آتش سوزی انبار کاغذ در بخش رضویه دردسر‌های سکونت در محدوده محله سرشور مشهد پیکرتراشی ۲۰ درخت خشکیده مشهد توسط هنرمندان | روح هنر در کالبد خشکیده پژمان‌فر: شورا و شهرداری مشهد با سختی و جدیت تلاش می‌کنند تا خدمات بهتری به مردم ارائه شود شهردار مشهد مقدس: در حوزه حمل‌ونقل، هیچ حمایتی از شهرداری مشهد نمی‌شود بهره‌برداری از ۱۰ دستگاه اتوبوس در محور رسالت مشهد به ارزش ۱۰۰ میلیارد تومان + فیلم معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد: روزانه هفت میلیون سفر درون‌شهری در مشهد داریم شهردار مشهد: گرامیداشت یاد شهدا از دستور کار‌های اصلی مدیریت شهری است ویدئو| بارش برف شبانه در هاشمیه مشهد (چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳) فرصت دوماهه به صنایع شهرستان‌های خراسان رضوی برای تجهیز به کنتور هوشمند آب شهردار مشهدمقدس: کمربند جنوبی چه بخواهیم چه نخواهیم در آینده اجرا خواهد شد + فیلم دیدار شهردار مشهد با شورای اجتماعی محلات منطقه ۹ و بیان مشکلات توسط رؤسای شورا (۲۳ آبان ۱۴۰۳) حمایت از بانوان و توسعه ارتباطات دانش‌بنیان در اولویت کاری شورای ششم تأکید شورای ششم بر توسعه پروژه‌های راهبردی و زیرساختی مشهد ناصحی: سهم بودجه فرهنگی از بودجه شهرداری مشهد از ۲ به ۱۰ درصد افزایش یافت+ویدئو تامین برق و پایداری خدمت‌رسانی در تقاطع‌های سطح مشهد | ضرورت همکاری شهروندان و پلیس راهور در هنگام قطعی برق سرگذشت یکی از قدیمی‌ترین مزارع شمال مشهد | خاطرات خفته در «چاهش» اتوبوس‌های جدید راهی حاشیه شهر مشهد می‌شوند محکم پای «روز مشهد» بمانید! شهروند خبرنگار | درخواست جمع‌آوری زباله از یک زمین غیرمحصور در بولوار سجادیه مشهد + پاسخ کاهش ۵۰ درصدی زمان صدور پروانه‌های ساختمانی در مشهد
سرخط خبرها

بهره‌برداری از گام دوم کارخانه بازیافت کاغذ مشهد

  • کد خبر: ۴۹۵۰۹
  • ۲۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۳
بهره‌برداری از گام دوم کارخانه بازیافت کاغذ مشهد
با شروع این مرحله، ظرفیت تولید کاغذ بازیافتی در مشهد، از ۱۵ تن به ۴۰ تن در روز می‌رسد
علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ با حضور شماری از مسئولان کشوری، استانی و شهری، فاز دوم کارخانه بازیافت کاغذ در مجتمع صنعتی بازیافت پسماند مشهد به بهره برداری رسید تا توان روزانه پانزده تنی تولید کاغذ بازیافتی این کارخانه از این پس به ظرفیت ۴۰ تن کاغذ بازیافتی در روز برسد. در این پروژه که با سرمایه گذاری دوازده میلیاردتومانی بخش خصوصی در مجتمع صنعتی بازیافت مشهد به بهره برداری رسیده است، قرار است روزانه بیش از ۲۵ تن رول کاغذ کرافت هفتادگرمی و تست لاینر تولید شود؛ محصولاتی که از آن‌ها به عنوان یکی از حلقه‌های مهم صنایع بسته بندی و کارتن سازی یاد می‌شود.

به گزارش خبرنگار ما، شهردار مشهد در مراسم افتتاحیه این فاز از تولید کاغذ بازیافتی، با تأکید بر اتمام پروژه‌های حوزه مدیریت پسماند و معاونت خدمات شهری تا پایان سال ۹۹ گفت: یکی از پروژه‌های مهم که تا پایان سال ۹۹ باید به بهره برداری برسد پروژه لندفیل است.

