پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۶ درجه می‌رسد وزیر علوم: افزایش ظرفیت پذیرش در کنکور نداریم | برای همه داوطلبان صندلی خالی وجود دارد اسامی فراورده‌های بهداشتی غیرمجاز در حوزه مراقبت از مو و بدن اعلام شد شمارش معکوس برای جبران کمبود «پنتاوالان» | پیگیری شهرآرانیوز از وضعیت کمبود واکسن پنج‌گانه نوزادان توزیع شیر مدارس در سال تحصیلی جدید قطعی شد| شش همت اعتبار برای حدود ۸ میلیون دانش‌آموز کشور مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از بحث تنش‌زا و همراه‌داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت ۴ نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما، با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مشاهده رد پای تمساح در دریاچه چیتگر تهران + عکس

  • کد خبر: ۵۲۵۳۱
  • ۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۱
  • ۲
مشاهده رد پای تمساح در دریاچه چیتگر تهران + عکس
رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری از مشاهده رد پای تمساح در دریاچه چیتگر خبر داد و اعلام کرد تا زمان دستیابی به حقیقت، محدودیت‌هایی برای تردد در دریاچه چیتگر ایجاد شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، سید آرش حسینی میلانی، درباره اخبار منتشر شده مبنی بر مشاهده شدن یک تمساح در دریاچه چیتگر گفت: وقتی یک پیکره آبی، مانند دریاچه چیتگر در تهران ایجاد می‌شود، طبیعتا جاذب جانوران شده و در آنجا اکوسیستم مصنوعی تشکیل می‌شود. برای مثال در هفته‌های گذشته پرنده‌های مهاجر به دریاچه چیتگر آمدند و یک نوع جاذبه توریستی در این مکان تفریحی ایجاد کرده‌اند.

او افزود: این مسئله علاوه بر فرصت‌آفرینی می‌تواند تهدیدآفرین هم باشد، اما در هر صورت آنچه اهمیت دارد، آن است که به لحاظ تنوع زیستی این دریاچه پایش شود که متاسفانه این‌گونه نیست.  

این عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران گفت: درخصوص مسائلی، چون پایش کیفیت آب دریاچه و پیشگیری از تغذیه‌گرایی اقدامات خوبی صورت گرفته است، برخی از بررسی‌ها نشان داده که ۲۵ نوع ماهی در این دریاچه وجود دارد که تعداد زیادی از آن‌ها را شهروندان رها کردند و این گونه‌ها با محیط سازگاری یافته‌اند.  

حسینی میلانی گفت: احتمال دارد تمساح خانگی قاچاق که این روز‌ها رواج پیدا کرده، توسط یک شهروند غیرمسئول در دریاچه چیتگر رها شده باشد، شواهدی از جمله نوعی رد پا وجود دارد که باعث به وجود آمدن تردید‌هایی در وجود داشتن این حیوان در دریاچه شده است و به همین دلیل، طعمه‌گذاری‌هایی انجام شده تا اگر چنین موضوعی صحت دارد، هرچه سریع‌تر موضوع شفاف شده و امنیت شهروندان و آسایش خاطر آن‌ها فراهم شود.

 

ایجاد محدودیت تردد در دریاچه چیتگر در پی مشاهده رد پای تمساح

سید آرش حسینی میلانی ادامه داد: تا زمان دستیابی به حقیقت محدودیت‌هایی برای تردد در دریاچه چیتگر ایجاد شده است، بعد از طعمه‌گذاری با یکی از مراکز مرتبط صحبت شده تا با دستگاه کاوشگر موجی، کف دریاچه را جستجو کنند تا مسئله کاملا روشن شود و در نهایت، خیال مردم راحت شود.  متاسفانه درباره سامان‌دهی حیوانات خانگی سیستم و چارچوب مشخصی نداریم و معلوم نیست حیوانات خارجی که قاچاق می‌شوند، چه سرنوشتی پیدا می‌کنند. حتی ممکن است برخی از آن‌ها مهاجم و برای محیط‌زیست شهری مضر هم باشند.  

