بهترین رژیم غذایی تابستانی برای مقابله با گرمازدگی کیک، بیسکویت و آبمیوه نباید در صبحانه کودکان گنجانده شود سیگار و قلیان مهمترین عامل ابتلا به سرطان ریه وزیر آموزش و پرورش: مشارکت و مردمی‌سازی، مهم‌ترین رویکرد نهضت مدرسه‌سازی است حدود ۱۰ هکتار از مراتع بام ایران در آتش سوخت اسامی محصولات آرایشی فاقد مجوز منتشر شد (۳ مرداد ۱۴۰۴) شرکت ۳ هزار داوطلب در آزمون دادگستری خراسان رضوی (۳ مرداد ۱۴۰۴) خودروی کارکنان گمرک پیشین توسط قاچاقچیان سوخت مورد حمله مسلحانه قرار گرفت (۳ مرداد ۱۴۰۴) زمان آغاز تردد دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره اعلام شد حکم قصاص برای قاتل امیرحسین خالقی صادر شد | پرونده قتل الهه حسین‌نژاد در نوبت بررسی ویژه دادگاه کیفری افتتاح بیش از ۲۷۰ مدرسه جدید در خراسان رضوی تا پایان شهریور ۱۴۰۴ | بازنشستگان، عضو هیئت‌امنای مدارس جدید می‌شوند+ فیلم جذب پنج هزار و ۵۶۰ معلم جدید در مدارس خراسان رضوی| روزانه دو مدرسه در استان ساخته می‌شود (۳ مرداد ۱۴۰۴) انفجار، آتش‌سوزی و قطع برق سریالی در اسرائیل به تل‌آویو رسید مراسم افتتاحیه خانه چتر ویژه کودکان بی‌سرپرست در مشهد برگزار شد (۲ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم مشاور وزیر آموزش و پرورش: مدارس غیرفعال، تعیین تکلیف می‌شوند یک کشته و ۴ مصدوم در پی تصادف در خواف خراسان رضوی (۲ مرداد ۱۴۰۴) در این روزهای گرم اگر هوای آب‌تنی به سرتان زد مراقب غرق‌شدگی باشید | غرق بی‌توجهی نشوید! حجم آب سد‌های مشهد به ۷ درصد رسید | هشدار خروج سد‌های تأمین آب از مدار تاکید نمایندگان خراسان رضوی در مجلس بر حمایت از توانمندسازی معلولان و مددجویان بهزیستی | پیشگیری از معلولیت ها ضروری است + ویدئو معاون استاندار خراسان رضوی: خواستار کاهش آسیب‌های اجتماعی و حمایت از اقشار آسیب پذیر هستیم یک نماینده مجلس: خودروسازان داخلی باید پاسخگوی تعداد بالای معلولیت‌ها براثرِ تصادف باشند آیا لایه‌ای که بر سطح آبلیموی خانگی ایجاد می‌شود، بی‌خطر است؟ نشانه‌های کم‌آبی بدن کدام اند؟ آیا پای ویروس خطرناک جهان به ایران رسیده است؟ آیا رژیم غذایی بر خطر یبوست تأثیر می‌گذارد؟ سهمیه‌های کنکور زیر تیغ اصلاحات جدید | سهمیه‌ها چطور تعیین تکلیف می‌شوند؟ توصیه‌های رئیس اورژانس به زائران پیاده اربعین حمایت کمیسیون آموزش مجلس از تسهیل تحصیل مددجویان و معلولان تحت پوشش بهزیستی معاون وزیر کار: بیش از ۴۰ درصد دانش آموختگان نمی‌توانند شغل مناسب پیدا کنند
سرخط خبرها

ماسکی که با ایجاد گرما "ویروس کرونا" را غیرفعال می‌کند

  • کد خبر: ۴۷۷۴۲
  • ۰۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۷
ماسکی که با ایجاد گرما
محققان موسسه "ام.آی.تی" در مطالعه اخیرشان از ایده طراحی ماسکی منحصر به فرد خبر داده‌اند که قابل استفاده مجدد است و در فیلتر کردن و غیرفعال کردن ویروس‌های کرونا بسیار موثر است.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان موسسه "ام.آی.تی" در مطالعه اخیرشان از ایده طراحی ماسکی منحصر به فرد خبر داده‌اند که قابل استفاده مجدد است و در فیلتر کردن و غیرفعال کردن ویروس‌های کرونا بسیار موثر است.