 

۲ اولویت مهم فرهنگ شهروندی

محمدرضا کلائی با بیان اینکه در موضوع فرهنگ شهروندی، تمرکز ما روی ۲ مسئله حق تقدم عابر پیاده و جمع آوری زباله خشک است، تصریح کرد: ازاین رو انتظار می‌رود پروژه سیمپ با هدف جمع آوری زباله خشک با استفاده از تجربه پایلوت به صورت کامل اجرایی شود و سایر حوزه‌های شهرداری، به ویژه معاونت فرهنگی نیز برای تکمیل این پروژه حیاتی باید پای کار باشند.
وی با اشاره به برنامه‌های توسعه آتی حوزه بازیافت پسماند شهرداری مشهد که بیشتردر مجتمع میامی پیش بینی شده است، افزود: امیدواریم با اجرای این پروژه‌ها در حوزه مدیریت پسماند، شهر مشهد همچنان پیشروی خود را در این بخش حفظ کند و شهری با زیست پذیری و کیفیتی بالاتر برای شهروندان ایجاد شود. کلائی با تأکید بر اینکه باید واژه دورانداختن زباله برای مردم و مسئولان حذف شود، تصریح کرد: زباله چیز بی فایده‌ای نیست، بلکه زباله را باید دوباره به چرخه بازگرداند. از طرفی ما جایی به نام دور نداریم، همه جا به زیست ما نزدیک است و ازاین رو چاره‌ای جز اجرای کامل چرخه بازیافت پسماند نداریم.

 
 

زباله، ظرفیتی برای خلق ثروت

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی نیز ضمن قدردانی از شهرداری و شورای شهر مشهد به دلیل اقدامات صحیح تنظیف و حفظ بهداشت شهر و استفاده درست از منافع شهر گفت: زباله بخشی از ثروت شهروندان است که کارایی خود را برای خانوار‌ها از دست داده است، اما این به معنای نابودی کامل آن نیست؛ زیرا زباله می‌تواند خلق ثروت کند.

امیرحسین قاضی زاده هاشمی با اشاره به بازیافت قسمتی از پسماند تولیدی شهر مشهد افزود: چرخه بازیافت پسماند باید ۱۰۰ درصد زباله‌ها را تحت پوشش قرار دهد و در این مسیر باید راه‌هایی کشف و از فناوری‌ها با استفاده از تجربیات دیگرکشور‌ها و توان شرکت‌های دانش بنیان داخلی استفاده شود.
وی بازیافت پسماند را یکی از منابع درآمدی پایدار برای کلان شهر‌ها دانست و افزود: شهر مشهد با جمعیت میلیونی خود و حضور میلیون‌ها زائر در آن می‌تواند از نظر بازیافت پسماند فعالیت‌هایی جامع و با صرفه اقتصادی داشته باشد و این موضوع می‌تواند به فرصتی برای خلق ثروت تبدیل شود. نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شهرداری مشهد می‌تواند زباله‌های بازیافت پذیر دیگرشهر‌های اطرافش را خریداری کند و با استفاده از توانی که دارد آن‌ها را تبدیل به ثروت کند، ادامه داد: روستا‌ها و شهر‌های کوچک این شهرستان توان و پول جمع آوری و بازیافت زباله را ندارند، اما شهرداری مشهد می‌تواند همراهی، و زباله آن‌ها را دریافت کند.

 
 

ضرورت استفاده از روش‌های نوین در بازیافت پسماند

در ادامه این مراسم، نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد نیز با بیان اینکه مدیران شهری باید در جست وجوی روش‌های نوین بازیافت زباله در کشور‌ها و شهر‌های توسعه یافته باشند، اظهار کرد: درهمین راستا باید روش‌های نوین جهانی در بازیافت زباله شناسایی شود و با بهره گیری از مشاوران آگاه و متخصص و با استفاده‌های از ایده‌های مناسب، آن‌ها را عملیاتی کرد. حمیدرضا موحدی زاده با اشاره به اینکه مشهد شهر پایلوت آموزش‌های تخصصی، کاربردی و فنی حوزه پسماند است، ادامه داد: درهمین راستا باید نیرو‌ها و کارکنان این سازمان آموزش‌های روز دنیا را فرا بگیرند.
وی با قدردانی از افرادی که برای جمع آوری زباله‌های شهر اقدام می‌کنند، آن‌ها را تضمین کننده سلامت محیط زیست شهری دانست و افزود: شورای شهر مشهد آماده هرگونه حمایت مادی و معنوی از کارکنان زحمت کش مدیریت پسماند و مدیران آن است.

