امیررضا وثوقی | شهرآرانیوز؛ با توجه به سردرگمی و بلاتکلیفی بیماران دیابتی در تهیه انسولین قلمی در شهر مشهد، رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی با اشاره به توزیع انسولین قلمی موجود در انبار در داروخانههای منتخب شهر گفت: تاکنون ابلاغیه جدیدی برای توزیع انسولینهای وارداتی جدید به دست ما نرسیده است، بنابراین بیماران کماکان میتوانند از طریق تماس با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت و درمان از نحوه توزیع و محل دقیق این داروخانههای منتخب مطلع شوند و با توجه به سهمیه ذکرشده در دفترچه بیمه خود، انسولین قلمی مورد نیازشان را تهیه کنند.
چالش کمبود انسولین قلمی در داروخانههای شهر مشهد همانند دیگرنقاط کشور این روزها دشواریهای فراوانی برای بیماران دیابتی ایجاد کرده است و باوجود موج سوم کرونا در کشور، بسیاری از شهروندان برای تهیه انسولین قلمی دچار مشکل شده اند. این سردرگمی به کمبود انسولین در شهر ختم نمیشود و افزایش چندین و چند باره قیمت این دارو به معضل دیگر بیماران دیابتی مبدل شده است. نگرانیای که اخیرا بازتابهای زیادی در فضای مجازی داشته است و کاربران با هشتگ #انسولین_نیست به کمبود انسولین قلمی از اسفند ۹۸ و کم یاب شدن آن از اواخر شهریورماه اعتراض کرده اند. اما حالا با ترخیص ۲ محموله از انواع انسولین قلمی از گمرک، از ابتدای هفته، ظاهرا توزیع این داروی حیاتی برای بیماران دیابتی در داروخانههای منتخب کشور آغاز شده است.
واردات ۶۰۰ هزار واحد انسولین به کشور
علیرضا شهریاری، رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی، با اشاره به اینکه ۶۰۰ هزار واحد انسولین به کشور وارد شده است و به زودی در داروخانههای منتخب توزیع میشود، گفت: تعدادی انسولین قلمی اخیرا در مشهد توزیع شده است و در روزهای آینده انسولین مورد نیاز بیماران دیابتی با قیمتی ارزانتر و با تعداد بیشتر در داروخانههای شهر توزیع میشود که امیداوریم این هفته کمبودهای موجود برطرف شود.
به گفته شهریاری در شرایط فعلی برخی داروخانههای منتخب شهر مشهد انسولین قلمی دارند و بیماران میتوانند با تماس با سامانه ۱۹۰ با توجه به موقعیت مکانی خود از داروخانههای منتخب و توزیع کننده انسولین قلمی مطلع شوند تا از سردرگمیهای به وجودآمده در روزهای اخیر جلوگیری شود.
وی افزود: انسولین قلمی موجود در استان در بین داروخانههای منتخب توزیع شده است و دراین راستا، در هرمنطقه داروخانهای معین شده است تا پیش از ورود محموله جدید انسولین قلمی بخشی از نیاز بیماران تأمین شود.
پرداختی بیماران، فقط ۱۰ درصد
رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی در واکنش به گله برخی شهروندان از افزایش اخیر قیمت انسولین گفت: پیش ازاین قیمت انسولین حدود ۳۱ هزار تومان بود و با توجه به وعدههای متولیان سازمان غذا و دارو قیمت انسولینهای جدید به مراتب کمتر خواهد بود. البته بیمار ۱۰ درصد هزینه انسولین را پرداخت میکند و بقیه هزینهها توسط بیمهها پرداخت میشود.
شهریاری درباره علل کاهش توزیع انسولین قلمی در داروخانهها گفت: عوامل مختلف در کمبود انسولین قلمی در کشور تأثیرگذارند. درهمین راستا شرکت تولیدکننده انسولین در کشور متعهد شده بود تا پایان سال ۹۸ بخش زیادی از نیاز انسولین کشور را تأمین کند، اما متأسفانه این شرکت به وعده خود عمل نکرده است و به همین دلیل واردات انسولین با تأخیر انجام شد.
وی هزینه پایین دارو در کشور را از دیگرعلل کمبود انسولین در کشور دانست و افزود: قیمت پایین داروی انسولین در کشور نسبت به کشورهای مجاور زمینه قاچاق انسولین را فراهم میکند. رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی بیان کرد: تأثیر تحریمها و محدودیت در انتقال ارز از دیگرمشکلات واردات انسولین به شمار میآید. برای مثال ۳ شرکت خارجی متعهد شده اند که ۱۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا در اختیار کشورمان قرار دهند، اما برخی حتی به یک دهم تعهدشان هم عمل نکرده اند؛ زیرا شرکتهایی که با ایران همکاری کنند، با فشار تحریمی از سوی آمریکا روبه رو خواهند شد. شهریاری ادامه داد: زمانی که نتوانیم پول را از داخل کشور به مقصدهای مورد نظر برای واردات دارو منتقل کنیم، با مشکل تأمین مواجه خواهیم بود.