به نقل از تک اکسپلوریست، استفاده از ماسک صورت یکی از اقدامات مهم در جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا و یا به نوعی محدود کردن شیوع ویروس کرونا است. استفاده از ماسک صورت برای جلوگیری از ابتلا به ویروس در مکان‌های عمومی و به ویژه در مواردی که فاصله گذاری امکان پذیر نیست، اجباری است.

اخیرا محققان موسسه ام آی تی گامی مهم در این جهت برداشته‌اند و امیدوارند که بتوانند ماسکی ایجاد کنند که ویروس‌ها را با استفاده از گرما غیرفعال کند. آنها می‌خواهند یک ماسک قابل استفاده مجدد مجهز به یک شبکه مش مسی گرم شده بسازند.

شبکه مسی توسط نئوپرین احاطه خواهد شد. نئوپرین ماده‌ای عایق است که مانع از گرم شدن بیش از حد ساختار بیرونی ماسک می‌شود.

ایده این ماسک اینگونه است که همانطور که کاربر ماسک را می‌پوشد و عملیات دم و بازدم را انجام می‌دهد، هوا به طور مکرر از طریق شبکه عبور می‌کند و هرگونه ذره ویروسی در هوا با شبکه و دمای بالا کند و غیرفعال می‌شود. چنین ماسکی می‌تواند برای متخصصان مراقبت‌های بهداشتی و افراد در شرایطی مانند اتوبوس شلوغ که دستیابی به فاصله اجتماعی چالش برانگیز است، مفید باشد.

مفهوم این ماسک کاملاً جدید است و به جای اینکه در درجه اول ویروس را مسدود کند، به ویروس اجازه می‌دهد از ماسک عبور کند؛ اما پس از آن مرحله، آن را کند و غیرفعال می‌کند.

"مایکل استرانو" (Michael Strano)، استاد مهندسی شیمی ام آی تی گفت: ماسک‌هایی که اکنون استفاده می‌کنیم برای گرفتن برخی ویروس‌ها طراحی شده اند. آنها از ما محافظت می‌کنند، اما هیچ کس تاکنون به فکر غیرفعال کردن ویروس و استریل کردن هوا نبوده است که این موضوع باعث تعجب من شد.

دانشمندان قصد داشتند ماسکی طراحی کنند که ویروس را با استفاده از گرما از بین ببرد. آنها تصمیم گرفتند از مش، شبکه مسی به عنوان عنصر گرمایش و جذب استفاده کنند. آنها تعدادی آزمایش برای تعیین دامنه ایده آل دمایی که برای از بین بردن ویروس‌های کرونا از جریان تنفس طبیعی به داخل یا خارج نیاز دارند، انجام دادند. دانشمندان محاسبه کردند که ویروس‌های کرونا چگونه در دمای مختلف تخریب می‌شوند. آنها همچنین نشان دادند که می‌توان با عبور جریان الکتریکی از شبکه مسی با ضخامت ۰.۱ میلی متر یا بخاری ترموالکتریک که قدرت آن توسط یک باتری کوچک تأمین می‌شود، این دما را به دست آورد. نمونه‌های اولیه موجود این ماسک شامل یک باتری ۹ ولتی است که می‌تواند انرژی کافی برای گرم شدن ماسک و خنک شدن هوا قبل از استنشاق را فراهم کند.

استرانو گفت: ماسک‌های تنفسی N۹۵، ماسک‌های جراحی و ماسک‌های پارچه ای موثر هستند و باید طبق دستور در طول همه گیری استفاده شوند، اما یک مزیت بالقوه ماسک‌های گرم شده این است که چون ویروس را از بین می‌برند، نیازی به ضدعفونی یا دور انداختن ندارند.

محققان، این مطالعه و طرح جدید را در مجله "bioRxiv" منتشر کرده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->