 

بهره برداری از پروژه لندفیل تا پایان سال

همچنین مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد با اشاره به اینکه مدیریت در پسماند شامل مراحل جمع آوری، حمل، پردازش، بازیافت، دفع و دفن است، گفت: خوشبختانه طی سال‌های اخیر در تمامی این مراحل اقدامات ارزشمندی در شهرداری مشهد انجام شده است. ابوالفضل کریمیان تعیین تکلیف موضوع جمع آوری پسماند‌های پزشکی را از جمله اقدامات مهم در حوزه مدیریت پسماند بیان کرد و افزود: عملیاتی شدن جمع آوری هوشمند زباله خشک و نوسازی ناوگان تخصصی حمل پسماند نیز از دیگراقدامات ارزشمند حوزه مدیریت پسماند است. همچنین طی این سال‌ها پروژه لندفیل هم اجرایی شده است و تا پایان سال این پروژه نیز به بهره برداری خواهد رسید.
وی گازرسانی به مجتمع صنعتی بازیافت پسماند، آسفالت مسیر تخلیه خاک و نخاله شهری، استفاده از ظرفیت ششصدکیلوواتی نیروگاه بیوگازسوز و طراحی و ساخت بازیافت آسفالت را از دیگر موارد اجرایی شده در حوزه پسماند بیان کرد و افزود: در راستای بازیافت هرچه بهتر مواد، فاز دوم بازیافت کاغذ مجتمع صنعتی بازیافت پسماند مشهد نیز با ظرفیت ۲۵ تن و با اعتبار ۱۲ میلیارد تومان آماده بهره برداری شده است.

 

۲۰ درصد از زباله‌های مشهد بازیافت پذیر است

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد گفت: اکنون در کلان شهر مشهد روزانه بیش از ۲ هزار تُن پسماند خانگی تولید می‌شود که آمار‌ها نشان می‌دهد به طور متوسط حدود ۲۰ درصد این مقدار، قابلیت بازیافت و بازگشت به چرخه تولید را دارد.
مهدی یعقوبی در حاشیه مراسم بهره برداری از فاز ۲ کارخانه بازیافت کاغذ، در مجتمع صنعتی شماره یک بازیافت شهرداری، افزود: همین موضوع سبب شده است بازیافت مواد با قابلیت بازگشت دوباره به چرخه تولید، از طریق توسعه کارخانه‌های بازیافت تخصصی مواد گوناگون، به صورت ویژه‌ای در دستورکار مدیریت شهری قرار گیرد.
وی ادامه داد: بر اساس برآورد‌ها و بررسی‌های صورت گرفته، حدود ۱۰ درصد زباله‌های خانگی تولیدی شهر مشهد کاغذ و کارتن است که در صورت بازیافت مناسب، علاوه بر حفظ منابع طبیعی و جلوگیری از اثرات مخرب بر محیط زیست و قطع درختان، می‌توان گام‌های مناسبی برای حفظ سرمایه‌های ملی و کاهش حجم پسماند‌های دفنی در این کلان شهر برداشت. یعقوبی افزود: فاز اول کارخانه بازیافت کاغذ با ظرفیت تولید روزانه ۱۵ تن کاغذ از سال‌های گذشته در مجتمع صنعتی بازیافت شماره یک مشهد فعال بود، اما اهمیت بازیافت این سرمایه‌های ملی موجب شد در سال ۹۸ و در راستای برنامه‌های راهبردی توسعه چرخه‌های بازیافت مواد و انرژی در حوزه معاونت خدمات شهری، نگاه ویژه‌ای به این موضوع ایجاد شود و درهمین راستا برنامه ریزی‌های لازم برای راه اندازی خط جدید تولید کاغذ کرافت با سرمایه گذاری بخش خصوصی و با اعتباری بالغ بر ۱۲۰ میلیارد ریال در دستور کار این معاونت قرار گرفت.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->