مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

پژوهشگران آمریکایی: ویروس کرونا جهش یافته و مسری‌تر شده است

  • کد خبر: ۴۸۴۶۵
  • ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۰
پژوهشگران آمریکایی: ویروس کرونا جهش یافته و مسری‌تر شده است
جدیدترین پژوهش‌ها حکایت از جهش ویروس کرونا دارد. جهش در پروتئین خوشه‌ای کروناویروس، به سرایت بیشتر و ساده‌تر آن منجر شده است. این جهش موسوم به "D۶۱۴G"، راه را برای ورود ویروس به سلول‌های بدن باز می‌کند. این پژوهش، بزرگترین بررسی در مورد توالی ژنتیکی کروناویروس به شمار می‌رود که تاکنون در آمریکا صورت گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز، پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافتند که بروز نوعی جهش در پروتئین خوشه‌ای کروناویروس، به سرایت بیشتر و ساده‌تر آن منجر شده است.

پژوهشی که روی بیش از ۵۰۰۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ انجام شده است، نشان می‌دهد که کروناویروس در حال جهش است و همین موضوع می‌تواند به مسری‌تر شدن آن منجر شود.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که این جهش موسوم به "D۶۱۴G"، در پروتئین خوشه‌ای رخ می‌دهد که راه را برای ورود ویروس به سلول‌های بدن باز می‌کند. این پژوهش، بزرگترین بررسی در مورد توالی ژنتیکی کروناویروس به شمار می‌رود که تاکنون در آمریکا صورت گرفته است.

"ایلیا فینکلشتاین"(Ilya Finkelstein)، استادیار "دانشگاه تکزاس در آستین"(University of Texas at Austin) و از پژوهشگران این پروژه گفت: کروناویروس به خاطر تغییرات ژنتیکی که نه به آن کمک می‌کنند و نه برای آن مضر هستند و همچنین به خاطر فشاری که سیستم ایمنی بدن به آن وارد می‌کند، در حال جهش است.

طی نخستین موج همه‌گیری کووید-۱۹، انواع جدیدی از کروناویروس در بیماران کشف شد و با آغاز موج دوم، این تنوع افزایش یافت. پژوهشی که در ماه ژوئیه در مورد توالی ژنتیکی کروناویروس انجام شد، نشان داد انواع گوناگون کروناویروس که حامل جهش D۶۱۴G هستند، طی یک ماه به تسلط جهانی رسیده‌اند.

سوال مدنظر پژوهشگران این است که چرا انواع کروناویروس حامل این جهش، از انواع دیگر پیشی گرفته‌اند.

شاید پاسخ این باشد که کروناویروس، مسری‌تر شده است. پژوهشگران انگلیسی در بررسی ۲۵ هزار توالی ژنوم دریافتند که ویروس‌های حامل جهش D۶۱۴G، سریع‌تر از ویروس‌های فاقد این جهش منتقل می‌شوند و عفونت بیشتری ایجاد می‌کنند. در هر حال، نتایج این پژوهش نتوانست همه دانشمندان را قانع کند زیرا برخی از آنها باور داشتند که ممکن است جهش D۶۱۴G تنها در نخستین ویروس‌هایی که به اروپا و آمریکای شمالی رسیدند، رخ داده باشد.
پروتئین خوشه‌ای کروناویروس همچنان به جهش‌های بیشتر ادامه می‌دهد. پژوهشگران "بیمارستان متودیست"(Methodist Hospital) آمریکا در بررسی‌های آزمایشگاهی نشان دادند که حداقل یک نمونه از چنین جهش‌هایی، به پروتئین خوشه‌ای امکان می‌دهد تا پادتنی را که بدن انسان به صورت طبیعی برای مقابله با کروناویروس تولید می‌کند، مورد حمله قرار دهد. این موضوع می‌تواند به کروناویروس کمک کند تا به سادگی سیستم ایمنی بدن را پشت سر بگذارد و بسیار ساده‌تر میان افراد گوناگون منتقل شود.

نکته مثبت در اینجاست که این جهش‌ها به ندرت رخ می‌دهند و شدت بیماری افراد مبتلا را بیشتر نمی‌کنند. به گفته فینکلشتاین، او و همکارانش در این بررسی ندیده‌اند که ویروس‌ها یاد بگیرند به واکسن‌ها و یا پادتن‌های درمانی حمله کنند.

وی افزود: کروناویروس به جهش خود ادامه می‌دهد تا جهان را تحت تسلط درآورد. تلاش‌ برای نظارت واقعی و پژوهش‌هایی مانند پژوهش ما می‌توانند پیشرفت واکسن‌ها و روش‌های درمانی را تضمین کنند.
این پژوهش، در مجله "mBio" به چاپ رسید.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->