حسینی میلانی درخصوص این تمساح ابراز کرد: برخی متخصصین در ارزیابی اولیه اعلام کرده‌اند تمساح در برودت زیر چهار درجه تلف می‌شود. دیگر اینکه، چون خزندگان خونسرد هستند باید ساعاتی ناگزیر از بیرون آب بیاید و پس از دو هفته از این شبهه حتما رویت می‌شد.

وی افزود: هنوز نمی‌توان درباره آن با قطعیت صحبت کرد و فقط می‌توان گفت در حال پیگیری هستیم تا خبر شفاف را به اطلاع شهروندان برسانیم.  

رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری با ضرورت تدوین پروتکل‌های لازمه از سوی شهرداری بیان کرد: مدیریت دریاچه چیتگر باید پروتکلی را مبنی بر نحوه برخورد با انواع جانوران مانند خزندگان، جانوران وحشی، موذی و آبزیان را تدوین کند و در اختیار شهروندان قرار دهد.

 

ماجرای مشاهده تمساح در دریاچه چیتگر چیست؟

علی اکبر عفت‌منش، معاون اجرایی پروژه دریاچه چیتگر در این خصوص گفت: چندی پیش یکی از گردشگران دریاچه چیتگر عکسی از روی آب گرفته بود که نشان می‌داد گونه‌ای مانند تمساح یا الیگیتور فیش - ماهی سرسوسماری - در آب شنا می‌کند.  همان زمان این گردشگر عکس را در اختیار یکی از نگهبانان شیفت شب دریاچه چیتگر قرار داد.
 
وی در ادامه با اشاره به اینکه پس از آن تاکنون شواهدی مبنی بر رد تمساح در دریاچه چیتگر مشاهده نشده است، تصریح کرد: حدس ما این است که گونه‌ای که مشاهده و از آن عکس‌برداری شده است الیگیتور فیش یا ماهی سرسوسماری باشد. پیش از این نیز شیلات وجود این گونه را در دریاچه تایید کرده بود.
 

معاون اجرایی پروژه دریاچه چیتگر ادامه داد: ما با پژوهشکده آبزی‌پروری که زیرمجموعه شیلات است قرارداد بسته‌ایم تا گونه‌های آبزی دریاچه را شناسایی و گزارش کند. در این گزارشات وجود الیگیتور فیش در دریاچه چیتگر تایید شده است اما تاکنون گزارشی از وجود تمساح در دریاچه نداشتیم.

 

به گفته عفت‌منش، الیگیتور فیش یا سرسوسماری نوعی ماهی است که پوزه‌هایی مانند تمساح دارد. سرسوسماری نیز شکارچی اما کاملا آبزی است و در آب شکار می‌کند.

 

وی با بیان اینکه از زمان انتشار عکس و ایجاد شک و شبهه‌هایی در زمینه وجود تمساح در دریاچه چیتگر ما به نیروهای آتش‌نشانی و محیط‌زیست اطلاع دادیم، گفت: تاکنون نشانی از تمساح در دریاچه مشاهده نشده است.

 

معاون اجرایی پروژه دریاچه چیتگر در پایان در پاسخ به این پرسش که چرا محدودیت‌های در رفت و آمد به دریاچه چیتگر ایجاد شده است، توضیح داد: پیاده‌راه دریاچه طی سال‌های اخیر آسیب‌هایی دیده است که نیاز به تعویض داشت. از این‌رو به‌دلیل انجام فعالیت‌های عمرانی محدودیت‌های برای رفت و آمد به دریاچه ایجاد شده است.

 

عکس گرفته شده از رد تمساح در دریاچه چیتگر

مشاهده رد پای تمساح در دریاچه چیتگر تهران + عکس

منبع: برنا، ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ساناز
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۳
0
1
یک عمر تمساح و انسان در فلوریدای آمریکا با هم زندگی می کنند آنهم بالای دو متر حالا یک تمساح هم در دریاچه چیتگر باشه چه اشکالی داره
Mohanna
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
0
0
وحشتناکه
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->