والی طالبان در هرات با هدف سفر به مشهد وارد ایران شد + فیلم حکومت طالبان: اتباع افغان مرتبط با ارتش بریتانیا تحت پیگرد قرار نمی‌گیرند مظفری: در سفر والی هرات به مشهد بسته اقتصادی پیشنهادی خود را ارائه می‌دهیم صحبت‌های کاظمی‌قمی درباره مهاجران افغانستانی | اخراج مهاجران، شیوه عمل خود را دارد + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴) پایان هفته دوازدهم لیگ برتر فوتسال افغانستان + جدول مسابقات معاون وزیر کشور: دوغارون خراسان رضوی نخستین گذرگاه بازگشت اتباع افغان به کشورشان است توضیحات یاراحمدی درباره علت بازگرداندن برخی از اتباع که گذرنامه دارند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴) تمدید مهلت بازگشت اتباع غیرمجاز برای دریافت ودیعه مسکن آن‌ها  سرپرست جدید سرکنسولگری جمهوری اسلامی افغانستان وارد مشهد شد (۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) نیروی کار خارجی، ستون نامرئی اقتصاد ایران ادامه درخشش تیم نورزاد نیمروز در فصل چهارم لیگ برتر فوتسال افغانستان سازمان ملل خواستار حمایت فوری بین‌الملل از مهاجران بازگشته به افغانستان شد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) جبهه مقاومت ملی افغانستان با انتقاد از طالبان از حضور چین در پایگاه بگرام خبرداد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (یکشنبه ۲۲ تیرماه ۱۴۰۴) برترین‌های هفته یازدهم لیگ برتر فوتسال افغانستان معرفی شدند + جدول مسابقات معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی: ۹۱ درصد از اتباع خروجی، خودمعرف هستند + فیلم بهروزآذر: ما این طرف مرز در ایران مشکلی برای خروج اتباع نداریم | بیش از این امکان میزبانی از اتباع افغانستانی را نداشتیم + فیلم رسم خداحافظی با همسایه
سرخط خبرها

ظهره‌وند: نیاز افغانستان به گاز ایران یک امر قطعی است

  • کد خبر: ۴۹۸۰۶
  • ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۴
ظهره‌وند: نیاز افغانستان به گاز ایران یک امر قطعی است
سفیر سابق ایران در افغانستان تأکید کرد که نیاز افغانستان به گاز ایران یک امر قطعی است و ایران به یک افغانستان باثبات و توسعه‌یافته نیاز دارد. ایران به صدور گاز به افغانستان از نگاه توسعه و امنیت نگاه می‌کند تا فروش گاز و بحث اقتصادی.

به گزارش شهرآرانیوز - سفیر سابق ایران در افغانستان با تأکید بر اینکه نیاز افغانستان به گاز ایران یک امر قطعی است، گفت: ایران به یک افغانستان باثبات و توسعه‌یافته نیاز دارد. توسعه افغانستان در واقع برای ما یک هدف راهبردی است و از این طریق می‌توانیم شرق کشور را فعال کنیم.

 

ابوالفضل ظهره‌وند، درباره برنامه صادرات گاز به افغانستان اظهار کرد: درست است که افغانستان ذخایر گازی چشمگیری دارد، اما فعلا قابل استحصال نیست. این کشور اکنون بخش عمده نیازهای سوختی خود را از خارج وارد می‌کند، بنابراین نیاز افغانستان به گاز ایران یک امر قطعی است.

 

وی درباره موضوع تأمین امنیت خطوط لوله گاز در این کشور گفت: مسئله امنیت حل‌شدنی است. در گام اول به سمت زرنج و هرات و از مرز دوغارون که از امنیت خوبی برخوردارند، می‌توان صادرات داشت. این مسیرها مبادی ورود و خروج کالا و ترانزیت و انجام تجارت هستند، ولایت هرات هم کشش خوبی دارد، بنابراین در گام اول محدودیت و مانعی نیست و ما می‌توانیم گاز را برای مصرف مردم افغانستان ارسال کنیم و در گام‌های بعدی به سمت شرق و چین، تاجیکستان و حتی پاکستان برویم.

 

سفیر سابق ایران در افغانستان خاطرنشان کرد: ما مشکلی از نظر عرضه گاز نداریم، مسئله ظرفیت‌ها و زیرساخت‌هایی است که باید طرف افغان ایجاد کند. این کشور میزانی گاز به صورت مایع دریافت می‌کرد، شاید بتوانند در مرز کارخانجاتی راه بیندازند و گاز ایران را با کامیون حمل کنند، بخشی هم از مسیر خط لوله خواهد بود که نیاز به زیرساخت است. هر قدر آن‌ها در این حوزه فعال‌تر باشند و سرمایه‌گذاری کنند، امکان دریافت بیشتری را خواهند داشت.

 

وی با بیان اینکه راهبرد ایران تأمین ثبات و امنیت پایدار در افغانستان است، خاطرنشان کرد: این گاز می‌تواند به مناطق شرقی چین هم کشیده شود، نکته دیگر اینکه این گاز از جنبه توسعه افغانستان برای ایران اهمیت دارد. هر قدر افغانستان توسعه‌یافته‌تر باشد، امنیت هم در منطقه پایدار و باثبات‌تر خواهد شد.

 

ظهره‌وند تأکید کرد: اگر کارخانجات مرزی و بازارچه‌های مشترک مرزی رونق بگیرد، مردم بیشتری در این مناطق سکونت و حضور خواهند داشت و فعالیت‌های اقتصادی و تجاری افزایش می‌یابد، برای ایران هم امنیت نوار شرقی را در پی خواهد داشت که بسیار اهمیت دارد، بنابراین ایران به صدور گاز به افغانستان از نگاه توسعه و امنیت نگاه می‌کند تا فروش گاز و بحث اقتصادی.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->