۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ساله در بولوار شهید کریمی مشهد | قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم
سرخط خبرها

تأثیر سی‌ثانیه‌ای پلاسما بر ویروس کرونا

  • کد خبر: ۴۹۶۱۹
  • ۲۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۹
تأثیر سی‌ثانیه‌ای پلاسما بر ویروس کرونا
محققان متوجه شدند که پلاسمای سرد اتمسفری می‌تواند در عرض ۳۰ ثانیه ویروس کرونا را بر روی سطوح مختلف از فعالیت باز دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محققان متوجه شدند که پلاسمای سرد اتمسفری می‌تواند در عرض ۳۰ ثانیه ویروس کرونا را بر روی سطوح مختلف از فعالیت باز دارد.

به نقل از روزنامه دیلی میل، محققان از آغاز شیوع همه گیری کرونا بطور خستگی ناپذیری تلاش می کنند تا سلاح های موثری علیه ویروس کرونا ابداع کنند و اکنون گروهی از محققان دانشگاه کالیفرنیا متوجه شده اند که پلاسما می تواند در این زمینه موثر باشد. 

پلاسما یکی از چهار حالت اصلی ماده (سه حالت دیگر مایع ، جامد و گاز) است و آن را می توان با گرم کردن یک گاز خنثی یا قرار دادن آن در معرض یک میدان الکترومغناطیسی قوی ایجاد کرد. 

واژه پلاسما به گاز یونیزه ‌شده ‌ای گفته می‌شود که همه یا بخش قابل توجهی از اتم‌های آن یک یا چند الکترون از دست داده و به یونهای مثبت تبدیل شده باشند. 

زمانیکه سرفه عطسه می کنیم و صحبت می کنیم و آواز می خوانیم ، ذرات نامرئی بزاق از دهان ما خارج می شوند که می توانند حامل انواع پاتوژن ها (عوامل بیماریزا) از جمله ویروس کرونا باشند.

قطرات بزرگتر مسافت محدودی را طی می کنند زیرا نیروی جاذبه آنها را به سمت سطح پایین می کشد. در این میان قطرات کوچکتر و ریز خطرناک ترین قطرات محسوب می شوند زیرا  با تبخیر سریع آب، مسافت بیشتری را طی می کنند و مدت زمان بیشتری در هوا باقی می مانند.

به همین دلیل است که قطرات و انتقال آیروسل(قطرات موجود در هوا) از عوامل اصلی انتقال ویروس کرونا به شمار می روند و کارشناسان قطرات ریز حاوی ویروس کرونا را به عنوان اصلی ترین عامل گسترش ویروس کرونا توصیف می کنند. 

اکنون محققان دانشگاه کالیفرنیا ابزاری برای از فعالیت انداختن ویروس کرونا بر روی سطوح مختلف ابداع کرده اند. این محققان نشان دادند که پلاسمای اتمسفری سرد و تغذیه شده با گاز آرگون می تواند ویروس کرونا را در کمتر از ۳۰ ثانیه از بین ببرد.

آنها با استفاده از چاپ سه بعدی یک سلاح جت پلاسما درست کردند که متشکل از الکترود، محفظه‌ای برای نگهداری از گاز آرگون تغذیه شونده و یک منبع انرژی با ولتاژ بالاست. این دستگاه که تنها با ۱۲ وات انرژی کار می کند، الکترون های پرسرعت را از طریق این گاز ارسال می کند. در نتیجه این کار جریانی از ذرات واکنش پذیر با دمای نزدیک به دمای اتاق ایجاد می شود که می تواند به سمت سطوح مختلف هدایت شود.

آزمایش این دستگاه نشان داد که پلاسمای سرد اتمسفری منتشر شده از این دستگاه می تواند ویروس های کرونا را بر 6 سطح مختلف از سطوح پلاستیکی گرفته تا چرم از بین ببرد و اکنون محققان امیدوارند که بتواند یک نسخه جمع و جور از آن را برای مردم درست کنند.

محققان در این مطالعه پلاسمای اتمسفری سرد تغذیه شده با گاز آرگون را بر سطوح آلوده به ویروس کرونا هدایت کردند. این سطوح شامل سطوح پلاستیکی، فلزی، مقوا، چرم توپ بسکتبال، توپ فوتبال و توپ بیس بال می شد. 

آنها  متوجه شدند که سطوح فلزی به سرعت در عرض ۳۰ ثانیه ضد عفونی شدند و ضدعفونی سطوح پلاستیکی و چرم توپ فوتبال با این پلاسما حدود ۳۰ تا ۶۰ ثانیه طول کشید.

و بالاخره ویروس کرونا موجود بر روی دو سطوح آخر که سطوح مقوایی و سطح توپ بسکتبال بودند بعد از ۶۰ ثانیه قرار گرفتن در معرض این پلاسما، از فعالیت افتادند.

آزمایشات دیگر نیز نتایج مشابهی را در مورد ضدعفونی پارچه های نخی که در ماسک های صورت استفاده می شود ، نشان داد.

نتایج این مطالعه در نشریه  Physics of Fluids, via Science Alert منتشر شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->