خروج ۸۴۴ هزار مهاجر غیرمجاز از مرز دوغارون خراسان رضوی وزیر خارجه طالبان در چهارسالگی بازگشت به قدرت | افغانستان خواستار روابط مثبت با همه کشور‌ها است سازمان ملل: با بازگشت ۱.۷ میلیون مهاجر افغانستانی نیاز به کمک‌ در این کشور افزایش یافته است صعود مشترک کوهنوردان ایرانی و افغانستانی به قله ۲۸۳۶ متری بِزد سد پاشدان هرات افتتاح شد | سدهای مشهد کم‌ آب‌تر می‌شود روزشمار فرمان‌های طالبان در چهارسالگی بازگشت دوباره به قدرت تشدید بحران آب در خراسان رضوی با افتتاح سد پاشدان هرات قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۴) دوغارون آماده پذیرایی از زائران افغانستانی اربعین صدور ۲۶ هزار سند خادم در خراسان رضوی برای زائران افغانستانی اربعین فیلم | میزبانی گرم از زائران افغانستانی در خوزستان مرز چذابه قیمت امروز افغانی به دینار عراق (سه‌شنبه، ۲۱ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز پول افغانی (سه‌شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۴) سخنگوی دولت: موضوع مهاجران افغانستانی یک مطالبه ملی و تکلیف قانونی بود مظفری: روند خروج مهاجران کاهش یافته و روزانه بین هزار تا ۶ هزار نفر از مرز عبور می‌کنند بررسی آخرین آمار‌ها درباره تعداد اتباع خارجی غیرمجاز در ایران (۲۰ مرداد ۱۴۰۴) حرکت اولین قطار مسافربری مشهد به هرات با ۴۰۰ مسافر در هفته آینده + فیلم بهروز جعفری، سرمربی تیم ملی زیر ۱۷ سال فوتسال افغانستان شد قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | اقتدار موشک‌های ایران از نگاه مردم افغانستان ویزای ایران برای زائران افغانستانی اربعین رایگان صادر می‌شود
سرخط خبرها

فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا: راه آهن خواف - هرات زمینه‌ساز توسعه تجاری ایران و افغانستان است

  • کد خبر: ۵۱۸۳۸
  • ۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۷
فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا: راه آهن خواف - هرات زمینه‌ساز توسعه تجاری ایران و افغانستان است
فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا راه‌آهن خواف‌‌-‌هرات را زمینه‌ساز توسعه تجاری ایران و افغانستان ارزیابی کرد و گفت: اقتصاد روبه‌رشد و ظرفیت بازار افغانستان، فرصت‌های صادراتی قابل‌توجهی برای کشورهای همسایه فراهم ساخته است و کشور ایران می‌تواند در این بین نقش بسزایی ایفا کند.

به گزارش شهرآرانیوز - «سعید محمد» با اشاره به افتتاح پروژه راه‌آهن خواف – هرات در آینده نزدیک اظهار کرد: افغانستان، با ۹۳۶ کیلومتر مرز مشترک با ایران، از مهم‌ترین همسایه‌های ایران محسوب می‌شود اما علاوه بر مشکلات ساختاری و مشکلات امنیتی حاکم بر جامعه افغانستان، نبود زیرساخت‌های مناسب حمل و نقل در داخل این کشور و عدم دسترسی به آب‌های آزاد، از محدودیت‌های اصلی افغانستان در توسعه و پیشرفت اقتصادی بوده است.

 

وی افزود: پروژه بین‌المللی راه‌آهن خواف - هرات بر اساس منویات مقام معظم رهبری و به منظور اتصال افغانستان به شبکه ریلی ایران و با هدف برقراری ارتباط این کشور با بندرعباس و بندر چابهار که مبادی دسترسی به آب‌های آزاد و تجارت بین‌المللی هستند، تعریف شده است و از طرفی، امکان ترانزیت کالا از طریق کریدور شرقی-‌غربی و از سمت مرز آستارا به اروپا را برای افغانستان فراهم می‌سازد.

 

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) اضافه کرد: راه‌آهن خواف – هرات به طول حدود ۲۲۵ کیلومتر، به صورت یک خطه، بـا سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت برای قطارهای مسافری و ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت برای قطارهای باری طراحی شده است و خواف در خراسان رضوی را به هرات در غرب افغانستان متصل خواهد کرد.

 

محمد افزود: راه‌آهن خواف – هرات در قالب ۴ قطعه تعریف شد که زیرسازی قطعه اول و دوم و روسازی قطعه سوم آن درمجموع به طول ۱۳۸ کیلومتر با هزینه جمهوری اسلامی ایران و با همکاری وزارت راه و شهرسازی و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) اجرا شد و قطعه چهارم در تعهد کشور افغانستان است.

 

وی با اشاره به اینکه قطعه سوم این پروژه به‌تازگی به بهره‌برداری رسیده است افزود: این قطعه شامل تهیه مصالح، خرید و نصب تجهیزات و اجرای روسازی به همراه ساخت ایستگاه‌هاست و از منطقه صفر مرزی در شمتیغ تا ایستگاه روزنک در خاک افغانستان به طول ۶۸ کیلومتر ادامه دارد.

 

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) اظهار کرد: اگر چه تنگناهای مختلف و شرایط خاص امنیتی و اجرایی حاکم بر پروژه و منطقه، اجرای این پروژه ملی را با مشکلاتی روبه‌رو کرد اما عزم بلند و همت راسخ متخصصان قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) زمینه اتمام این پروژه را در سال جهش تولید فراهم کرد.

 

وی اظهار کرد: با‌توجه‌به اینکه کشور افغانستان فاقد شبکه راه‌آهن است و پروژه راه‌آهن خواف – هرات اولین خط راه‌آهن با عرض استاندارد در این کشور محسوب می‌شود، احداث این پروژه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و علاوه بر ثمرات گوناگون برای افغانستان، زمینه رشد و توسعه استان‌های شرقی ایران را نیز فراهم می‌کند و مبادلات تجاری بین دو کشور در مرزهای شرقی را در بستر حمل و نقل ریلی توسعه خواهد داد.

 

منبع: روابط عمومی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص)

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->