضای مجازی آخرین آمار جان‌باختگان انفجار در بندر شهید رجایی + اسامی پیکرهای احرازهویت‌شده‌ (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آلرژی فقط یک عطسه ساده نیست چگونه اصالت شیرخشک را تشخیص بدهیم؟ جزئیات زمان‌بندی نقل‌وانتقالات دانشجویان اعلام شد سرکنسول‌ها و نمایندگان کشور‌های خارجی در مشهد به تماشای جاذبه‌های خراسان‌رضوی رفتند بلایای طبیعی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند چرا اندازه دور کمر با افزایش سن، بیشتر می‌شود؟ پیش‌بینی بارش باران و خنک‌ترشدن هوا در برخی استان‌ها از فردا (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ملاقات با نهنگ‌های مُرده | تلاشی برای رونق صنعت شکار نهنگ

  • کد خبر: ۴۷۶۵۴
  • ۰۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۱
ملاقات با نهنگ‌های مُرده | تلاشی برای رونق صنعت شکار نهنگ
در طول دهه ۱۹۵۰ اجساد نهنگ‌ها در سراسر اروپا گردانده می‌شد تا صنعت شکار نهنگ را که در طول جنگ‌جهانی دوم افول کرده بود، دوباره رونق بخشند.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ در طول دهه ۱۹۵۰ اجساد نهنگ‌ها در سراسر اروپا گردانده می‌شد تا صنعت شکار نهنگ را که در طول جنگ‌جهانی دوم افول کرده بود، دوباره رونق بخشند. این داستان از سال ۱۹۵۲ در تروندهایم نروژ آغاز شد. سازمانی مرموز که هنوز هم ناشناخته است، ۳ نهنگ تیغ‌باله را در ساحل تروندلاگ صید کرد. پس از آوردن نهنگ‌های صیدشده به ساحل، تیمی از دانشمندان به‌سرعت ۷۰۰۰ لیتر خون آن‌ها را تخلیه کرده و آن را با فرمالین جایگزین کردند؛ محلولی که برای حفظ بافت‌ها و پوست پس از مرگ استفاده می‌شود. احشا و اندام‌های این نهنگ‌ها، ازجمله کبد شش‌تنی و زبان دوونیم‌تنی آن‌ها، از بدنشان خارج شد.
 
برای جلوگیری از پوسیدگی بافت‌ها، وسایل سرمایشی داخل فضای توخالی بدن آن‌ها قرار داده شد. نهنگ‌ها برای شروع سفر ادیسه‌وار بیست‌ساله خود در سراسر اروپا، درون تریلی‌های سی‌متری یخچال‌دار جا گرفتند که گفته می‌شود بزرگ‌ترین تریلی‌های جهان در آن زمان بود.

این ۳ نهنگ (هرکول، جالوت و یونس) در طول سفر خود صاحبان مختلفی داشتند. گاهی اوقات از آن‌ها برای مقاصد آموزشی استفاده می‌شد و گاهی برای یک نمایش کناره عجیب‎وغریب در یک سیرک به نمایش گذاشته می‌شدند. در آن روز‌ها این ۳ نهنگ مرده بسیار محبوب بودند. بازدید‌کنندگان برای دیدن نهنگ‌ها در پارکینگ‌های خودرو‌های اسقاطی یا زمین‌های بزرگ چمن مانند پیست‌های مسابقه، باید هزینه ورودی پرداخت می‌کردند. در یک هم‌آرایی وحشتناک، ابزار‌های کشتار نهنگ مانند زوبین و دیگر وسایل صید، در کنار این نهنگ‌ها به نمایش درمی‌آمد.

جالوت آخرین‌بار در ایتالیا دیده شد. صاحبان هرکول، که در سیرکی در اسپانیا به نمایش گذاشته می‌شد، تصمیم گرفتند پیش از تجزیه کامل، او را در یک کوره عظیم بسوزانند. درباره یونس، اما این احتمال وجود دارد که او را در آینده دوباره ببینیم. او از ۴ دهه گذشته در یک انبار نگهداری می‌شود و هنوز هم به‌عنوان نهنگی که ۷۰ سال پیش مرده است، وضعیت بسیار خوبی دارد.

صید نهنگ تیغ‌باله، مانند دیگر نهنگ‌های بزرگ، در قرن بیستم بسیار رواج داشت و در نتیجه این کار، اکنون گونه‌ای در معرض خطر انقراض است. گزارش‌ها نشان می‌دهند که بیش از ۷۲۵ هزار نهنگ تیغ‌باله در نیمکره جنوبی زمین، بین سال‌های ۱۹۰۵ و ۱۹۷۶ صید شده‌اند و تا سال ۱۹۹۷ فقط ۳۸ هزار نهنگ جان سالم به‌در برده‌اند. به‌دلیل تأثیرات صید نهنگ و سرعت تولیدمثل پایین آن‌ها، پیش‌بینی می‌شود که اندازه کلی جمعیت زیرگونه‌های نهنگ تیغ‌باله در نیمکره جنوبی تا سال ۲۱۰۰، ۵۰ درصد کمتر از جمعیت کلی آن‌ها پیش از صید نهنگ‌ها باشد.
 

ملاقات با نهنگ‌های مُرده
در کنار جسد، ابزار‌های شکار مانند نیزه مخصوص صید نهنگ به نمایش گذاشته می‌شد.
 
ملاقات با نهنگ‌های مُرده
افسر پلیس در حال خواندن تابلو هشدار درباره لمس نهنگ پر از فرمالین.
 
ملاقات با نهنگ‌های مُرده
کودکان در حال تماشای نهنگ مرده.
 
ملاقات با نهنگ‌های مُرده
دکتر رولف هاینریش در حال بررسی داخل گلوی نهنگ.
 
ملاقات با نهنگ‌های مُرده
کودکان در دهان «یونس».
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->