مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

بررسی انتقال ویروس کرونا از طریق باد و باران

  • کد خبر: ۴۸۴۰۲
  • ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۲
بررسی انتقال ویروس کرونا از طریق باد و باران
فصل‌های پاییز و زمستان همیشه موعد شیوع بیماری‌های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی است که ویروس کرونا و به طور مشخص بیماری «کووید ۱۹» نیز یکی از جدیدترین نوع همین ویروس‌هاست.
به گزارش شهرآرانیوز، ویروس کرونا بیش از ۹ ماه به طور رسمی جهان را درگیر کرده؛ هر چند بر مبنای اطلاعات غیررسمی و تایید نشده، نشانه‌هایی از این ویروس از پاییز پارسال ۲۰۱۹ در بخش‌هایی از چین، اروپا و حتی خاورمیانه و ایران بوده؛ اما به دلیل ناشناخته بودن آن، مردم و کارشناسان بهداشتی و پزشکی متوجه آن نبودند و این بیماری را نوعی آنفلوآنزا می‌دانستند.
 

امکان انتقال ویروس کرونا در باد و باران چقدر است؟

کرونا از ۱ ماه پیش در نیمکره شمالی در حال تجربه دومین پاییز خود است؛ پاییزی که البته حالا همه مردم دنیا از این ویروس آگاهی دارند و کمابیش راه‌های جلوگیری از سرایت ویروس را می‌شناسند.

۳ اصل طلایی رعایت فاصله فیزیکی، زدن ماسک و شستشوی مداوم دست‌ها که در همه فصول سال ۳ فرمول اصلی جلوگیری از ابتلا به کروناست؛ اما در ۲ فصل سرد سال به دلیل اینکه رعایت این اصول به ویژه اصل "فاصله فیزیکی و تماس نزدیک" سخت می‌شود، امکان و خطر شیوع هم بالا می‌رود.

فصل‌های پاییز و زمستان همیشه موعد شیوع بیماری‌های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی است که ویروس کرونا و به طور مشخص بیماری" کووید ۱۹" نیز یکی از جدیدترین نوع همین ویروس‌هاست.

در فصل‌های سرد سال به دلیل سرمای هوا، مردم پنجره‌ها را می‌بندند و زیر فضا‌های مسقف جمع می‌شوند و همین عامل باعث شیوع بیشتر بیماری‌های تنفسی از جمله کرونا می‌شود. تجربه جهان در ۱ ماه گذشته نیز حاکی از همین واقعیت است که ویروس کرونا در کشور‌های نیمکره شمالی در حال شیوع دوباره است.

کارشناسان برای پاییز و زمستان امسال توصیه می‌کنند مساله تهویه هوا جدی گرفته شود و مردم در خانه‌ها و ادارات و مکان‌های مسقف، پنجره‌ها را باز کرده و اجازه دهند هوا تهویه مناسب داشته باشد و در عوض لباس‌های گرم بپوشند.

مساله دیگر درباره ویروس کرونا شائبه امکان انتقال آن از طریق باد و مِه و ابر‌های بازان‌زا یا حتی "توده‌های هوای حاوی گردو غبار" از یک منطقه به منطقه دیگر و یا حتی از یک کشور به کشور دیگر است.

در این زمینه پروفسور ترکیه‌ای" محمد جیهان" در مصاحبه با شبکه خبری سی‌ان‌ان ترک، گفته است: ویروس کرونا دروضعیت عادی و هوای ساکن حداکثر از ۱.۵ متر تا ۲ متر در هوا جابجا می‌شود و در فصل‌های سرد سال حداکثر این فاصله در اثر باد و جابجایی هوا می‌تواند به ۹ یا حداکثر ۱۰ متر برسد؛ اما امکان انتقال ویروس کرونا در مسافت‌های طولانی و کیلومتری وجود ندارد و شواهدی در دست نیست تا نگران این فرضیه باشیم.

این در حالی است که هفته گذشته مقامات بهداشتی کره شمالی به مردم این کشور هشدار دادند به دلیل احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق توده ابر "گرد و غبار زرد"‌ی که از جانب چین می‌آمد، حتی‌المقدور از خانه بیرون نروند.

با این حال پروفسور محمد جیهان این فرضیه را رد کرده و می‌گوید ویروس کرونا قادر به انتقال و جابجایی در مسافت‌های طولانی نیست.

این متخصص ترکیه‌ای، اما توصیه کرده در فصل‌های سرد سال به دلیل گردش هوا و باد، مردم رعایت فاصله فیزیکی را بیشتر کنند، لباس‌های گرم بپوشند و در خانه‌ها و محیط‌های مسقف در‌ها و پنجره‌ها را باز بگذارند و هنگام باران مواظب خیس نشدن ماسک‌های خود باشند.

به گفته محمد جیهان، باران در صورتی که ماسک را خیس کند باید حتما عوض شود، چون در این صورت ماسک کارایی حفاظتی خود را از دست می‌دهد. او گفته است: مهم نیست صورتان خیس شود یا نشود مهم این است که ماسک‌تان خیس نشود، برای همین در فصل‌های سرد سال اگر در بیرون قدم می‌زنید و احتمال بارانی شدن هوا را دادید، حتما همراه خود چتر ببرید و برای احتیاط یک یا چند ماسک اضافی همراه داشته باشید تا در صورت خیس شدن ماسک، آن را تعویض کنید.
 
او اصول حفاظتی در فصل‌های سرد سال را رعایت فاصله فیزیکی و تهویه مناسب هوا در محیط‌های بسته می‌داند و می‌گوید باید تلاش کرد تا جای ممکن از این محیط‌ها دوری کرد و اگر مجبور به حضور در چنین محیط‌هایی هستیم مطمئن باشیم در آنجا توقف زیاد نکنیم و اگر ماندیم مطمئن باشیم که جریان هوا تهویه مناسبی دارد.
 
منبع: عصرایران
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->