رئیس جمهور «قانون اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز» را ابلاغ کرد سخنگوی وزارت خارجه: توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه سوریه مستلزم اقدام فوری جامعه جهانی است تلاش لاپید برای تکیه زدن بر صندلی نتانیاهو واکنش انگلیس به حملات رژیم صهیونیستی در سوریه (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) دریادار سیاری: کلیدی‌ترین مؤلفه در ارتقای قدرت ملی، قدرت نظامی است حمله اوکراین به روسیه و اعلام وضعیت اضطراری در شهر نووروسیسک + جزئیات (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهادت ۷۷ فلسطینی دیگر به دست صهیونیست‌ها | شمار شهدا به ۵۲ هزار و ۴۹۵ نفر رسید (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) استقرار ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رضایی: ایران برای هر سناریویی آماده است نقشه جدید صهیونیست‌ها برای وادارکردن مردم غزه به کوچ اجباری، استخدام یک گروه خلافکار برای ترساندن مردم! اولیانوف: عراقچی کاملاً درست می‌گوید؛ ایران حق دارد چرخه کامل سوخت هسته‌ای داشته باشد معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی خبر داد: تأسیس کنسولگری هند در مشهد گزینه اصلی جانشینی والتز، یهودیِ مورداعتماد ترامپ، چه‌کسی است؟ عارف: نگاه‌های لحظه‌ای به تولید ضربه ‌می‌زند فعالیت اخوان‌المسلمین در اردن ممنوع شد زلنسکی پوتین را تهدید کرد: تأمین امنیت میهمانان خارجی مراسم جنگ جهانی دوم بر عهده روسیه است حمله یمن با موشک بالستیک هایپرسونیک به یافای اشغالی در فلسطین (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) اسلام‌آباد: کانال‌های دیپلماتیک با دهلی همچنان فعال هستند گسترش همکاری ایران و ترکستان در حوزه سرمایه‌گذاری آغاز انتخابات نخست‌وزیری در استرالیا (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشته شدن بیش از ۲۰۰ غیرنظامی در حملات ارتش میانمار (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) حزب الله: دشمن از سلاح مقاومت هراس دارد در اوج تنش‌ها با هند؛ پاکستان موشک آزمایش کرد + فیلم (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) لاریجانی: مسئله هسته‌ای ایران ذات سیاسی پیدا کرده است مشاور عالی فرمانده کل قوا: رویکردهای ترامپ سبب تنش های گوناگون با بسیاری از کشورها شده است نماینده پاکستان در سازمان ملل: باید از درگیری هسته‌ای با هند خودداری کرد عراقچی: تنها لازمه توافق اراده سیاسی و نگرش منصفانه است | ایران حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد حمله هوایی رژیم صهیونیستی به اطراف دمشق (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

راهکاری برای بهینه‌سازی خدمت سربازی

  • کد خبر: ۴۸۰۲۷
  • ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۲
راهکاری برای بهینه‌سازی خدمت سربازی
محمدجواد رنجکش - عضو هیئت‌علمی دانشگاه
به‌موجب قانون اساسی کشورمان، همه مردان بیش از ۱۸ سال ایرانی، به‌جز مواردی که استثنا شده‌اند، باید به خدمت سربازی بروند. جدا از تصور ذهنی مشمولان نظام وظیفه عمومی به این امر، در کشور‌هایی که خدمت سربازی اجباری است، آن را بخشی از ادای دین هر فرد به کشور خود می‌دانند. در کشور ما، چگونگی گذراندن خدمت سربازی تابع متغیر‌هایی مانند مدرک تحصیلی فرد مشمول، نیروی نظامی یا انتظامی که مشمول را فرا می‌خواند، جغرافیای مکان خدمت، شرایط جنگ یا صلح، فصل اعزام و زیرمجموعه‌های اداری یا نظامی خدمت فرد مشمول است.
 
در این میان، رابطه مستقیم و معناداری بین رضایت و نارضایتی مشمولان از خدمت سربازی و مدرک تحصیلی و سن فرد مشمول وجود دارد، بدین معنا که هرچه مدرک تحصیلی ارتقا و سن فرد سرباز افزایش می‌یابد، اکراه و نارضایتی از اعزام به خدمت سربازی نیز افزایش می‌یابد. در این میان و با شرایط دوگانه برخی دستگاه‌های دولتی از یک‌سو و شرایط فرد مشمول از سوی دیگر، راهکاری عقلایی به‌نام «امریه سربازی» پدید آمده است که سربازان برخوردار از این امتیاز پس از سپری‌کردن دوره آموزشی نظامی کوتاه‌مدت، می‌توانند بقیه دوران خدمتشان را در یکی از دستگاه‌های دولتی متناسب با تخصص تحصیلی خود بگذرانند. اما باتوجه‌به عرضه‌نشدن امریه کافی از سوی دستگاه‌های دولتی و حجم بسیار تقاضا از سوی مشمولان دانشگاهی، درصد بسیار ناچیزی می‌توانند امریه بگیرند.

پیشنهاد نگارنده این است که باتوجه‌به عزم ملی کشور برای افزایش تولید و ضرورت رشد و توسعه اقتصادی و از آنجا که نیروی انسانی ماهر و متخصص یکی از عوامل تولید است، این مسئله، یعنی تعلق‌گرفتن امریه سربازی که هم‌اکنون در انحصار دستگاه‌های دولتی است، به بنگاه‌ها، صنایع و شرکت‌های خصوصی بزرگ در زمینه تجارت، صنعت و خدمات نیز گسترش یابد تا این مجموعه‌ها هم بتوانند با شرایطی که مرکز نظام وظیفه عمومی به‌عنوان استاندارد‌های نظارتی تعیین می‌کند، از خدمات تخصصی و دانش افراد مشمول استفاده کنند.
از مزیت‌های این پیشنهاد می‌توان به کاهش هزینه‌های دولتی، تأمین بخشی از نیروی مورد نیاز صنایع، کارخانه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی، تسهیل جذب و استخدام افراد مشمول پس از گذراندن دوره سربازی در همان مجموعه اقتصادی و کسب تجربه فرد مشمول در دوره دوساله سربازی اشاره کرد.

خراسان‌رضوی به‌عنوان قطب بزرگ صنعتی، کشاورزی و خدماتی به‌ویژه خدمات گردشگری زیارت، از این ظرفیت برخوردار است که بخشی از نیروی انسانی ماهر و متخصص را از جوانان بومی دانش‌آموخته و آماده به خدمت سربازی تأمین کند؛ امری که می‌تواند در صورت تحقق، منافع سه‌گانه‌ای را برای دولت، بنگاه‌های خصوصی و فرد سرباز به ارمغان آورد. در این مسیر جا دارد نمایندگان مجلس با بررسی کارشناسانه این پیشنهاد، زمینه‌های قانونی و اجرایی آن را که بی‌گمان در راستای منافع ملی کشور است، فراهم کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->