قدردانی شهردار تهران از خدمات و پروژه‌های توسعه‌ای در مشهد شهردار مشهد مقدس: وظیفه شهرداری‌ها خدمت به مردم است سرمایه‌گذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی در دوره ششم شورای مشهد شناسایی ۲۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در خراسان رضوی| ساماندهی سالمندان متکدی در دستورکار قرارگاه اجتماعی مشهد رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر
سرخط خبرها

شرح وظایف محیط بانان خراسانی ۶ برابر استاندارد جهانی

  • کد خبر: ۵۰۰۰
  • ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۹
شرح وظایف محیط بانان خراسانی ۶ برابر استاندارد جهانی
در حالی که استاندارد جهانی محیط بانی ۳۰۰۰ هکتار است، این رقم در استان به ۱۷ هزار هکتار می‌رسد!

علیرضا ظهیری - کمبود نیروی انسانی در برخی از مشاغل به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های موجود در برخی سازمان‌ها و دستگاه‌ها به شمار می‌رود و همین موضوع گاهی تبعات جبران‌ناپذیری را نیز بر پیکره یک مجموعه و حتی جامعه بر جای خواهد گذاشت. محیط‌بانی هم از آن دست مشاغلی است که کمبود نیروی انسانی در این بخش می‌تواند صدمات جدی را به خانه انسان، یعنی محیط‌زیست وارد کند.
امروز در کشور ما و به‌ویژه در استان خراسان‌رضوی آن هم با وسعت بالای مناطق حفاظت‌شده‌ای که دارد، کمبود نیروی انسانی به‌شدت احساس می‌شود؛ به نوعی که محدوده تحت کنترل و مسئولیت یک محیط‌بان در استان ما در حدود 6برابر بیشتر از میانگین جهانی است و همین مسئله سبب شده است تا فشار کاری روی محیط‌بانان خراسانی افزایش یابد.
در همین زمینه فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست خراسان‌رضوی در گفت‌وگو با شهرآرا با اشاره به کمبود نیروی انسانی در حوزه محیط‌بانی استان، اظهار کرد: در خراسان‌رضوی بیش از 5/2 میلیون هکتار مناطق حفاظت‌شده ثبت شده است که حفاظت از این دامنه وسیع احتیاج به فعالیت افراد زیادی دارد که متأسفانه این تعداد نیرو اکنون در حوزه حفاظت از محیط‌زیست وجود ندارد. ابوالفضل شعبانی با اشاره به معذوریتش درباره ارائه آمار تعداد محیط‌بانان خراسانی، گفت: بر اساس استانداردهای جهانی، یک محیط‌بان باید مساحتی بین یک تا 3هزار هکتار را محافظت کند و این در حالی است که بر اساس آمار به دست آمده، میانگین مساحت تحت کنترل یک محیط‌بان در اراضی حفاظت‌شده خراسان‌رضوی، 17هزار هکتار است که فاصله‌ای نزدیک به 6برابری با میانگین جهانی دارد.


تأمین کمبود نیروی انسانی ظرف 10سال
وی با اشاره به برنامه سازمان محیط‌زیست برای تأمین کمبود نیروی انسانی این بخش طی یک برنامه ده‌ساله، افزود: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، قرار است طی یک دهه، سالانه 300محیط‌بان در بخش یگان حفاظتی مشغول به کار شوند که این اقدام از سال97 آغاز شده و امسال نیز روند استخدامی این افراد انجام شده است. این تعداد نیرو در 6ماه دوم سال98 به جمع محیط‌بانان اضافه می‌شوند که سهمیه خراسان‌رضوی با در نظر گرفتن وسعت مناطق حفاظت‌شده آن، برای امسال 15نفر است.


همیاران محیط‌زیست
شعبانی با تأکید بر اینکه در حوزه حفاظت از محیط‌زیست، هر چه نیرو داشته باشیم، باز هم کم است، اضافه کرد: از همین رو بحث همیاران محیط‌زیست را با شعار «80 میلیون محیط‌بان» مطرح کرده‌ایم. مسئله توجه به محیط‌زیست باید علاوه بر فعالیت‌های اداری خود به‌نوعی میان مردم نیز فرهنگ‌سازی شود تا همه در این‌باره دغدغه داشته باشند.
فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست خراسان‌رضوی افزود: اگر این فرهنگ‌سازی در بین مردم شکل گیرد، به‌طور قطع بسیاری از کمبودها در این بخش جبران می‌شود. در همین‌باره سامانه‌ای در پورتال سازمان محیط‌زیست ایجاد شده است که شهروندان بدون حضور در ادارات ما می‌توانند همیار محیط‌بان شوند.


تجهیزات انفرادی مناسب است
وی در ادامه صحبت‌های خود به موضوع تجهیزات انفرادی و خودرویی محیط‌بانان نیز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه طی چند سال گذشته تجهیزات انفرادی محیط‌بانان به‌روز شده است و اینک در وضعیت خوبی به سر می‌برد. امسال جلیقه ضدگلوله تحویل محیط‌بانان داده شده است و به‌زودی تمامی لباس‌های محیط‌بانان مجهز به دوربین خواهد شد. شعبانی افزود: همچنین بی‌سیم‌هایی که دست محیط‌بانان بوده، امسال به‌روزرسانی و پیشرفته شده است.
وی در پایان گفت: متأسفانه یکی از بخش‌هایی که اینک در حوزه حفاظت از محیط‌زیست با آن مشکل داریم، بحث مربوط به ناوگان خودرویی است. در این بخش همچنان کمبودها به‌شدت احساس می‌شود. البته وعده‌هایی برای برطرف کردن این مشکل به ما داده شده است که امیدواریم هرچه زودتر این مشکل حل شود. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->