به گزارش شهرآرانیوز، دکتر حمیدرضا رحیمی مسوول کارگروه اطلاع رسانی قرارگاه مقابله با کرونا در خراسان رضوی افزود: خراسان رضوی از نظر تعداد مبتلایان به کرونا در زمره استانهای با شیوع بسیار بیماری قرار دارد.
وی اجرای نظام ارجاع یا سطح بندی در درمان بیماری کووید ۱۹ در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد را یکی از علل کاهش مرگ و میر این بیماری در این استان عنوان کرد.
مسوول کارگروه اطلاع رسانی قرارگاه مقابله با کرونا در خراسان رضوی ادامه داد: در قالب این نظام ابتدا فرد مشکوک به مراکز خدمات جامع سلامت و درمانگاههای سطح یک هدایت می شود، در صورت نیاز به کلینیک های تخصصی در سطح ۲ و در صورت عدم بهبودی به بیمارستانها ارجاع داده می شود.
وی با اشاره به شاخص "عدد مولد نسلی" که یک معیار در میزان مبتلایان به کووید ۱۹ است، گفت: هم اکنون شاخص عدد مولد نسلی در خراسان رضوی یک و شش دهم است.
دکتر رحیمی افزود: اگر این شاخص بیشتر از عدد یک باشد، نشان دهنده این است که اپیدمی در حال گسترش است و اکنون عدد مولد نسلی در ۱۸ استان کشور بیشتز از یک است.
وی ادامه داد: اگر این شاخص برابر یک باشد یعنی بیماری به صورت آندمیک یا بومی درآمده و اگر کمتر از یک باشد یعنی بیماری فروکش کرده است.
مسوول کارگروه اطلاع رسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اوج ابتلا به کرونا بر اساس این شاخص در خراسان رضوی و کشور طی اسفند پارسال و اواخر مهر ماه امسال گزارش شده است.
وی رعایت فاصله گذاری اجتماعی، اصول بهداشتی، استفاده از ماسک و محدویت در ترددهای بین شهری و درون شهری را بهترین راهکار جلوگیری از گسترش اپیدمی کرونا عنوان کرد.
۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و بقیه جمعیت این استان توسط دانشکده و دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، تربتجام و نیشابور خدماترسانی میشوند.
براساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۷۳۸ هزار و ۳۲۲ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۴۶۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در کشور به ۴۰ هزار و ۵۸۲ نفر رسیده است.
همچنین تاکنون ۵۴۶ هزار و ۶۴۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
منبع: ایرنا